Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής: έκθεση στη γκαλερί The Pulse Kolonaki

Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής: έκθεση στη γκαλερί The Pulse Kolonaki

Η γκαλερί The Pulse Kolonaki εγκαινιάζει έκθεση προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη Μίνου Αργυράκη με τίτλο «Μίνως Αργυράκης - Ένας μποέμ ταξιδευτής» την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 στις 20:00.

Από το Αϊδίνι στην Αθήνα, την Μαδρίτη, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, τη Νέα Υόρκη, το Κολόμπο, την Αίγινα, το σύμπαν… Η έκθεση θα παρουσιάσει σπάνιους πίνακες και σχέδια που φιλοτεχνήθηκαν την εποχή που ο Αργυράκης ταξίδευε στην Ευρώπη, καθώς και έργα από τη συλλογή της κόρης του Μαρίας Αργυράκη καθώς άλλων συλλεκτών.

Η γη, όπως έλεγε ο Μίνως Αργυράκης, «δεν έχει σύνορα». Ο μποέμ καλλιτέχνης αφού αφουγκράστηκε κάθε πτυχή και σημείο της κοινωνίας της μεταπολεμικής της Ελλάδας, την εποχή της Χούντας επέλεξε να ζήσει αυτοεξόριστος, υμνώντας με καυστικό χιούμορ τα οράματα και τους εφιάλτες της πατρικής γης από μακρινά μήκη και πλάτη της γης.

Ο γύρος του κόσμου του Μίνου Αργυράκη δεν έχει όρια και σύνορα. Όπου και να ταξίδευε, όπου και να «φυγάδευε» τον εαυτό του, έπαιρνε μαζί του το αρχέγονο το, μυθικό κομμάτι της Ελλάδας, ως αγγελιοφόρος του και πολυπλάνητας κοινωνός του. Και φρόντισε να νιώσει τα ερεθίσματα του κόσμου, στις χώρες και τις πόλεις που συνάντησε, ελεύθερα, χωρίς όρια, χωρίς συμβιβασμούς.

Με την έκθεση «Μίνως Αργυράκης, ένας μποέμ ταξιδευτής» η The Pulse Kolonaki φιλοδοξεί αφενός να φωτίσει το ονειρικό του, σουρεαλιστικό έργο και παράλληλα, χάριν στην πολύτιμη συμβολή της οικογένειας και φίλων του, να φωτίσει μέσω έργων, μαρτυριών και κειμήλιων την πλευρά του καλλιτέχνη που έμεινε για χρόνια στην αφάνεια.

Όπως πολύ όμορφα αναφέρει η κόρη του Μαρία Αργυράκη στο κατάλογο της έκθεσης: «Τώρα οι νότες του παραμυθιού ξεπάγωσαν, ήρθε η φωνή στον τόπο της και ενώνεται με τη φωνή όσων σκύβουν πάνω στον Μίνω με γνώση, μεράκι και ανιδιοτέλεια».

Τα εγκαίνια της συμπίπτουν με την ημερομηνία της γέννησης του καλλιτέχνη και θα παραβρεθούν μέλη της οικογένειάς του.

Σχετικές ειδήσεις
FAKE®, έκθεση στη γκαλερί The Pulse
02.12.2016 11:19
Η γκαλερί The Pulse εγκαινιάζει στις 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση FAKE®, στην οποία συμμετέχουν ο φωτογράφος Francois L’Hotel, ο αρχιτέκτονας Διονύσης Σοτοβίκη και ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Πάτσιος.
02.11.2016 16:38
Η γκαλερί The Pulse Kolonaki παρουσιάζει την ατομική έκθεση της νέας εικαστικού, Ελένης Γκινοσάτη με τίτλο "There is nothing left to paint".
Black is White #2: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Δεξίμι
18.07.2016 13:43
Μετά την επιτυχία της έκθεσης Black is white #1 η γκαλερί The Pulse Kolonaki συνδιοργανώνει με την γκαλερί Δεξίμι της έκθεση Black is White #2 στην Χώρα Αστυπάλαιας (δίπλα στον τελευταίο μύλο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Rebirth: έκθεση του Κορνήλιου στο The Pulse Kolonaki
24.06.2016 12:53
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στις 20:00, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα δημιουργού Κορνήλιου με τίτλο "Rebirth".
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.