Το θέατρο Πόρτα φιλοξενεί τους The Wonderfall Quartet για μία συναυλία την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες. – Η συναυλία ακυρώνεται

Μετά την εμφάνισή τους στο φετινό Athens Technopolis Jazz Festival, όπου εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη 15η διοργάνωση του φεστιβάλ, το Wonderfall Quartet θα παρουσιάσει τη μουσική του στο θέατρο Πόρτα στις 23 Φεβρουαρίου 2016. Θα ακουστούν κομμάτια απ’ τους δύο δίσκους του γκρουπ αλλά κυρίως απ’το δεύτερο cd με τίτλο HORIZON, το οποίο βραβεύτηκε ως το καλύτερο Ελληνικό τζαζ άλμπουμ της χρονιάς 2014.

Το νέο άλμπουμ HORIZON διατηρεί τον ατμοσφαιρικό ήχο της Ευρωπαϊκής σκηνής της τζαζ και καταδεικνύει την επιρροή του κουαρτέτου από το αγαπημένο τους Esbjorn Svensson Trio (e.s.t.)

Η ατμοσφαιρικότητα και η μελωδικότητα των συνθέσεων, η αέρινη και συνάμα βαθειά ερμηνεία των στίχων, το απόλυτα δεμένο interaction όλων των μελών μεταξύ τους σε συνδιασμό με το έντονο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και τα ξεσπάσματα ενέργειας, διαμορφώνουν ένα ηχητικό περιβάλλον εσωτερικότητας, λυρισμού, εκφραστικότητας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ελευθερίας, δυναμισμού και εξάρσεων!

Το μινιμαλιστικό αλλά ταυτόχρονα δυναμικό στυλ παιξίματος, το συνεχές interplay που δημιουργεί την αίσθηση ενός εσώτερου μουσικού διαλόγου μεταξύ των τεσσάρων μουσικών και τέλος η διάθεσή τους να κινούνται ανάμεσα σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ατμόσφαιρες και δυναμικές, καθιστά κάθε συναυλία τους μια μυσταγωγική εμπειρία για κάθε ακροατή, που αναζητά πάντα κάτι παραπάνω από μια κατά τα άλλα “σύγχρονη vocal jazz” performance.

Οι The Wonderfall Quartet είναι:

Ειρήνη Κωνσταντινίδη – φωνή, στίχοι
Γιάννης Παπαδόπουλος – πιάνο
Κων/νος Μάνος – κοντραμπάσο
Θάνος Χατζηαναγνώστου – τύμπανα, συνθέσεις

www.thewonderfallquartet.com