Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ο Μανάβης" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στο Βουλευτικό

Προβολή του ντοκιμαντέρ

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Θεσσαλών Αργολίδας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης» του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00΄στο Βουλευτικό.

 

Θα ακολουθήσει ομιλία και συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

               

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΑΚΟΣ σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Από το 2000 διδάσκει Υποκριτική στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.

               

Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας,  ενώ από το 2009 έως το 2015, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ,  στο Τμήμα  Κινηματογράφου.

 

Φιλμογραφία (επιλογή)

 

2016: “Σιωπηλός μάρτυρας-Παλιά φυλακή Τρικάλων” (ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη)

2014:  “ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Ημερολόγιο σπουδής, ντοκιμαντέρ, 61΄

2013: “Ο Μανάβης” – ντοκιμαντέρ, 81΄

2006: “Ο Γιος του Φύλακα”, μυθοπλασία, 81΄

2001: “Frida” ,  video dance, 8΄

1998: “Ύψωμα 33”,  μυθοπλασία, 43΄

1995: “Η Γέφυρα”, μυθοπλασία, 30΄ 1997: “Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου”,  ντοκιμαντέρ, 30΄

1993: “Νεαροί Ρώσοι”, ντοκιμαντέρ, 90΄

1992: “Τα Αγαπημένα του Πρόσωπα”,  μυθοπλασία 17΄

Σχετικές ειδήσεις
Το ντοκιμαντέρ
07.02.2017 16:49
Το ντοκιμαντέρ Monster in the Mind της Jean Carper προβάλλεται από το Cinedoc σε Αθήνα και Βόλο.
Προβολή του ντοκιμαντέρ AsiaQuest στο Booze Cooperativa
07.02.2017 10:37
Ταξίδια και εθελοντισμός αποτυπωμένα σε ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ! Το Booze Cooperativa μας προσκαλεί το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017, στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ‘’AsiaQuest : Ταξίδι στην Ανατολή με προορισμό τον άνθρωπο’’.
Προβολή ντοκιμαντέρ: «Μπλοκ 25, Καρολίνα Ναχμούλη-Γαβριηλίδου – Επιζήσασα στρατοπέδων συγκέντρωσης (1919-2008)»
30.01.2017 09:54
Οι εκδόσεις Γαβριηλίδης σας προσκαλούνε στην προβολή του ντοκιμαντέρ: «BLOCK 25» του Λευτέρη Ξανθόπουλου, από το ομότιτλο βιβλίο των εκδόσεων Γαβριηλίδης, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 στο καφέ Poems ‘n Crimes.
Σιωπηλός μάρτυρας, του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στον κινηματογράφο Δαναό
13.01.2017 16:51
Η ταινία- ντοκιμαντέρ Σιωπηλός μάρτυρας, του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, θα προβληθεί το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, στον κινηματογράφο Δαναό. Τo 2006 η Φυλακή Τρικάλων κλείνει ύστερα από 110 χρόνια λειτουργίας. Επτά πρόσωπα που συνδέθηκαν καθοριστικά με τη φυλακή, επιστρέφουν σήμερα σ’ αυτή για να ανασυνθέσουν το παρελθόν της, φωτίζοντας με τις προσωπικές τους αφηγήσεις διαφορετικές όψεις της ιστορίας της νεώτερης Ελλάδας.
Aπό το Καστελλόριζο στην Τένεδο: Προβολές ντοκιμαντέρ στο Νέο Πύργο
26.07.2016 12:38
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει την τιμή να φιλοξενεί το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στο Νέο Πύργο για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ από την κα Ειρήνη Σαρίογλου.