Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Ο Μανάβης" του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στο Βουλευτικό

Προβολή του ντοκιμαντέρ

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Σύλλογο Θεσσαλών Αργολίδας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σας προσκαλούν στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Ο Μανάβης» του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00΄στο Βουλευτικό.

 

Θα ακολουθήσει ομιλία και συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

               

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΙΑΜΠΑΣΑΚΟΣ σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Πανρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Έχει σκηνοθετήσει για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο ντοκιμαντέρ, σειρές, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες, ενώ δουλειές του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Από το 2000 διδάσκει Υποκριτική στον Κινηματογράφο σε Δραματικές Σχολές μεταξύ των οποίων και η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κ.Θ.Β.Ε.

               

Από το 2004 μέχρι το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας,  ενώ από το 2009 έως το 2015, στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ,  στο Τμήμα  Κινηματογράφου.

 

Φιλμογραφία (επιλογή)

 

2016: “Σιωπηλός μάρτυρας-Παλιά φυλακή Τρικάλων” (ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη)

2014:  “ΗΘΟΠΟΙΟΙ:  Ημερολόγιο σπουδής, ντοκιμαντέρ, 61΄

2013: “Ο Μανάβης” – ντοκιμαντέρ, 81΄

2006: “Ο Γιος του Φύλακα”, μυθοπλασία, 81΄

2001: “Frida” ,  video dance, 8΄

1998: “Ύψωμα 33”,  μυθοπλασία, 43΄

1995: “Η Γέφυρα”, μυθοπλασία, 30΄ 1997: “Ο Ηρακλής, ο Αχελώος και η Γιαγιά μου”,  ντοκιμαντέρ, 30΄

1993: “Νεαροί Ρώσοι”, ντοκιμαντέρ, 90΄

1992: “Τα Αγαπημένα του Πρόσωπα”,  μυθοπλασία 17΄

Σχετικές ειδήσεις
Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση, της Angélique Kourounis: Προβολή Ντοκιμαντέρ στο Booze
30.09.2016 15:23
Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ Χρυσή Αυγή – Προσωπική Υπόθεση, της Angélique Kourounis στο Βοοze Upstairs.
Aπό το Καστελλόριζο στην Τένεδο: Προβολές ντοκιμαντέρ στο Νέο Πύργο
26.07.2016 12:38
Το Φεστιβάλ Πολιτισμού Ν.Πύργου 2016 "ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" έχει την τιμή να φιλοξενεί το ΙΔΡΥΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ στο Νέο Πύργο για την παρουσίαση δύο εξαιρετικών ντοκιμαντέρ από την κα Ειρήνη Σαρίογλου.
Solitaire ou Solidaire?: Προβολή ντοκιμαντέρ στο Σινέ Τριανόν
03.06.2016 13:34
Μετά τις δυο προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ντοκιμαντέρ “Solitaire ou Solidaire?” (Μόνος ή αλληλέγγυος;) προβάλλεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 9 Ιουνίου 2016, στις 9 μ.μ. στον κινηματογράφο Τριανόν.
Η Μαυρομάτα, του Δημήτρη Σπύρου: Προβολή στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
03.02.2016 10:38
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ, το Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016, 12:30 στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, παρουσία του σκηνοθέτη.
Αρκαδία Χαίρε, του Φίλιππου Κουτσαφτή: προβολή στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης
26.01.2016 16:46
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ μας προσκαλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ «Αρκαδία Χαίρε» (2015, 90’) του Φίλιππου Κουτσαφτή, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στις 18:00 στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα παρουσία του βραβευμένου σκηνοθέτη και διευθυντή φωτογραφίας Φίλιππου Κουτσαφτή.