Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Το περιβάλλον προτεραιότητα για τον Όμιλο OTE

Το περιβάλλον προτεραιότητα για τον Όμιλο OTE

Το περιβάλλον βάζει σε προτεραιότητα ο Όμιλος ΟΤΕ τόσο σε εμπορικό, όσο και σε εταιρικό επίπεδο, και βραβεύεται γι’ αυτό. Tο τελευταίο διάστημα, απέσπασε 6 βραβεία για υπηρεσίες και εταιρικές δράσεις που συνεισφέρουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του Ομίλου, αλλά και των επιχειρήσεων που επιλέγουν λύσεις που προσφέρει η COSMOTE στο χώρο του Internet of Things.

 

Η υπηρεσία Driving Performance που προσφέρει η COSMOTE, για τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς των οδηγών του εταιρικού στόλου, αλλά και την «πράσινη» οδήγηση, απέσπασε Gold βραβείο στα Energy Mastering Awards, που επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής διαχείρισης. Η χρήση της υπηρεσίας Driving Performance, που παρέχεται σε συνεργασία με την G4S Telematix, προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση πόρων στις επιχειρήσεις, καθώς, εκτός από τις μηχανολογικές φθορές, μπορεί να μειώσει και την κατανάλωση καυσίμων από 5% έως και 25%.

 

Η εταιρεία διαθέτει, επίσης, την υπηρεσία Energy Management, ένα σύστημα παρακολούθησης της ενεργειακής κατανάλωσης της επιχείρησης σε πραγματικό χρόνο με δυνατότητα ακόμα και απομακρυσμένης επέμβασης. Συμβάλλει στην εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και συνεπώς στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και την προστασία του περιβάλλοντος. Η υπηρεσία Energy Management, που παρέχεται σε συνεργασία με την Assetcom, επίσης διακρίθηκε με Gold βραβείο στα Energy Mastering Awards.

 

Εκτός από τις υπηρεσίες που διαθέτει, η εταιρεία βραβεύτηκε και για τις πρακτικές που εφαρμόζει για την προστασία του περιβάλλοντος και την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της.

 

Στα Energy Mastering Awards, επιβραβεύτηκε με δύο βραβεία Silver για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξοικονόμησης ενέργειας “Energy Conservation”, καθώς και για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του Ομίλου. Στα Bravo Sustainability Awards, απέσπασε βραβείο Bravo Environment για την παρακολούθηση και μείωση εκπομπών αερίων φαινομένου του θερμοκηπίου. Και στα Waste & Recycling Awards, που επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές διαχείρισης και ανακύκλωσης αποβλήτων, ο Όμιλος ΟΤΕ έλαβε βραβείο Gold για το πρόγραμμα ανακύκλωσης στα κτήρια του, στο πλαίσιο του οποίου, μόνο το 2014, συγκεντρώθηκαν 80,3 τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών (χαρτί & υλικά συσκευασίας).

 

Στρατηγικός στόχος του Ομίλου ΟΤΕ είναι να ενισχύει τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το περιβάλλον αποτελεί έναν από τους κεντρικούς πυλώνες του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας που εφαρμόζει. Η περιβαλλοντική στρατηγική του Ομίλου ΟΤΕ επικεντρώνεται στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές του, στην ανάπτυξη και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών που επιτρέπουν την αύξηση της παραγωγικότητας και την προστασίας του περιβάλλοντος σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας, καθώς και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού.

Σχετικές ειδήσεις
Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εισάγει στην εκπαίδευση την 3D τεχνολογία και την εικονική πραγματικότητα
16.09.2016 11:47
Η εισαγωγή του 3D printing, του 3D projector, της εικονικής πραγματικότητας και των σχετιζόμενων τεχνολογιών στα εκπαιδευτικά προγράμματα, προσφέρει στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη βελτίωση της δημιουργικότητάς και της φαντασίας τους.
Mediterranean College - Αυτή τη φορά εμπιστέψου τον εαυτό σου!
15.07.2016 15:02
Mediterranean College... Ο «κώδικας» της σωστής απόφασης θα πρέπει να είναι κοινός. Να έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου. Να εμπιστεύεσαι το περιβάλλον του εκπαιδευτικού ιδρύματος που θα επιλέξεις.
Δωρεάν Wi-Fi από τον όμιλο ΟΤΕ στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας
27.05.2016 11:55
Δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (Wi-Fi) στους 20 μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρας θα προσφέρει ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Sales Excellence Awards 2016: 8 βραβεία για τον Όμιλο ΟΤΕ
07.04.2016 11:39
Οκτώ βραβεία, εκ των οποίων τέσσερα χρυσά, απέσπασε ο Όμιλος ΟΤΕ στο θεσμό Sales Excellence Awards 2016. Διακρίσεις που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά την προσήλωση του Ομίλου ΟΤΕ στην άριστη Εμπειρία Πελάτη, στην ποιοτική και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση, μέσα από προηγμένες υπηρεσίες πωλήσεων.
Rising Stars: Οι chef του μέλλοντος στο Sani Gourmet 2016
04.03.2016 10:06
Τα μεγαλύτερα νέα ονόματα στο χώρο της γαστρονομίας ετοιμάζονται να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο ιδανικότερο περιβάλλον: στο Sani Gourmet 2016.