Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Στο δρόμο της μάσκας: έκθεση στη γκαλερί του Black Duck

Στο δρόμο της μάσκας: έκθεση στη γκαλερί του Black Duck

Μια απόπειρα περιπλάνησης στον γοητευτικό κόσμο της Μάσκας επιχειρεί το Black Duck Multiplarte και οργανώνει στην γκαλερί του την έκθεση με τίτλο «Στο δρόμο της μάσκας», από 18 Φεβρουαρίου μέχρι 13 Μαρτίου, με τη συμμετοχή τεσσάρων δημιουργών.

Αθανασία Βακίδου - Σκηνογράφος. Εργάζεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο τμήμα κατασκευής σκηνικών και είναι υπεύθυνη του τμήματος κατασκευής αντικειμένων και αξεσουάρ.

Θοδωρής Κανάκης - Αρχιτέκτων που ζωγραφίζει. Κάνει σκηνικά για το θέατρο, εξώφυλλα βιβλίων και άλλων εντύπων. Επίσης, συνθέτει και παίζει background μουσική .

Δημήτρης Κακριδάς  - Ζωγράφος, σκηνογράφος, χαράκτης και αγιογράφος. Διδάσκει ιστορία της τέχνης , σκηνογραφία, stage makeup και πλαστικές κατασκευές. Έργα του βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Και ο Ευγένιος Σπαθάρης - καλλιτέχνης του ελληνικού Θεάτρου Σκιών, ένας από τους πιο σημαντικούς καραγκιοζοπαίχτες και ζωγράφος. Στην Έκθεση μετέχουν οι Μάσκες που είχε φιλοτεχνήσει για το «Καταραμένο Φίδι», χορόδραμα της Ραλλούς Μάνου με θέμα τον Καραγκιόζη, σκηνικά-κοστούμια Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα και μουσική Μάνου Χατζιδάκι.

Οι Μάσκες έχουν φορεθεί σε όλες τις ιστορικές εποχές, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, με διαφορετική χρήση και συμβολισμό.

Η Μάσκα καλύπτει την ανάγκη του ανθρώπου να υποδυθεί –έστω για λίγο– μια άλλη προσωπικότητα.

Η ψυχολογία υποστηρίζει ότι η πιο δυνατή μας εξάρτηση είναι αυτή από την εικόνα του εαυτού μας. Για να διατηρηθεί η «καλή εικόνα» μας υιοθετούμε υποσυνείδητα μια persona. Επειδή δεν αντέχουμε την κακή εικόνα, που έχουμε για τον εαυτό μας, καταφεύγουμε σε προσωπεία. Η μάσκα, ως αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, επιβιώνει μέχρι την οριστική διάλυση της μορφής, ενώ το μέγα ζητούμενο είναι ο αληθινός μας εαυτός, μέσα από την αυτογνωσία και τις εμπειρίες μας.  

Σχετικές ειδήσεις
Άγριο σιτάρι: Έκθεση του Regis Looten στο Black Duck
24.01.2017 10:55
Η γκαλερί του Black Duck υποδέχεται τον Regis Looten και την έκθεση ζωγραφικής «Άγριο Σιτάρι». Από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2017, θα περιπλανηθούμε σε έναν κόσμο αντιθέσεων, όπως η ίδια η ζωή.
Timescapes: έκθεση του Αλέξανδρου Μούστρη στη γκαλερί του Black Duck
28.09.2016 16:49
Η γκαλερί του Black Duck Multiplarte ανοίγει την φετινή χειμερινή σαιζόν της με την έκθεση φωτογραφίας «Timescapes» του φωτογράφου “τοπίου” Αλέξανδρου Μούστρη που εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Οκτωβρίου στις 8:00 μμ.
Του θανάτου και της ζωής σκίτσα: Έκθεση της Πόπης Μητσοπούλου στο Black Duck
11.04.2016 15:34
Η Πόπη Μητσοπούλου παρουσιάζει δεκαεπτά σκίτσα της στην γκαλερί του Black Duck, από 16 έως 22 Απριλίου 2016.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Επέκεινα: Έκθεση της Νάνσυς Παπαδοπούλου Poth στην γκαλερί του Black Duck
17.03.2016 13:57
Η Νάνσυ Παπαδοπούλου Poth εκθέτει τα έργα της στην γκαλερί του Black Duck, από 28 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2016, σε μια έκθεση με τίτλο «Επέκεινα», που αφιερώνει στον πατέρα της.