Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Fish on the Roof στο ΧοροΧρόνο

Fish on the Roof στο ΧοροΧρόνο

Ο ΧοροΧρόνος / Horohronos Art Space μας προσκαλεί στις 18-21 & 25-28 Φεβρουαρίου 2016 στην παράσαση χορού με τίτλο Fish on the Roof.

Fish the roof: μια παράσταση με κεντρικό άξονα τις ανθρώπινες σχέσεις και έννοιες όπως η συνύπαρξη και η επιβίωση.

Πέντε performers, οι Γιάννης Αντωνίου , Σταύρος Αποστολάτος, Αναστασία Μπρουζιώτη, Γιάννης Τσιγκρής και Γιάννης Παπακαμμένος (Minoas) σ’ έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, εμπλέκονται σε καταστάσεις επιβίωσης σε πραγματικό χρόνο. Λιτότητα και ρεαλισμός συνθέτουν τις σχέσεις και τις δράσεις τους που συμπλέκονται με την ίδια την ύπαρξή τους... τελικά Θα επιβιώσουμε, θα συνυπάρξουμε, ή θα βγούμε απ’ τα νερά μας;

Μια πρώτη μορφή του Fish on the roof παρουσιάστηκε στην ταράτσα μιας πολυκατοικίας στα πλαίσια του project, Ο Λαβύρινθος της Κυψέλης, που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ.

Μια παραγωγή της βραβευμένης με Goldie Award KUNST – STOFF productions του Γιάννη Αντωνίου.

Συντελεστές:

Σύλληψη, σκηνοθεσία & ερμηνεία: Γιάννης Αντωνίου, Σταύρος Αποστολάτος, Αναστασία Μπρουζιώτη, Γιάννης Τσιγκρής
Guest Performer: Γιάννης Παπακαμμένος (Minoas)
Φωτογραφίες: Διώνη Αγγελοπούλου

Διάρκεια: 50 λεπτά

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης με κρητικούς χορούς στη Μεθοδία
15.12.2016 15:57
Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη Ομάδα τους, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
Orbital, του Γιάννη Καρούνη στο πλαίσιο του As One στο Μουσείο Μπενάκη
21.03.2016 16:17
Ο Γιάννης Καρούνης στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το AS ONE NEON + MAI Marina Abramovic Institute μας προσκαλεί από την Τρίτη 22 Μαρτίου έως και την Κυριακή 27 Μαρτίου από τις 12 έως τις 8μμ, στο Μουσείο Μπενάκη όπου θα παρουσιάσει το έργο Orbital.
Στην Αμερική θα βρεθεί τον Απρίλιο ο Γιάννης Μεγαλακάκης
15.03.2016 16:33
Ο γνωστός χορευτής, χοροδιδάσκαλος και ερευνητής της χορευτικής παράδοσης της Κρήτης, ταξιδεύει στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προκειμένου να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του και να προσφέρει εξειδικευμένη διδασκαλία και μύηση στους κρητικούς χορούς.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.