Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Johann Sebastian Bach: Οι παραλλαγές Goldberg στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Johann Sebastian Bach: Οι παραλλαγές Goldberg στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 στη συναυλία με τίτλο Johann Sebastian Bach: Οι παραλλαγές Goldberg, με τον Νίκο Λάαρη στο πιάνο .

Το εμβληματικότερο έργο παραλλαγών στην ιστορία της μουσικής. Εκδόθηκε το 1741 και αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο μουσικής για τα πληκτροφόρα όργανα . Στην παραλλαγή Goldberg ο J.S Bach αναδεικνύεται ως ο μεγάλος στοχαστής της οργανικής μουσικής.

Πρόγραμμα:

J.S. Bach: Παραλλαγές Goldberg

Το εμβληματικότερο έργο παραλλαγών στην ιστορία της μουσικής. Εκδόθηκε το 1741 και αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο μουσικής για τα πληκτροφόρα όργανα.

Aria
Παραλλαγές Ι-ΧΧΧ
Aria

Ο Νίκος Λαάρης, που έχει χαρακτηριστεί από τον Stephen Pettit των Times ως “ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που δεν μπορεί να παράγει ούτε έναν άσχημο ήχο”, σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου και διεύθυνση ορχήστρας στο Conservatorium van Amsterdam. Του απoνεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου υπήρξε επί έτη καθηγητής, ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (South Bank Centre, Carnegie Hall, Ελληνικό Φεστιβάλ) και συνεργαστεί ως σολίστ με τις ΚΟΑ, ΚΟΘ και Καμεράτα . Για την σύμπραξή του με το Ballet Theater του Μονάχου στις Παραλλαγές Goldberg (χορογραφίαPhilip Taylor), το περιοδικό Dance Europe τον απεκάλεσε “το αστέρι της βραδυάς”. Την τρέχουσα περίοδο διηύθυνε την Καμεράτα στο μιούζικαλ Kiss me Kate του Cole Porter στο Μέγαρο Μουσικής και στην όπερα Στη Σωφρονιστική Αποικία του Philip Glass σε παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αποστόλος Παληός με παραλλαγές και πρελούδια στο Ωδείο Αθηνών
07.02.2017 16:45
«Το piano στα forte του» έχει την τιμή να παρουσιάσει τον βιρτουόζο Απόστολο Παληό σε ρεσιτάλ πιάνου στην αίθουσα Άρης Γαρουφαλής του Ωδείου Αθηνών το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, στις 8:30μμ.
Βιεννέζικα βαλς από το Johann Strauss Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
09.11.2016 17:09
Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής και η περίφημη Oρχήστρα Δωματίου Johann Strauss Ensemble υπό τη διεύθυνση του χαρισματικού βιολονίστα Russell McGregor μας προσκαλούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο λαμπερές συναυλίες που θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό στη μαγευτική Βιέννη.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Στο κατώφλι του 20ου αιώνα ΙΙ: συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.04.2016 13:30
Τα ατμοσφαιρικά «Νυχτερινά» του Κλωντ Ντεμπυσύ και το μεγαλόπνοο συμφωνικό ποίημα «Δον Κιχώτης» του Ρίχαρντ Στράους, είναι χαρακτηριστικές μουσικές δημιουργίες του τέλους του 19ου αιώνα, εποχής που η τέχνη, στο «κατώφλι» του 20ου αιώνα πράγματι, έψαχνε και άνοιγε νέους δρόμους έκφρασης. Και τα δύο έργα όπως και το, συνεπές με το πνεύμα των ημερών, «Χριστός Ανέστη» στις παραλλαγές που συνέλαβε ο σπουδαίος μουσουργός Πέτρος Πετρίδης, εντάσσονται στο πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα, την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Aπό τον F. Chopin στον A. Piazzolla, με τον Σπύρο Μοσχόπουλο στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
24.03.2016 16:35
O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.