Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 στη συναυλία με τίτλο Johann Sebastian Bach: Οι παραλλαγές Goldberg, με τον Νίκο Λάαρη στο πιάνο.

Το εμβληματικότερο έργο παραλλαγών στην ιστορία της μουσικής. Εκδόθηκε το 1741 και αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο μουσικής για τα πληκτροφόρα όργανα. Στην παραλλαγή Goldberg ο J.S Bach αναδεικνύεται ως ο μεγάλος στοχαστής της οργανικής μουσικής.

Πρόγραμμα:

J.S. Bach: Παραλλαγές Goldberg

Το εμβληματικότερο έργο παραλλαγών στην ιστορία της μουσικής. Εκδόθηκε το 1741 και αποτελεί ένα καλειδοσκόπιο μουσικής για τα πληκτροφόρα όργανα.

Aria
Παραλλαγές Ι-ΧΧΧ
Aria

Ο Νίκος Λαάρης, που έχει χαρακτηριστεί από τον Stephen Pettit των Times ως “ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που δεν μπορεί να παράγει ούτε έναν άσχημο ήχο”, σπούδασε πιάνο στο Royal College of Music του Λονδίνου και διεύθυνση ορχήστρας στο Conservatorium van Amsterdam. Του απoνεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου υπήρξε επί έτη καθηγητής, ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Columbia.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ (South Bank Centre, Carnegie Hall, Ελληνικό Φεστιβάλ) και συνεργαστεί ως σολίστ με τις ΚΟΑ, ΚΟΘ και Καμεράτα. Για την σύμπραξή του με το Ballet Theater του Μονάχου στις Παραλλαγές Goldberg (χορογραφίαPhilip Taylor), το περιοδικό Dance Europe τον απεκάλεσε “το αστέρι της βραδυάς”. Την τρέχουσα περίοδο διηύθυνε την Καμεράτα στο μιούζικαλ Kiss me Kate του Cole Porter στο Μέγαρο Μουσικής και στην όπερα Στη Σωφρονιστική Αποικία του Philip Glass σε παραγωγή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.