Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Cine - Club: Mademoiselle, του Tony Richardson στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Cine - Club: Mademoiselle, του Tony Richardson στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Η δεύτερη συνάντηση του κύκλου CINÉ-CLUB συνδέεται με την εκδήλωση του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» που ήταν αφιερωμένη στον Jean Genet.

 

O Jean Genet είναι, μαζί με την Marguerite Duras, και ο σεναριογράφος της ταινίας Mademoiselle, που θα προβληθεί την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 και την οποία θα παρουσιάσει ο Ηλίας Φραγκούλης, κριτικός κινηματογράφου στο freecinema.gr.

 

Mademoiselle, του Tony Richardson (1966), με τους Jeanne Moreau, Ettore Manni, Keith Skinner

 

Η Mademoiselle, αξιοσέβαστη δασκάλα σ’ ένα χωριό της γαλλικής επαρχίας, υποφέρει από την καταπιεσμένη σεξουαλικότητά της. Αυτό την οδηγεί σε πράξεις καταστροφής όπως το να βάζει φωτιές στο κέντρο του χωριού κάνοντας τους κατοίκους να πιστεύουν ότι το έκανε ο Ιταλός ξυλοκόπος Manou, τον οποίο ποθεί ..

 

* Πρόκειται για την πρώτη από τις δύο ταινίες που γύρισε ο Tony Richardson με την Jeanne Moreau.

Σχετικές ειδήσεις
Το ντοκιμαντέρ How I Came to Hate Math από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
01.02.2016 15:31
Το How I Came to Hate Math (Comment j'ai détesté les maths) του Olivier Peyon προβάλλεται την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 στα πλαίσια του CineDoc, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Cartoonists- Foot Soldiers of Democracy: προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο
11.01.2016 17:08
Ένα χρόνο μετά την αιματηρή επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo, το CineDoc προβάλλει το βραβευμένο ντοκιμαντέρ Cartoonists - Foot Soldiers of Democracy (Caricaturistes – Fantassins de la Démocratie), σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Cine - Club: νέος κύκλος προβολών στο Γαλλικό Ινστιτούτο
07.01.2016 10:27
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος παρουσιάζει τον νέο κύκλο CINÉ-CLUB. Κάθε μήνα και καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα προβάλλονται ταινίες, κλασικές ή πιο πρόσφατες που θα συνοδεύονται από μια παρουσίαση και θα έχουν σχέση με την πολιτιστική επικαιρότητα του Γαλλικού Ινστιτούτου ή της χώρας.
Sugar Blues, της Andrea Culková στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
10.11.2015 15:19
Την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 θα προβληθεί η ταινία Sugar Blues της Andrea Culková στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Το ντοκιμαντέρ Exotica, Erotica, Etc., από το CineDoc στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
30.10.2015 17:06
Η εικαστική ταινία ντοκιμαντέρ Erotica Exotica Etc. της Ευαγγελίας Κρανιώτη θα προβληθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.