Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Orient Expressions

Orient Expressions
Το σάζι σε trip-hop ρυθμούς, το παραδοσιακό τραγούδι με ηλεκτρονικούς ήχους, ένα μίγμα Ανατολής και Δύσης από την Κωνσταντινούπολη με τους Orient Expressions στο Half Note Jazz Club!

Οι Orient Expressions  σαν project ξεκίνησαν να παίρνουν μορφή το 2003 με τον DJ Yakuza και τον Richard Hamer να συμπράττουν και να δημιουργούν το Istanbul 1:26 A.M., ένα κομμάτι που κατά κάποιον τρόπο καθόρισε τον ήχο του συγκροτήματος. Με τη πολύτιμη βοήθεια του Murat Uncuoglu για τις τελικές λεπτομέρειες σχετικά με τον ήχο, το Istanbul 1:26 A.M. έγινε πολύ σύντομα ένα απαραίτητο κομμάτι σε πολλές μουσικές συλλογές.

Στο δεύτερο άλμπουμ τους, το Kuliyat (2006) συνεργάστηκαν με τον folk τραγουδιστή Sabahat Akkiraz και συνολικά έστησαν το δίσκο με Vocal Leader τον Adile Yadirgi και τον Levent Guze στα κρουστά. Απορροφημένοι στο τρίτο τους άλμπουμ αυτήν την περίοδο και περιμένοντας την κυκλοφορία του of Istanbul 1:26am Remixes το γκρουπ ανεβάζει ταχύτητες στις μουσικές εξερευνήσεις στην πόλη όπου το άλμπουμ οφείλει τη γέννησή του: την Κωνσταντινούπολη.

 


 

Σχετικές ειδήσεις
Paris - Istanbul για τρίτη χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ!
08.11.2016 15:21
Κάθε Παρασκευή για 3η συνεχή χρονιά η sold out μουσική παράσταση Paris-Istanbul μας ταξιδεύει με νέες μουσικές και τραγούδια από τη δεκαετία του ’30 ως και τη δεκαετία του ’70, κάνοντας στάσεις στις πόλεις που διέσχιζε το διάσημο τρένο Orient Express και μας καλεί να γίνουμε συνεπιβάτες σε μια μελωδική διαδρομή στον χρόνο.
Haig Yazdjian + Holy Limbo live @ Ρομάντσο
14.09.2016 12:00
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 τα triphop samples των Holy Limbo συναντούν το οριεντάλ ούτι του Haig Yazdjian στο Ρομάντσο.
Athena -
09.08.2016 13:39
Η περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Athena (Αθηνά Ανδρεάδη) συνεχίζει μετά την πολύχρονη επιτυχία της στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη, κάνοντας το επίσημο ντεμπούτο της στις ΗΠΑ με το νέο άλμπουμ «Ready for the Sun», που θα κυκλοφορήσει αρχές του 2017.
Απ’ το «Μοναστηράκι»… στο Ρουφ: Οι Rebeletiko στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express
07.04.2016 13:31
Οι Rebeletiko επιβιβάζονται στο Τρένο στο Ρουφ τις Τρίτες 12 & 19 Απριλίου 2016 με ήχους και μουσικές που ακούγονται για πρώτη φορά στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας και μας ταξιδεύουν απευθείας στην καρδιά της ανατολικής μας παράδοσης.
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.