Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Τι γυρεύεις στον ύπνο μου πατέρα;

Τι γυρεύεις στον ύπνο μου πατέρα;
Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη παράσταση-συναυλία με πρωταγωνιστή το Διονύση Τσακνή και τους Γιώργο Κιμούλη και Ταμίλα Κουλίεβα σε βιντεοσκοπημένες στιγμές.

Το Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη φιλοξενεί μια ιδιαίτερη παράσταση-συναυλία με πρωταγωνιστή το Διονύση Τσακνή και τους Γιώργο Κιμούλη και Ταμίλα Κουλίεβα σε βιντεοσκοπημένες στιγμές.

Ολα αρχίζουν και τελειώνουν σε ένα βράδυ, όταν ο γιος, δέχεται στο όνειρό του την επίσκεψη των πεθαμένων γονέων του. Πρωταγωνιστής της επίσκεψης, ο πατέρας. Ο γιος προσπαθεί, να επαναφέρει τον πατέρα στο σήμερα, ο οποίος δείχνει, πως δεν συμβιβάζεται με την ιδέα, ότι έχει μπροστά του έναν άντρα και όχι ένα 14χρονο παιδί.

Ο πατέρας, προσποιείται πως ανακαλύπτει στοιχεία της πραγματικότητας, δίνοντας παράλληλα, μια εντελώς προσωπική διάσταση στα γεγονότα. \"Θυμάται\" ότι τον συμφέρει, παγιδεύοντας πολλές φορές τον γιο του.

Η παγίδευση, έχει ως στόχο να ξυπνήσει στο γιο του τα εφηβικά αντανακλαστικά, έτσι ώστε να μπορέσει να κατανοήσει ο ίδιος με τη σειρά του, τις αντιδράσεις των δικών του παιδιών.

22 τραγούδια, (10 παλιότερα και 12 καινούργια, γραμμένα ειδικά για την παράσταση) δίνουν πάσες σε ισάριθμα μικρά κείμενα και αντιστρόφως, όπου πέρα από μια σύντομη περιγραφή παιδικών και εφηβικών χρόνων του γιου, καταγράφουν και την αενάως επαναλαμβανόμενη σχέση πατέρα – γιου. Ο γιος, συνομιλεί με τους γονείς, μέσω της οθόνης.

Στις βιντεοσκοπημένες σκηνές εμφανίζονται: Πατέρας: Γιώργος Κιμούλης , Μητέρα: Ταμίλα Κουλίεβα, Ασφαλίτης-Γυμνασιάρχης-στέλεχος ΜΜΕ: Παντελής Παπαδόπουλος. Επί σκηνής Γιος: Στάθης Μαντζώρος

Τραγουδούν: Διονύσης Τσακνής, Αποστόλης Ψυχράμης, Ειρήνη Ψυχράμη. Παίζουν οι μουσικοί: Ανδρέας Τσιρούλης (πλήκτρα) και Δημήτρης Παπαλάμπρου (κιθάρα).

Η παράσταση-συναυλία ήταν παραγγελία του οργανισμού \"Πάτρα-πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006\" και η πρεμιέρα της έγινε στις 11 Δεκεμβρίου στο \"Εργοστάσιο Τέχνης\" στην Πάτρα, αποσπώντας ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια του τύπου.

INFO
Από 5 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Σπ. Τρικούπη 34 και Κουντουριώτου,
Τηλέφωνο: 210 8253489
Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22.00
Τιμή εισιτηρίου 20 Ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαρία Φαραντούρη για λίγες εμφανίσεις στον Παρνασσό
12.01.2017 11:30
Η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια, ερμηνεύει νέα και παλιά τραγούδια από το πλούσιο ρεπερτόριο της, των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Διονύση Σαββόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Ελένης Καραΐνδρου, κ.ά. βασισμένα στην ποίηση Καβάφη, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου και Αναγνωστάκη, για τέσσερις βραδιές στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», τα Σάββατα 18 & 25 Φεβρουαρίου & 4 Μαρτίου και Παρασκευή 10 Μαρτίου.
Στους δρόμους των τραγουδιών: Η Καλλιόπη Βέττα και ο Γιάννης Κ. Ιωάννου στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι
14.04.2016 12:39
Η συναυλία «Στους δρόμους των τραγουδιών» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στον πολυχώρο Ελληνικό Μολύβι-Γ. Βρανά από την Καλλιόπη Βέττα και τον συνθέτη Γιάννη Κ. Ιωάννου.
Ο Μίμης Πλέσσας για ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο στο Ρυθμός Stage
01.04.2016 17:08
Ο Μίμης Πλέσσας θα εμφανιστεί για δύο βραδιές, στις 15 και 22 Απριλίου 2016, στο Ρυθμός Stage, για ένα αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο.
Ταξίδι στον Ελληνικό Κινηματογράφο από τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Παλλάς
30.03.2016 14:55
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Παναθηναϊκή Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών, με τη συνεργασία των Αθηναϊκών Θεάτρων, παρουσιάζουν, τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 20.30 στο θέατρο Παλλάς, τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων σ’ ένα μοναδικό ταξίδι στον Ελληνικό κινηματογράφο.
Lamia Bèdioui & The Desert Fish live στον πολυχώρο WORK
29.03.2016 14:44
Ο Πολυχώρος Τέχνης “WORK” φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά την Τυνήσια ερμηνεύτρια Lamia Bèdioui με την μπάντα της The Desert Fish, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.