Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

RUPTURE περσεφόνη, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο Baumstrasse

RUPTURE περσεφόνη, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο Baumstrasse

Η Αθανασία Κανελλοπούλου σε μια συνεργασία με το Βaumstrasse παρουσιάζει το RUPTURE περσεφόνη, στις 27 - 28 Φεβρουαρίου και 5 - 6 Μαρτίου 2016.

Δύο εαυτοί, του φωτός και του σκότους, ένα σύμπαν ολόκληρο σε μια ελάχιστη αναπαράσταση, στη διαχωριστική γραμμή της φωτοσκίασης, σε μια Περσεφόνη.

Το RUPTURE περσεφόνη είναι μια σόλο παράσταση που ερευνά το θέμα της διάσπασης της ύπαρξης, το μοίρασμα ανάμεσα σε δυο τόπους, την εκούσια ή αναγκαστική εξορία και τους φραγμούς που θέτουμε εμείς οι ίδιοι στην πορεία μας.

Άν η Τέχνη υμνεί το σημείο τομής του ανθρώπινου και χθόνιου με το άγνωστο, το υπέρτατο και το υποχθόνιο, πώς δύναται ο άνθρωπος να ισορροπήσει πάνω από τέτοιες αβύσσους; Η Περσεφόνη, η θηλυκή τούτη ύπαρξη, στέκει αιώνια ανάμεσα σ’ αυτούς τους κόσμους. Μετακινείται ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, ακροβατεί ελεύθερα μέσα σε αυτή τη διαίρεση προσπαθώντας να ισορροπήσει στις δύο αυτές πολικότητες. Ταγμένη να καταδύεται και να ανέρχεται.

RUPTURE περσεφόνη. Μια περιήγηση στις αντανακλάσεις του ανθρώπινου τοπίου.

Η  γυναικεία ταυτότητα και φύση στο πέρασμα των χρόνων και στην πορεία της εξέλιξης των ιδεών έχουν εμπνεύσει επανειλημμένα την μέχρι τώρα χορογραφική μου έρευνα. Η Περσεφόνη, είναι ένα σύμβολο κίνησης μεταξύ κόσμων, είναι η προσωπική μου περιήγησή στις αντανακλάσεις των σκοτεινών τοπίων του Ανθρώπινου πάνω στο μύθο του Θεϊκού.

Το έργο έχει παρουσιαστεί στα ακόλουθα φεστιβάλ: Ackerstadt Palast/ Βερολίνο, Ramallah Contemporary Dance Festival/ Παλαιστίνη, Solo Dance Festival Gdansk/ Πολωνία, 5th Bonner International Solo Festival/ Βόννη, Dance Fest Ακροποδητί/ Σύρος, Tatavla Sahne/ Κωνσταντινούπολη

Η Αθανασία Κανελλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Έχει σπουδάσει με υποτροφία χορό στο Λονδίνο και στη Νέα Υόρκη και Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμό. Για 17 συνεχή έτη έζησε και συνεργάστηκε με πολλές ομάδες στο εξωτερικό, όπως το χορόθεατρο Wuppertal Pina Bausch, Les Ballets C de la B, Jasmin Vardimon Company, Cocoondance, Alexandra Waierstal κ.α. Από το 2008 έχει ξεκινήσει τη δική της χορογραφική έρευνα και έργα της έχουν παρουσιαστεί σε πολλά φεστιβάλ σε Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή. Έχει προσκληθεί ως χορογράφος από το Πανεπιστημίο Παραστατικών Τεχνών της Μάλτας, την Πειραματική Ακαδημία του Σάλζμπουργκ (SEAD), την ομάδα της Jasmin Vardimon (JV2), το Κέντρο Σύγχρονου Χορού στο Κάιρο, την Ακαδημία Τεχνών της Ισλανδίας κ.α. Σήμερα, εργάζεται ως ανεξάρτητη χορογράφος και performer, και παραδίδει σεμινάρια σύγρονου χορού και χορογραφίας ανά τον κόσμο.

www.athanasiakanellopoulou.blogspot.gr

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη - χορογραφία - ερμηνεία Αθανασία Κανελλοπούλου
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση Mario Sammut
Φωτισμοί / Τεχνική Υποστήριξη Αλέξανδρος Σεϊταρίδης
Φωτογραφίες Χρυσάνθη Σιέμπου, Γιάννης Χατζηαντωνίου

Σχετικές ειδήσεις
Relax... Mynotis, το νέο έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου ξανά στο Θέατρο Τέχνης
19.01.2017 15:47
Το έργο του Βασίλη Παπαβασιλείου, μια κωμωδία σε τρεις εικόνες, με θέμα κάποιες "μορφές της ελληνικής αθανασίας" έκλεισε θριαμβευτικά τον προγραμματισμένο πρώτο κύκλο παραστάσεων στο "Θέατρο Τέχνης-Κάρολος Κουν" της οδού Φρυνίχου 14 (Πλάκα) και επανέρχεται από το Σάββατο 4 Φεβρουαριου για άλλες 8 παραστάσεις ως την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 6 μ.μ.
Το Baumstrasse στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές»
21.09.2016 14:51
Το Baumstrasse συμμετέχει και φέτος στο 4ο Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις γραμμές» με τέσσερις παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Οδύσσεια - Νέκυια, της Φένιας Παπαδόδημα στο Elaiωnas Festival 2016
31.05.2016 13:40
Το Elaiωnas Festival 2016 φιλοξενεί για μια και μόνο βραδιά, τη Κυριακή 12 Ιουνίου στις 21.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα με ελεύθερη είσοδο, την παράσταση «Οδύσσεια - Νέκυια» της Φένια Παπαδόδημα.
ODC ΧΙ (Η σκιά του Άλλου), στο Ελαιώνας Festival 2016
23.05.2016 14:15
Το Ελαιώνας Festival 2016 φιλοξενεί το έργο της Έλλης Παπακωνσταντίνου και του Παναγιώτη Βελιανίτη, ODC ΧΙ (Η σκιά του Άλλου).