Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση

Αφιέρωμα στη Μεταναστευτική κρίση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων διοργανώνεται από το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools, το οποίο γίνεται στη Λάρισα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και έχει τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Erasmus+, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, του Europe Direct και του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

Το κεντρικό αφιέρωμα θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στις 20, 21 και 22 Φεβρουαρίου και θα περιλαμβάνει έκθεση Φωτογραφίας, έκθεση ζωγραφικής και προβολή σχετικών ντοκιμαντέρ .

Συγκεκριμένα, φωτογραφίες θα εκθέσει ο φωτογράφος Κώστας Τσομάκος, (επιμέλεια έκθεσης Φώτης Νατσιούλης), ενώ μέλη του Σωματείου εικαστικών Λάρισας «8» θα εκθέσουν πίνακες με θέμα τη μεταναστευτική κρίση. Εκθέτουν οι εικαστικοί: Βλαχοδήμος Βαγγέλης, Εξάρχου Δήμητρα, Θαλασσινού Μαρία – Ελένη, Κακκάβα Στέλλα, Κρανιώτου Λιάνα, Κυριαζή Έλλη, Παπατζέλου Αθανασία, Παπατζέλου Μαρία, Ρόπλου Άννα, Σαμαράς Χρήστος, Σαρλικιώτη Ελένη, Σδούκου Ιφιγένεια , Σεϊτάνη Ζωή, Τσιάτσιου Θεοδώρα, Τσιόγκα Βιβή.

Στο αφιέρωμα στη μεταναστευτική κρίση λαβαίνουν μέρος ο πολυχώρος Linto (20 και 21 Φεβρουαρίου 22:00 και 20:00 αντίστοιχα) και ο πολυχώρος Χορίαμβος (21/02/2016 20:15) όπου θα προβληθούν ντοκιμαντέρ από τη σειρά «Εκτός των τειχών» της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και από το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Στα πλαίσια του αφιερώματος θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 στο Χατζηγιάννειο ώρα 21.00, «Ο δρόμος προς τη Δύση» . Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ. διάρκειας 78 λεπτών. Σκηνοθεσία Κυριάκος Κατζουράκης  

Το αφιέρωμα στη μεταναστευτική κρίση στηρίζει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης - Europe direct.

 

Το πρόγραμμα του διαγωνιστικού τμήματος μπορείτε να το δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το φεστιβάλ συνεχίζεται!
23.02.2016 12:20
Με πολλές εκδηλώσεις και προβολές συνεχίζεται, το πρόγραμμα της Τρίτης 23 και της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας. Εκτός από την κεντρική εκδήλωση για τον Κορεάτικο Κινηματογράφο και τις Μνήμες διαίρεσης στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, θα υπάρχουν οι παρακάτω εκδηλώσεις.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Αφιέρωμα στο Νοτιοκορεάτικο σινεμά
19.02.2016 13:16
Στο πλαίσιο του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, θα προβληθούν τρεις σπουδαίες ταινίες της Νότιας Κορέας με θέμα την διαίρεση της ενιαίας Κορέας σε Βόρεια και Νότια.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Λίγες μέρες πριν την έναρξη!
18.02.2016 16:10
Για μια ακόμη χρονιά μια ξεχωριστή διοργάνωση πραγματοποιείται στην πόλη της Λάρισας. Πρόκειται για το 8ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου Λάρισας το οποίο θα διεξαχθεί στο διάστημα από 20 έως 28 Φεβρουαρίου 2016, σε μια σειρά από χώρους σε όλη την πόλη. Το Φεστιβάλ που διοργανώνεται και φέτος από την «Artfools», τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έχει τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του ΤΕΙ Θεσσαλίας, εθελοντών, ιδιωτών αλλά κυρίως του κοινού.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Το πρόγραμμα του διαγωνιστικού
17.02.2016 15:52
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας μετά από συστηματική προετοιμασία και επαφές ενός χρόνου έχει καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί έναν υπολογίσιμο πολιτιστικό παράγοντα για την πόλη της Λάρισας.
8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας: Όλη η πόλη ένα απέραντο σινεμά
12.02.2016 16:27
Το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας μετά από συστηματική προετοιμασία και επαφές ενός χρόνου έχει καταφέρει να πείσει ότι αποτελεί έναν υπολογίσιμο πολιτιστικό παράγοντα για την πόλη της Λάρισας.