Μία βραδιά κάθε μήνα, ο Γιάννης Αναστασάκης (Εlektronik Meditation) προσκαλεί στο ΚΕΤ διαφορετικούς μουσικούς και visual artists για να συμμετάσχουν αυτοσχεδιαστικά ή προμελετημένα στη δημιουργία ενός in situ, οπτικο-ακουστικoύ project. Στην τέταρτη αυτή παράσταση προσκεκλημένοι είναι ο Guido de Flaviis (σαξόφωνο), ο Γιάννης Νοταράς (drums) και η Com.odd.or στα visuals.

Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ (είναι επίσης o σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Ως μέλος του ντουέτου Εlektronik Mediation μαζί με την εικαστικό Nτενίζ Αγγελάκη, δημιουργούν παραστάσεις οι οποίες είναι μια μοναδική εμπειρία, καθώς μπορεί να βιώσει κανείς τη δύναμη της σύμπραξης μεταξύ των δύο διαφορετικών τεχνών, αλλά και τη δύναμη του αυτοσχεδιασμού. Στις τελευταίες τους παραστάσεις συνεργάζονται αυτοσχεδιαστικά με τον Θοδωρή Ρέλλο (βαρύτονο σαξόφωνο, φλάουτο), τον Αντρέα Πολυζωγόπουλο (τρομπέτα), τον Χάρη Λαμπράκη (νέυ) και τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη (drums). Το Μάρτιο του ’14 συνεργάστηκαν επί σκηνής με τον νορβηγό Arve Henriksen και τον Μάιο του ’15 παρουσίασαν τη δουλειά τους στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Έχουν κυκλοφορήσει τρια αλμπουμ και έχουν δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία και Τουρκία.

O Guido De Flaviis πήρε δίπλωμα στο σαξόφωνο στο Μιλάνο το 2004 με άριστα και το μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Dutch National Academy of Music το 2007, με λίαν καλώς. Έχει λάβει τρεις υποτροφίες ως Κορυφαίο Ταλέντο στην Ολλανδία και κέρδισε το πρώτο βραβείο σε όλες τις κατηγορίες για σολίστες σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς, καθώς και το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία μουσικής δωματίου. Η συναυλιακή του ενασχόληση με διαφορετικά γκρουπ μουσικής δωματίου οδήγησε στη συμμετοχή του σε μουσικά φεστιβάλ και συναυλίες στα πιο διάσημα ιταλικά και ευρωπαϊκά θέατρα. Έχει παίξει με πολλές διαφορετικές ορχήστρες, όπως η Scaligeri της La Scala, S. Cecilia της Ρώμης, Verdi του Μιλάνου, Καμεράτα και ορχήστρα Χρωμάτων της ΕΡΤ της Αθήνας, και Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ειδικεύεται στην παρουσίαση σύγχρονων κομματιών. Στην προσπάθειά του να βρει καινούριους τρόπους έκφρασης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρεση νέων τεχνικών στον avant-garde ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Το 2008 μετακόμισε στην Αθήνα, όπου και συμμετείχε για ένα χρόνο στο κουαρτέτο σαξοφώνου του Θεόδωρου Κερκέζου. Ως σολίστας σε ορχήστρες, ο Guido έχει ήδη 50 συναυλίες στο ενεργητικό του. Επίσης διδάσκει σαξόφωνο στο δημοτικό ωδείο της Πάτρας.

O Γιάννης Νοταράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Δέχθηκε τις πρώτες μουσικές επιρροές  από το οικογενειακό του περιβάλλον και συγκεκριμένα από τον θείο του, Αλέκο Βασιλειάδη, διακεκριμένο ντράμερ της ελληνικής  jazz σκηνής της δεκαετίας του ΄70. Σπούδασε κρουστά συμφωνικής Ορχήστρας στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Σάββα Ζάννα. Ξεκίνησε μαθήματα jazz drums με τον Γ. Τρανταλίδη και συμμετείχε σε σεμινάρια με τους J. Engels, B. Castelucci και S. Galland στο Βέλγιο. Στη συνέχεια παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα στην Αγγλία με τον Jeff Williams. Ασχολείται κυρίως με τη jazz μουσική και τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά και συναυλιακά με πολλούς γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες, όπως οι: Μ. Φραγκούλης , Λ. Κηλαιδόνης, Β. Γερμανός, κ.α. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Full Circle, των Take the Money and Run και των Schema Enseble, μουσικών σχημάτων που στο βιογραφικό τους έχουν την εξής δισκογραφία: Full Circle (Timeless Visions, 40 Ορχηστρικά & Οργανικά Θέματα Ελλήνων & Ξένων Δημιουργών), Take The Money And Run (How The Story Goes, Aged 15 Years). Επίσης έχει δισκογραφίσει με διάφορα μουσικά σχήματα, όπως : Occasional Dream (Περιστασιακό Όνειρο), 4+1 (Live at Sfendoni), Spyweirdos and Schema Ensemble (Feeling of Movement).

H oμάδα COMODDOR_VISUAL ιδρύθηκε το 2002. Δουλεύει πάνω σε multimedia εγκαταστάσεις και δημιουργεί ζωντανά visuals σε παραστάσεις, χρησιμοποιώντας διαδραστικά εργαλεία και ψηφιακές τέχνες.

Περισσότερες πληροφορίες https://comoddor.wordpress.com