Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Prime Numbers

Prime Numbers
Μια ομάδα καταξιωμένων Ελλήνων παρουσιάζει στο κοινό της Νέας Υόρκης μία δουλειά υψηλών απαιτήσεων και αξιώσεων. Πρόκειται για το αγγλικό θεατρικό έργο Prime Numbers του Γιάννη Σκαραγκά, σε σκηνοθεσία της Φωτεινής Μπαξεβάνη .

Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο αγγλικό μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαραγκά για το οποίο τιμήθηκε με υποτροφία του Fulbright Foundation για να συμμετάσχει στο έγκριτο πρόγραμμα IWP του πανεπιστημίου της Iowa.

Το έργο Prime Numbers είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με πολιτικές προεκτάσεις και απροσδόκητες εκπλήξεις, που καθηλώνει τους θεατές μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Έντι είναι ένας συγγραφέας στο Λος Άντζελες  που μετά από ένα ατύχημα, βρίσκεται σε ένα ερημικό μοτέλ του Μεξικό, όπου τον περιθάλπουν πέντε άγνωστοι. Το ατύχημα του έχει προκαλέσει αμνησία και δεν μπορεί να επικοινωνήσει με κανέναν λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Όταν κάποια στιγμή υποπτεύεται ότι οι πέντε συγκάτοικοί του είναι άνθρωποι για τους οποίους έχει γράψει στο τελευταίο του βιβλίο, είναι πολύ αργά για να φύγει…

Το έργο παίζει με την αλληγορία και τις συγκινησιακές καταστάσεις, μέσα από έναν ιδιαίτερο και ποιητικό λόγο. Μπορούμε να αλλάξουμε την μοίρα μας σε βάρος άλλων ανθρώπων ή λαών; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην πραγματικότητα και την αλήθεια; Πού μπορεί να φτάσει κάποιος στο όνομα του έρωτα και της εκδίκησης; Στα μαθηματικά, ως πρώτοι αριθμοί (Prime Numbers) ορίζονται αυτοί που διαιρούνται μόνο με τον εαυτό τους και την μονάδα. Στο έργο, αυτοί οι αριθμοί γίνονται το σύμβολο ανθρώπων που κρύβονται από τον πραγματικό κόσμο. Η παράσταση του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού είναι υποψήφια για τα New York Innovative Theatre Awards. 

Σχετικές ειδήσεις
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Το Τελευταίο Πανέρι, των Φιλιώς Λαζανά - Γιάννη Σαρακατσάνη στο El Convento Del Arte
10.03.2016 15:47
Το El Convento Del Arte μας προσκαλεί για λίγες ακόμα Κυριακές στο θεατρικό δείπνο μυστηρίου, Το Τελευταίο Πανέρι, από τους Φιλιώ Λαζανά και Γιάννη Σαρακατσάνη.
Μαρία Αντουανέτα, Βασίλισσα των Ελλήνων! στο Τσάι στη Σαχάρα
20.01.2016 10:57
Το Τσάι στη Σαχάρα παρουσιάζει το έργο του Αντώνη Τσιπιανίτη, Μαρία Αντουανέτα, Βασίλισσα των Ελλήνων.
Το Γαμοπίλαφο, του Πάρι Τακόπουλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
29.12.2015 11:27
Το «Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας» του Νίκου Καλαμό, παρουσιάζει «Το Γαμοπίλαφο», ένα θεατρικό μονόπρακτο του Πάρι Τακόπουλου, για τρεις ημέρες: Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016, στις 21:00, στο Black Box του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης.
«Το τελευταίο τρένο» και το «Μυστικό μονοπάτι» της Τούλας Μπούτου στο Θέατρο Ελπίδας
03.11.2015 15:27
Δύο δοκιμασμένα στο θεατρικό σανίδι και αγαπημένα στο κοινό μονόπρακτα της Τούλας Μπούτου, «Το τελευταίο τρένο» και το «Μυστικό μονοπάτι», παρουσιάζει το Θέατρο ΕΛΠΙΔΑΣ από την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 σε σκηνοθεσία του Τάσου Λέρτα.