Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πύργοι και Οχυρές Κατοικίες στην Πελοπόννησο

Πύργοι και Οχυρές Κατοικίες στην Πελοπόννησο
Οι εκδόσεις Φιλοποίμην και οι εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του Μπάμπη Παυλόπουλου Πύργοι και Οχυρές Κατοικίες στην Πελοπόννησο, 15ος -19ος αιώνας στην γκαλερί Μπαταγιάννη ενώ παράλληλα στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με φωτογραφίες από το βιβλίο..

Θα μιλήσουν: ο κ. Γιώργος Δημακόγιαννης, Εκδότης, με θέμα Οι Μανιάτες και οι Πύργοι τους, ο κ. Παναγιώτης Λάγιος, Δικηγόρος, με θέμα, Η Σημασία της Διατήρησης της Αρχιτεκτονικής Παράδοσης και ο κ. Πέτρος Γεωργαρίου, Γλύπτης, με θέμα, Η Πέτρα.

Πρόκειται για μία μελέτη - φωτογραφικό λεύκωμα με 284 έγχρωμες φωτογραφίες για τους πύργους και τα πυργόσπιτα της Πελοποννήσου, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά μία ξεχωριστή ενότητα στην ελληνική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Στο βιβλίο επιχειρείται μια προσπάθεια παρουσίασης όσων από τα κτήρια αυτά σώζονται και παράλληλα διευρεύνησης της καταγωγής τους, των προτύπων και της εξελικτικής πορείας που αυτά ακολούθησαν στο χρόνο. Τέλος δε, δεν παραλείπονται αναφορές στους κτήτορες, όταν μας είναι γνωστοί, καθώς και στην προσωπικότητα αυτών. Με τελικό και αντικειμενικό στόχο μία γνωριμία με την παραδοσιακή μας αρχιτεκτονική, την οποία αναμφισβήτητα έχουμε σε μεγάλο βαθμό απαξιώσει.


Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου Θεατρικά Β´ του Κώστα Πρετεντέρη
22.02.2017 10:35
Οι εκδόσεις της Εστίας και το θέατρο Μικρό Παλλάς σας προσκαλούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στην παρουσίαση του βιβλίου τού Κώστα Πρετεντέρη Θεατρικά Β´, Το καρέ του έρωτα – Μιας πεντάρας νιάτα – Δεσποινίς διευθυντής.
Ο Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στη Στοά του βιβλίου
12.10.2016 10:47
Οι εκδόσεις Άγκυρα σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στην παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου με τίτλο «Το ανάθεμα – Η Νάντια της Γιόλακας» στη Στοά του βιβλίου.
Παρουσίαση του βιβλίου Ο Στεναγμός των Πενήτων του Σταύρου Ζουμπουλάκη
03.10.2016 12:36
To Μορφωτικό Ίδριμα Εθνικής Τραπέζης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη Ο Στεναγμός των Πενήτων δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ στην Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Παρουσίαση βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
30.06.2016 10:12
Οι εκδόσεις Ροές διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Βέλιου "Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία" , τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε μια εκδήλωση με παρεμβάσεις που θα συζητηθούν.
Παρουσίαση του βιβλίου
15.03.2016 09:31
Οι εκδόσεις "Πεδίο" διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου "Πρώτη φορά Αριστερά" με κείμενα των Γιάννη Μηλιού, Στάμου Παπαστάμου, Τάσου Παππά και Γεράσιμου Προδρομίτη την Τρίτη 15 Μαρτίου στη Στοά του Βιβλίου.