Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Eric Alexander & Vincent Herring Quintet live στο Half Note

Eric Alexander & Vincent Herring Quintet live στο Half Note

Δύο κορυφαίοι σαξοφωνίστες της διεθνούς Jazz σκηνής, ο Eric Alexander και ο Vincent Herring - στην πρώτη τους κοινή εμφάνιση στην Ελλάδα - πλαισιωμένοι από το μοναδικό κουιντέτο τους, παρουσιάζουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα βγαλμένο από την παράδοση και το πνεύμα των μυθικών John Coltrane και Cannonball Adderley.

Δύο κορυφαίοι σαξοφωνίστες, ο Eric Alexander και ο Vincent Herring, παίζουν μαζί στο ίδιο γκρουπ, κυκλοφορούν υπέροχους δίσκους και δίνουν εκπληκτικές συναυλίες straight modern jazz, στο πνεύμα που τους δίδαξαν οι μεγάλοι John Coltrane και Julian “Cannonball” Adderley.

Ο Eric Alexander παίζει τενόρο και είναι πολύ γνωστός για την ιδιαίτερη αφοσίωση που έχει στο εκλεπτυσμένο hard bop και post-bop. Είχε διακριθεί ήδη από τις αρχές των ‘90s ως μεγάλο ταλέντο και οι δίσκοι που έβγαζε ξεχώριζαν. Η κυριότερη επίδραση στο παίξιμό του ήταν και είναι ο Coltrane, μέσα από το πλούσιο ηχητικό λεξιλόγιο του οποίου εξακολουθεί να αντλεί δημιουργικές ιδέες.

Με όμοιο και παράλληλο τρόπο, ο Vincent Herring, που παίζει άλτο, βγήκε μέσα από την πλούσια σχολή του hard bop και της πρωταρχικής soul jazz ενώ έχει στα credits του μυθικές συνεργασίες (με Nat Adderley, Freddie Hubbard, Horace Silver κ.ά.) κρατώντας κι αυτός μια σταθερή επαφή με την μουσική του Coltrane – αλλά και του Cannonball Adderley.

Οι δύο σαξοφωνίστες – που έχουν ο καθένας ευρύτατη παρουσία στην σύγχρονη δισκογραφία της jazz – αποφάσισαν τα τελευταία χρόνια να συμπράξουν σε ένα κοινό project που να έχει αφ’ ενός τον χαρακτήρα μιας δημιουργικής αντιπαράθεσης δύο εκπληκτικών σαξοφώνων και αφ’ ετέρου μιας αναφοράς στο ζωντανό πνεύμα της μουσικής θρύλων όπως ο John Coltrane και ο Cannonball Adderley. Πάνω σ’ αυτή την κατεύθυνση, ο Eric Alexander, ο Vincent Herring και το all star κουϊντέτο τους έχουν δώσει εκατοντάδες συναυλίες με εκπληκτικό μουσικό αποτέλεσμα.

Eric Alexander - tenor saxophone
Vincent Herring -  also saxophone
Victor Gould - piano
Milan Nikolic - bass
Joris Dudli - drums

Σχετικές ειδήσεις
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Οι Next Step Quintet live στο ΙΛΙΟΝ plus
30.03.2016 11:29
Το ότι οι Next Step Quintet είναι από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, από τις δυνάμεις της νέας γενιάς της ελληνικής jazz σκηνής ήρθε να επιβεβαιώσει η διάκριση που απέσπασαν μόλις πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό «Made In New York Jazz Competition».
Οι Next Step Quintet live στο Κελάρι ATHENAEUM
15.03.2016 12:36
Οι Next Step Quintet, με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό. 
Power Quintet All Star live στο Half Note
26.02.2016 16:34
Ο μεγάλος τρομπετίστας της νέας jazz γενιάς Jeremy Pelt παρουσιάζει στο Half Note το Power Quintet, ένα σούπερ γκρουπ στο οποίο συμμετέχει η αφρόκρεμα της post-bop Νεοϋορκέζικης jazz.