Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κύκλος του 10 τον Απρίλιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Ο Κύκλος του 10 τον Απρίλιο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης θα φιλοξενήσει τον Απρίλιο την παράσταση Ο Κύκλος του 10, σε μουσική του Σάββα Καρατζιά και σκηνοθεσία του Ιάκωβου Βέρδη.

Ποιος είναι ο ήχος της γέννησης; Ποιος ο ήχος του βρέφους όταν αυτό τρέφεται από τον πλακούντα και πως αποτυπώνεται η έκρηξη τη στιγμή που νερά σπάνε και η καινούργια ζωή ετοιμάζεται να δει το πρώτο φως της μέρας;

Η ζωή είναι Κύκλος και στον κύκλο αυτό δώσαμε ήχο, δώσαμε διάσταση που ορίζεται στο απόλυτο 10, η αρχή και το τέλος, η γέννηση, η πορεία και ο θάνατος. Ο Κύκλος του 10 είναι μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση, που για πρώτη φορά δίνει χρώμα και υπόσταση στους ήχους που γεννιούνται στο κάθε βήμα της ζωής .

Ο συνθέτης Σάββας Καρατζιάς υπογράφει τη δημιουργία και θα είναι εκείνος που θα καθοδηγήσει το 10μελές μουσικό σύνολο για το ταξίδι από τον πρώτο χτύπο της καρδιάς μέχρι την ανάταση στο Θείο.

Το έργο σκηνοθετεί ο Ιάκωβος Βέρδης, τη χορογραφία ο Αναστάσιος Δεληγιάννης, το μύθο ενσαρκώνουν 10 ηθοποιοί και χορευτές, ενώ τα κείμενα υπογράφει η Μάρω Βαμβουνάκη. Ανάμεσα σε αυτά, θα δοθούν στιγμές από το δοκίμιο «ο μύθος του Σίσυφου» του Αλμπέρ Καμύ.

Το έργο θα δοθεί σε πέντε παραστάσεις, στις 8, 9, 10, 13 και 14 Απριλίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και προετοιμάζονται παραστάσεις σε κεντρικές πόλεις της Ελλάδας.

Η παραγωγή του έργου γίνεται από την εταιρεία προβολής, διαφήμισης και παραγωγής Beyond Group.

Σχετικές ειδήσεις
Το τελευταίο ψέμα, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 16:57
«Το τελευταίο ψέμα», ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του Μιχάλη Κακογιάννη που προβλήθηκε στις αίθουσες το 1958 με πρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη και με μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, παρουσιάζεται για πρώτη φορά επί σκηνής, στο -2 του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Μνηστηροφονία, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παντελεάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
04.11.2016 10:44
Ο Γιώργος Παντελεάκης, ιδρυτής της ομάδας «Μέθ’οδος» παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τη «Μνηστηροφονία» για 9 μόνο παραστάσεις.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Η Τέλεια Γυναίκα, του Ιάκωβου Μυλωνά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.05.2016 09:58
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει το έργο του Ιάκωβου Μυλωνά, με τίτλο Η Τέλεια Γυναίκα.
Ο Κύκλος του 10 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
23.03.2016 16:26
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί από τις 8 Απριλίου 2016 και για πέντε μόνο παραστάσεις το μουσικοθεατρικό έργο Ο Κύκλος του 10.