Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Η Τοσοδούλα

Η Τοσοδούλα
Η κούκλα Τοσοδούλα, η πιο μικρή, σχεδόν, ηρωίδα των παραμυθιών, μέσα από σκηνές γεμάτες ευαισθησία, φαντασία, χιούμορ και ευρηματικότητα, ξετυλίγει την κόκκινη κλωστή του μύθου και ξεναγεί τους θεατές μαζί με τον κουκλοθίασος Τιριτόμπα σε κόσμους μαγικούς.

Δώδεκα κούκλες άναρχες, υπερβολικές, χαριτωμένες, πονηρές και αρκετά περίεργες, ζωγραφίζουν στη σκηνή ένα όνειρο και μια ελπίδα, σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Χατζηανδρέα. Ο κουκλοθίασος Τιριτόμπα, ένα από τα πλέον γνωστά κουκλοθέατρα στην Ελλάδα,  είναι ένα δραστήριο τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Λάρισας, το οποίο  από το 1984 υπηρετεί, ανιχνεύει και πειραματίζεται στο μαγικό κόσμο της τέχνης της κούκλας.


 

Σχετικές ειδήσεις
04.01.2017 14:32
Οι Ζήσης Ρούμπος και Γιώργος Αγγελόπουλος, μετά από 3 χρόνια συνεργασίας στο ΚΩΜΙΚΟ ΜΠΟΥΜ, ενώνουν δυνάμεις, χιούμορ και φαντασία και παρουσιάζουν από τις 20 Ιανουαρίου -και κάθε Παρασκευή και Σάββατο - στο θέατρο Άβατον , την παράσταση «JERONIMO SPACE:το κυνήγι των Σούσι».
Ω, Θεέ μου!, της Ανάτ Γκοβ στο Θέατρο Αριστοτέλειον
14.09.2016 13:28
Τι συμβαίνει όταν ο Θεός κατεβαίνει στη γη για μια απλή ψυχανάλυση; Θα μπορέσει να σώσει τον εαυτό του κι εμάς; Πόση πίστη και χιούμορ χρειάζεται τελικά για να επιβιώσουμε και να βρούμε την ευτυχία;
Γύρισε Πίσω, της Χριστίνας Σαμπανίκου στο Θέατρο Άβατον
22.08.2016 15:23
Η Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου, μετά την επιτυχημένη τους συνάντηση στη μαύρη κωμωδία «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν με άπλετο κέφι, χιούμορ και φαντασία το κωμικό, μελλοντολογικό θρίλερ «Γύρισε πίσω».
Κάνουμε Χιούμορ… στο Χυτήριο!
11.08.2016 14:51
Στις 24 και 31 Αυγούστου 2016 σας περιμένουν στο Χυτήριο μερικοί από τους πιο περίεργα χιουμοριστικούς χαρακτήρες της Ελληνικής Επικράτειας για να σας «κάνουν χιούμορ».
H Seung Ah από την Κορέα  στο Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς
26.01.2016 11:05
Στο «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς», η αφηγήτρια Seung Ah Kim από τη Νότια Κορέα θα αφηγηθεί στην αγγλική γλώσσα ιστορίες από την λαϊκή προφορική παράδοση του τόπου της και θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα τη γνωριμία με το «Πανσόρι» και τους συμβολισμούς στα λαϊκά παραμύθια, την προφορική παράδοση και την αφήγηση στην Κορέα.