Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σκότωσα τον Ρωμαίο μου, στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού

Σκότωσα τον Ρωμαίο μου, στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού

Οι σπουδαστές του 92 Art School για τρείς Δευτέρες θα παρουσιάσουν ένα κινησιολογικό έργο βασισμένο στο έργο ‘’Και Ιουλιέτα’’ του Άκη Δήμου .

Ένας συνδυασμός κίνησης, λόγου και τραγουδιού από τους σπουδαστές του 92 Art School.

Τι σημαίνει ερωτεύομαι;
Τι σημαίνει ν’ αποδέχομαι τον εαυτό μου και τα θέλω μου;
Τι σημαίνει να μπορώ να σταθώ αντάξιος στο φυσικό φαινόμενο που ονομάζεται έρωτας;

 

Το έργο μας βασίζεται στο κείμενο του Άκη Δήμου και στον μύθο της Ιουλιέτας. Η εφηβεία της έχει πλέον περάσει στον κόσμο της λήθης. Έχει μάθει να ζει μακριά από τον εραστή της. Είναι ένα απομεινάρι τραγωδίας, μια γυναίκα μόνη, κουρασμένη, απογοητευμένη, βαθιά ερωτευμένη με έναν άνδρα που δεν μπορέσει ποτέ να ξαναέχει. Και θυμάται…

Ένας μονόλογος βαθιά ποιητικός από τον εξαιρετικό Άκη Δήμου. Μια σύγχρονη ματιά του έρωτα , της αγάπης , της απομόνωσης που σε καμιά περίπτωση δεν έχει να κάνει με το αν είσαι γυναίκα ή άντρας. Αλλά Άνθρωπος!

"Τρέμω για αυτά που θα ‘ρθουν, τα λιγότερα"

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - Ερμηνεία: Μεράβογλου Έφη

Μουσικά όργανα: Αριστέα Ανύση & Ιωάννα Φρουδαράκη
Εμφανίζονται: Άκης Κουμπής, Βάλια Φιλίππου, Λουκάς Ξαπλαντέρης, Ανδριάνα Σταυριδοπούλου, Γεωργία Χατζηθεοδούλου, Χαρά Μαυροπούλου, Αγάπη Φωτεινοπούλου.
Φωτισμοί: Γιώργος Κάλτσας

Σχετικές ειδήσεις
Μπλοκ Ιχνογραφίας, του Κ. Καρτελιά στον Πολυχώρο Λύχνος
30.12.2016 15:23
Ξανά επί σκηνής η θεατρική παράσταση «Μπλοκ Ιχνογραφίας», από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη, στον πολυχώρο ΛΥΧΝΟΣ, στο Γκάζι, κατόπιν απαιτήσεως φιλοθεάμονος κοινού που διαμένει εις Αθήνας και πέριξ αυτής.
«Χωρίς ανάσα» του Ιάκωβου Μυλωνά στο Θέατρο Λύχνος
27.10.2016 10:04
Το «Χωρίς ανάσα», το ερωτικό θρίλερ του Ιάκωβου Μυλωνά, θα παρουσιαστεί από 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Λύχνος, για 8 παραστάσεις.
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Σαρακοστή, από την Κασσάνδρα στη Μαρία, στο θέατρο Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού
15.04.2016 15:13
Η παράσταση «ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ, Από την Κασσάνδρα στη Μαρία» θα παρουσιάζεται στο θέατρο «Λύχνος Τέχνης και Πολιτισμού» μέχρι και τις 22 Απριλίου 2016.
Ο ουρανός πάνω από την πόλη, από την ομάδα Θα Δούμε στο θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμού
29.02.2016 11:37
Από το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016, «Ο Ουρανός πάνω από την πόλη» επιστρέφει στη Σκηνή (μετά από 42 επιτυχημένες παραστάσεις στο Cartel) στο θέατρο «ΛΥΧΝΟΣ Τέχνης & Πολιτισμού», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.