Η TEXNIS GENESIS παρουσιάζει στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος το έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, Η Βασίλισσα του Χιονιού.

Η ΤΕΧNIS GENESIS στην πολυετή πορεία της στην δημιουργία θεατρικών παραστάσεων για παιδιά και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σας προσέφερε παραστάσεις που αγαπηθήκαν πολύ από εσάς και τα παιδιά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα έργα: «Το Ημέρωμα της Στρίγκλας» και «Το Όνειρο Θερινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, «Η Θαυμαστή Μπαλωματού» του Λόρκα, «Υπηρέτης δυο Αφεντάδων» του Γκολντόνι, Μολιέρος και Commedia del’ arte, «Η Σταχτοπούτα», «Η Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Η Παναγία των Παρισίων» του Β.Ουγκώ, «Ο Αγέλαστος Πρίγκιπας» της Γιούλης Ηλιοπούλου. Οι επιτυχημένες παραστάσεις μας παρουσιάστηκαν στα Θέατρα: Ηρώδειο, Βεάκειο, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Αλέξης Μινωτής, Αττικό Άλσος, Ρεματιάς, Φοίνικας, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, κλπ. Καθώς και για τα σχολεία σε επιλεγμένα δημοτικά θέατρα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η μεγάλη επιτυχία της ΤΕΧNIS GENESIS, “Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ” το αγαπημένο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν επιστρέφει για μια ακόμη σεζόν επειδή εσείς μας το ζητήσατε για το χειμώνα 2015-2016. Μια θεαματική παράγωγη με κοστούμια εποχής, υπέροχα σκηνικά, 8μελη θίασο, άρτια τεχνική υποστήριξη (ήχος- φως), πολλά εφέ (κινηματογραφικά γυρίσματα ,τεχνητό χιόνι) και υπέροχα τραγούδια και χορευτικά. Μέσα από το παραμυθένιο θέαμα, το γέλιο και την περιπέτεια η παράσταση προσφέρει στα παιδιά σημαντικά μηνύματα ζωής.

Η βασίλισσα του χιονιού αποφασίζει να κατακτήσει τον κόσμο, να παγώσει τον πλανήτη και να κυβερνήσει εκείνη ολόκληρη την Γη. Ένα μικρό κορίτσι η Γκέρντα έχει την τόλμη να αντισταθεί σε αυτό το κακόβουλο σχέδιο .Ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι περνάει μέσα από τις εποχές του χρόνου, επιβιώνει στις κακουχίες, αντιστέκεται στις προκλήσεις και τελικά έχοντας οδηγό της την αγάπη, την καλοσύνη, την τόλμη, την εξυπνάδα και την επιμονή στον στόχο, καταφέρνει να σώσει από την καταστροφή τον πλανήτη Γη και εύχεται σε όλους μας:
“Καλό ταξίδι υπέροχοι άνθρωποι θυμηθείτε το σύμπαν είστε εσείς ποτέ μην φοβηθείτε!”

Ένα έργο μάθημα ζωής για όλους μας ! Μην το Χάσετε!

Συντελεστές:

Ιστορία: Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Θεατρικη Μεταφορα: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣΤΕΛ ΚΑΠΕΡΩΝΗ
Διεύθυνση Παράγωγης: ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πρωτότυπη Μουσική: ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΤΖΙΚΗΣ
Στίχοι Τραγουδιών: ΓΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Χορογραφίες: ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΣΗΝΗ
Σκηνικά: ΣΠΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ
Κοστούμια: ΑΜΙΔΕΑ
Κινηματογραφικά Γυρίσματα: Κ.ΚΙΜΟΥΛΗΣ
Εκτέλεση Παραγωγής: TEXNIS GENESIS
Παραγωγή: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ