Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ένα ξεχωριστό δώρο - Μαριάννα Κουμαριανού

Ένα ξεχωριστό δώρο - Μαριάννα Κουμαριανού

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Ένα ξεχωριστό δώρο της Μαριάννας Κουμαριανού σε εικονογράφηση της Πωλίνας Παπανικολάου.


Ένας κοσμογυρισμένος παππούς, μια γιαγιά με μαγικά χέρια, που μεταμορφώνουν το καθετί, μια υδρόγειος σφαίρα σημαδεμένη με πλαστελίνη και ένα μωράκι που καταφτάνει είναι ό,τι χρειαζόμαστε για μια ιστορία που ξετυλίγεται σε ένα σπίτι γεμάτο εκπλήξεις και θησαυρούς!
Πώς θα δείξει ο μικρός μας ήρωας την αγάπη του στο αδελφάκι που περιμένει;
Μπορεί να του προσφέρει κάτι ξεχωριστό και μοναδικό, ξεφεύγοντας από τα «συνηθισμένα»;


Η Μαριάννα Κουμαριανού γεννήθηκε το 1980 στο Κάρντιφ της Ουαλίας.
Σπούδασε μουσική και παιδαγωγικά.
Ως εκπαιδευτικός, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων φιλαναγνωσίας σε δημόσια και ιδιω­τικά σχολεία και συμμετέχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και ημερίδες που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς.
Από το 2012, ως μέλος της ομάδας του «Μαγικού Κόσμου του παιδικού βιβλίου», παρουσιάζει βιβλία για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας στη στήλη «Μια ιστορία θα σας πω».
Ποιήματά της δημοσιεύονται σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά και ανθολογίες.
Επίσης, κυκλοφορούν τα βιβλία της: Η συντροφιά του λόφου (Παρρησία, 2013 – βραβείο «Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου», που απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου), θάλασσα, πες μου (Παρρησία, 2014) και Μια αλλιώτικη μέρα στη σχολή χορού (Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2015).
Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαριάννα στο: mkoumarianos@gmail.com 

Σχετικές ειδήσεις
Η δασκάλα των χρωμάτων - Κατερίνα Δημόκα
26.01.2017 13:31
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η δασκάλα των χρωμάτων της Κατερίνας Δημόκα σε εικονογράφηση Πωλίνας Παπανικολάου.
Ένα δώρο από τον Γιαννάκη στον Αϊ-Βασίλη - Σοφία Αβτζόγλου-Αναστασιάδου
06.12.2016 11:16
Από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ένα δώρο από τον Γιαννάκη στον Αϊ-Βασίλη της Σοφίας Αβτζόγλου-Αναστασιάδου.
Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό - Μαρία Καραγιάννη
22.08.2016 12:51
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό της Μαρίας Καραγιάννη σε εικονογράφηση Ιούλιου Μαρουλάκη.
Το θέλω τώρα! - Βασίλης Κουτσιαρής
18.08.2016 10:25
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το θέλω τώρα! του Βασίλη Κουτσιαρή σε εικονογράφηση Πωλίνας Παπανικολάου.
Ιστορία αγάπης στο βυθό, γέλια ένα σωρό - Μαρία Καραγιάννη
06.07.2016 11:45
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορία αγάπης στο βυθό, γέλια ένα σωρό της Μαρίας Καραγιάννη σε εικονογράφηση του Ιούλιου Μαρουλάκη.