Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Χειρότερα δε γίνεται: Χάλια ρεκόρ - Μπερνάρ Φριό

 Χειρότερα δε γίνεται: Χάλια ρεκόρ - Μπερνάρ Φριό

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Μπερνάρ Φριό, Χειρότερα δε γίνεται 1 - Χάλια ρεκόρ σε μετάφραση της Κατερίνας Φράγκου.

 

Χάλια, χάλια, χάλια! Ο Μπεν είναι 11 χρόνων και είναι χάλια. Με ό,τι καταπιάνεται τα κάνει χάλια. Μιλάμε για πραγματικά χάλια, που σπάνε ρεκόρ και παίρνουν και προσωπικά βραβεία: Πόσες μονές κάλτσες μπορεί να έχει κάποιος; Πόσες ζημιές μπορεί να προκαλέσει σε μια μέρα; Πόσες πετυχημένες γκριμάτσες μπορεί να κάνει; Πόσες σκατούλες, τσίχλες κι άλλες βρομιές μπορούν να κολλήσουν στις σόλες των παπουτσιών του; Ε, ο Μπεν παίρνει –ή μάλλον δίνει στον εαυτό του– ειδικά βραβεία για όλα αυτά κι άλλα πολλά… Αλλά έχει κι ένα μυστικό: το όνειρό του είναι να γίνει κλόουν. Και σ’ αυτό έχει ταλέντο! Ίσως τελικά να μην είναι τόσο χάλια όσο νομίζει…

 

 

Ο Μπερνάρ Φριό γεννήθηκε στην επαρχιακή πόλη Σαρτρ της Γαλλίας, αλλά έχει ζήσει σε διάφορες γαλλικές και γερμανικές πόλεις. Δούλεψε ως φιλόλογος, αλλά τράβηξε την προσοχή του η μελέτη της φιλαναγνωσίας των παιδιών και των εφήβων. O ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «δημόσιο συγγραφέα», αφού για να μπορέσει να γράψει του είναι απαραίτητη η επαφή με το νεαρό αναγνωστικό κοινό του, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει μέσα του τη συγκίνηση και τις εικόνες που γεννάνε τις ιστορίες. Έχει γράψει σύντομα κείμενα (τις Histoires Pressees), μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Επίσης μεταφράζει από τα γερμανικά και τα ιταλικά. 

Σχετικές ειδήσεις
Η δασκάλα των χρωμάτων - Κατερίνα Δημόκα
26.01.2017 13:31
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η δασκάλα των χρωμάτων της Κατερίνας Δημόκα σε εικονογράφηση Πωλίνας Παπανικολάου.
Human net - Κατερίνα Ζωντανού
08.11.2016 10:16
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Ιστορίες που ζεις δυνατά κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού, Human net σε εικονογράφηση Γιώργου Δημητρίου.
Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια - Λίνα Σωτηροπούλου
03.11.2016 11:17
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Η πρώτη μου λογοτεχνία κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ο πρώτος μου Όμηρος: Οδύσσεια σε διασκευή Λίνας Σωτηροπούλου και σε εικονογράφηση Κατερίνας Βερούτσου.
Οι λέξεις πεταλούδες - Κατερίνα Μπούργου
26.08.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Οι λέξεις πεταλούδες της Κατερίνας Μπούργου σε εικονογράφηση Εμμανουέλας Κακαβιά.
Το μπλε κοχύλι - Μαριβίτα Γραμματικάκη
14.04.2016 13:08
Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το μπλε κοχύλι της Μαριβίτας Γραμματικάκη εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου.