Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Χειρότερα δε γίνεται: Χάλια ρεκόρ - Μπερνάρ Φριό

 Χειρότερα δε γίνεται: Χάλια ρεκόρ - Μπερνάρ Φριό

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Μπερνάρ Φριό, Χειρότερα δε γίνεται 1 - Χάλια ρεκόρ σε μετάφραση της Κατερίνας Φράγκου.

 

Χάλια, χάλια, χάλια! Ο Μπεν είναι 11 χρόνων και είναι χάλια. Με ό,τι καταπιάνεται τα κάνει χάλια. Μιλάμε για πραγματικά χάλια, που σπάνε ρεκόρ και παίρνουν και προσωπικά βραβεία: Πόσες μονές κάλτσες μπορεί να έχει κάποιος; Πόσες ζημιές μπορεί να προκαλέσει σε μια μέρα; Πόσες πετυχημένες γκριμάτσες μπορεί να κάνει; Πόσες σκατούλες, τσίχλες κι άλλες βρομιές μπορούν να κολλήσουν στις σόλες των παπουτσιών του; Ε, ο Μπεν παίρνει –ή μάλλον δίνει στον εαυτό του– ειδικά βραβεία για όλα αυτά κι άλλα πολλά… Αλλά έχει κι ένα μυστικό: το όνειρό του είναι να γίνει κλόουν. Και σ’ αυτό έχει ταλέντο! Ίσως τελικά να μην είναι τόσο χάλια όσο νομίζει…

 

 

Ο Μπερνάρ Φριό γεννήθηκε στην επαρχιακή πόλη Σαρτρ της Γαλλίας, αλλά έχει ζήσει σε διάφορες γαλλικές και γερμανικές πόλεις. Δούλεψε ως φιλόλογος, αλλά τράβηξε την προσοχή του η μελέτη της φιλαναγνωσίας των παιδιών και των εφήβων. O ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «δημόσιο συγγραφέα», αφού για να μπορέσει να γράψει του είναι απαραίτητη η επαφή με το νεαρό αναγνωστικό κοινό του, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει μέσα του τη συγκίνηση και τις εικόνες που γεννάνε τις ιστορίες. Έχει γράψει σύντομα κείμενα (τις Histoires Pressees), μυθιστορήματα και ποιητικές συλλογές. Επίσης μεταφράζει από τα γερμανικά και τα ιταλικά. 

Σχετικές ειδήσεις
 Τώρα! - Tracey Corderoy
19.10.2016 10:28
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Τώρα! της Tracey Corderoy σε εικονογράφηση Tim Warnes και σε μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά.
Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία - Νοσταλιγικοι ήρωες & ηρωίδες
23.09.2016 13:13
Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ Bookpoints - Συναντήσεις με βιβλία, για το παιδικό βιβλίο και τους αναγνώστες του, κάνουν πρεμιέρα για το σχολικό έτος 2016-2017 το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο βιβλιοπωλείο Κάτι Γίνεται και μας θυμίζουν ήρωες και ηρωίδες των παιδικών μας χρόνων.
Οι λέξεις πεταλούδες - Κατερίνα Μπούργου
26.08.2016 11:00
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Οι λέξεις πεταλούδες της Κατερίνας Μπούργου σε εικονογράφηση Εμμανουέλας Κακαβιά.
Ούτε ψύλλος στον κόρφο - Ιωάννα Μπουλντούμη
05.07.2016 10:56
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Ιωάννας Μπουλντούμη, Γραφείο Αστυνομικών Ερευνών Ηρακλή Πουαντιγιέ. Ούτε ψύλλος στον κόρφο σε εικονογράφηση Κατερίνας Χαδουλού.
Το μπλε κοχύλι - Μαριβίτα Γραμματικάκη
14.04.2016 13:08
Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το μπλε κοχύλι της Μαριβίτας Γραμματικάκη εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου.