Ο Μικρός Πρίγκιπας, το γνωστό παραμύθι του Αντουάν ντε Σαίντ -Εξυπερύ που αγαπήθηκε όσο λίγα. Ένα κείμενο που τρύπωσε  στις ψυχές όλων μας – μικρών μεγάλων – και τις γέμισε  φως και αισιοδοξία.

Η Ομάδα των Πέντε Εποχών προσκαλεί τους μικρούς φίλους σε ένα ταξίδι στο διάστημα συντροφιά με το γελαστό αγόρι με τα χρυσαφένια μαλλιά.  Συναντάει τον πιλότο, το λουλούδι, τον Βασιλιά την αλεπού και με άξονα πάντα το θεατρικό παιχνίδι ανακαλύπτει -αποκαλύπτει- μαζί με τα παιδιά το βαθύτερο νόημα της ιστορίας. Τόσο απλά, μια και «μόνο με τη καρδιά βλέπεις καλά, τα μάτια δεν βλέπουν την ουσία». Με πολλαπλές τεχνικές και συνεχεις μεταμορφώσεις τα παιδιά εμπλέκονται μέσω του παιχνιδιού και του θεάτρου σε ένα παιχνίδι αισθήσεων, έρχονται σε επαφή με το αγαπημένο κείμενο και καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: «Τι απέγινε τελικά ο μικρός πρίγκιπας;»

Η Ομάδα…

Η θεατρoπαιδαγωγική ομάδα «Η ομάδα των Πέντε Εποχών» συστάθηκε το 2006 και απαρτίζεται από εμψυχωτές θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιούς, παιδαγωγούς και θεατρολόγους. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στα εξής θέατρα: Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Χυτήριο, θέατρο του Νέου Κόσμου, Χώρα, Θέατρο της Ημέρας, Επί Κολωνώ, Λύχνος Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού. Έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καλοκαιρινών προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης, σε συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και παράλληλα έχει αναλάβει την εμψύχωση ομάδων παιδιών και ενηλίκων. Παράλληλα, έχει εκπονήσει μια σειρά από εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια με ποικίλες θεματικές ενότητες σε σχολεία και εκπαιδευτήρια. Έχει συνεργαστεί με το Παιδαγωγικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης και αναλαμβάνει την κατάρτιση στον τομέα του θεατρικού παιχνιδιού σε παιδαγωγούς, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς.

Η «Ομάδα των Πέντε Εποχών» αποσκοπεί στην ανάπτυξη του θεατρικού φαινομένου με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού. Βασική αρχή της ομάδας είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην παιδαγωγική και θεατρική μέθοδο, τέτοια ώστε το αποτέλεσμα να διατηρεί τη μαγεία του θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνει μια σειρά από εκπαιδευτικούς στόχους πολλαπλών επιπέδων. Πρόκειται για πάντρεμα αισθητικής και παιδείας.

Διάρκεια Προγράμματος: 60’ για ηλικίες : 3,5 έως 5,5 χρονών

Διάρκεια Προγράμματος: 75’ για ηλικίες : 6 έως 11 χρονών

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ  Ή ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104 (ΕΥΜΟΛΠΙΔΩΝ 41, ΓΚΑΖΙ)