Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

38ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κλερμόν Φεράν: Οι Ελληνικές συμμετοχές

38ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κλερμόν Φεράν: Οι Ελληνικές συμμετοχές

Η ταινία μικρού μήκους ΔΕN ΘΑ ΓΕΡΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ σε σκηνοθεσία Σπύρου Χαραλάμπους συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Κλερμόν Φεράν που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2016.

 

Τη νύχτα που φεύγει ο Αύγουστος, ο Νίκος θα κάνει έρωτα για πρώτη του φορά. Όταν ξημερώσει ο Σεπτέμβρης, η Μαρία θα ξεκινήσει την καινούργια της ζωή. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία «ντυμένη» με τη μουσική του Γιώργου Χριστοδουλίδη σε παραγωγή της Wrong Men και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Πρωταγωνιστούν η Βάνα Πεφάνη και ο Κωνσταντίνος Νικούλης.

 

Η ταινία η οποία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του  4ου Athens Open Air film festival έχει ήδη διακριθεί λαμβάνοντας το έτος 2015 το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου καθώς  και το βραβείο καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.

 

Στο πρόγραμμα Collections του Φεστιβάλ θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία  WHACK σε σκηνοθεσία  Σύνης Παππά, σε παραγωγή της Margot Film House και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η ιστορία εκτυλίσσεται στην Αθήνα στο κοντινό μέλλον όπου η αυτοκτονία είναι παράνομη, ενώ οι κάτοικοί της δεν έχουν άλλη επιθυμία από το να πεθάνουν.

 

Επίσης στο Φόρουμ Συμπαραγωγών EUROCONNECTION, θα συμμετέχει η παραγωγός Φαίη Κατσαρή της εταιρείας Stefi Lynx για να παρουσιάσει την ταινία ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ σε σκηνοθεσία Ελίνας Φέσσα. Το Φόρουμ Συμπαραγωγών EUROCONNECTION διοργανώνεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Κλερμόν Φεράν Short Film Market. Ως πλατφόρμα στοχεύει στην προώθηση των εταιρικών σχέσεων μεταξύ ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής, χρηματοδοτών και ραδιοτηλεοπτικών φορέων για τις ταινίες μικρού μήκους.

 

Το Διεθνές Φεστιβάλ του Κλερμόν Φεράν θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους παγκοσμίως αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα, αφού συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό θεατών και επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου. Τo Market του είναι ένα από τα πιο οργανωμένα με 3.000 συμμετοχές και αγοραστές από τουλάχιστον 70 τηλεοπτικούς σταθμούς και 500 φεστιβάλ.

Σχετικές ειδήσεις
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel στη Ρόδο
10.02.2017 16:55
Το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel επιστρέφει από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο: 43+2 ταινίες μικρού μήκους, 8 ημέρες προβολών. Στον Κινηματογράφο Παλλάς από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2017 στις 20:00.
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας – PSAROKOKALO X Edition
12.09.2016 12:52
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας – PSAROKOKALO γιορτάζει τα 10 του χρόνια και επιστρέφει στην πρωτεύουσα, από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου 2016.
6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου: Υποβολή ταινιών
10.05.2016 16:19
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου μας προσκαλεί στο νησί της Πάτμου. Μια επταήμερη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου. Tαινίες μεγάλου μήκους, μυθοπλασίας, ντοκυμαντέρ και ενα πλούσιο πρόγραμμα μικρού μήκους ταινιών σε συνεργασία με άλλα Διεθνή Φεστιβάλ.
The Green Room, της Λουκίας Αλαβάνου στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν
09.05.2016 10:33
Το μικρού μήκους στερεοσκοπικό 3D φιλμ “The Green Room”, της Λουκίας Αλαβάνου (παραγωγή Βέλγιο/Ελλάδα, 2015-2016), συμμετέχει στο διεθνές διαγωνιστικό (international competition) του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Ομπερχάουζεν (62 Internationale Kurzfilmtage Oberhausen), που πραγματοποιείται από 5 έως 10/05 2016.
7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το BBB: Έναρξη συμμετοχών
25.04.2016 16:22
Το BBB αναγγέλλει την περίοδο υποβολής ταινιών για το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από το Balkans Beyond Borders.