Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των πέντε συνεχόμενων σεμιναρίων, προσφέρει στους νέους Έλληνες μαέστρους τη δυνατότητα συμμετοχής στο 6ο Πανελλήνιο Masterclass Διεύθυνσης Ορχήστρας και Χορωδίας με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τη Χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 21 έως 29 Μαρτίου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του διεθνούς φήμης αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, ενώ τα τμήματα διεύθυνσης χορωδίας και αρχαρίων θα διδάξει η μαέστρος και μουσικολόγος Αθανασία Κυριακίδου. Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σε ένα από τα τρία τμήματα, ενώ για κανένα τμήμα δεν υπάρχει όριο ηλικίας.

Επίτιμος προσκεκλημένος μαέστρος/ομιλητής του έκτου πανελλήνιου masterclass διεύθυνσης ορχήστρας και χορωδίας θα είναι ο διακεκριμένος αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης.

Στο σεμινάριο δεν υπάρχουν δίδακτρα και η επιλογή των σπουδαστών, που θα διευθύνουν στην τελική συναυλία, θα γίνει κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των προβών κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας των μελών της ορχήστρας.

Τα ενεργά μέλη του σεμιναρίου οφείλουν να προετοιμάσουν τα παρακάτω έργα:

Τμήμα διεύθυνσης ορχήστρας:

W.A.Mozart: Ο Μαγικός Αυλός (εισαγωγή)

L.V.Beethoven: Συμφωνία αρ.2
F.
Schubert: Συμφωνία αρ.8 (ημιτελής)

J.Strauss: Η Νυχτερίδα (εισαγωγή)

Τμήμα διεύθυνσης χορωδίας:

W.A.Mozart: Requiem (από την αρχή μέχρι και το lacrimosa)

Τμήμα αρχαρίων:

W.A.Mozart: Ave Verum Corpus
L.V.Beethoven: Συμφωνία αρ.2 (δεύτερο μέρος)

* Για το τμήμα των αρχαρίων δεν απαιτείται υποχρεωτικά η ικανότητα διεύθυνσης των έργων από τους σπουδαστές, αρκεί η καλή γνώση της παρτιτούρας.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν e-mail το αργότερο μέχρι τις 11 Μαρτίου στη διεύθυνση  HYPERLINK “mailto:conductingmasterclass@hotmail.com” conductingmasterclass@hotmail.com με τα παρακάτω στοιχεία:


1. Ονοματεπώνυμο και ημερομηνία γέννησης

2. Τηλέφωνο

3. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

4. Βιογραφικό

5. Το τμήμα που θα παρακολουθήσουν και αν θα είναι ενεργά μέλη ή ακροατές

6. Διαδικτυακό link από πρόβα ή συναυλία που διευθύνουν (προαιρετικό)

Η λίστα των μελών και το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου θα ανακοινωθούν στις 14 Μαρτίου.

Η τελική συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (αίθουσα Δ12) την Τρίτη 29 Μαρτίου στις 8.30μ.μ. και θα είναι ανοιχτή στο κοινό όπως και όλα τα μαθήματα και οι πρόβες.