Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Bireli Lagrene Gipsy Trio

Bireli Lagrene Gipsy Trio
Ο Bireli Lagrene, βιρτουόζος της κιθάρας, έρχεται στην Ελλάδα για  τρείς μοναδικές συναυλίες  στο Αθηνά Live μαζί με τους Hono Winterstein και Diego Imbert.

Ο Bireli Lagrene ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 4 ετών και όταν στα 8 του μπορούσε ήδη να παίζει το ρεπερτόριο του Django Reinhardt χαρακτηρίστηκε παιδί θαύμα. Σε ηλικία 12 ετών κερδίζει σε ένα διαγωνισμό κιθάρας και του δίνεται η ευκαιρία να ταξιδέψει στη Γερμανία και λίγο αργότερα να ηχογραφήσει το πρώτο του διπλό LP με τίτλο Route to Django.

Με τη πρώτη ευκαιρία φεύγει για την Αμερική όπου συναντιέται και παίζει με : Stephane Grappelli, Benny Goodman, Beny Carter κλπ. ενώ αργότερα στη Νέα Υόρκη παίζει με τον Larry Coryel, τον Billy Cobham και φυσικά τον θρυλικό Jaco Pastorius με τον οποίο περιοδεύει σε όλη την Ευρώπη. Συνεργάζεται επίσης με τους Victor Bailey, Jack Bruce, Paco De Lucia, Al Di Meola και με τον John McLaughlin ο οποίος τον χαρακτήρισε σαν κιθαριστικό φαινόμενο.
 


.
 
 


Σχετικές ειδήσεις
Nuevo guitar με τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
03.02.2017 11:39
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το κοινό, ο διεθνούς φήμης βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης Παναγιώτης Μάργαρης, την οποία θα παρουσιάσει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, για 8 Σάββατα, από τις 18 Φεβρουαρίου 2017.
Nuevo guitar: Ο Παναγιώτης Μάργαρης στον Ιανό
11.11.2016 16:57
“Nuevo guitar” είναι ο τίτλος της νέας μουσικής παράστασης που ετοίμασε για το μουσικόφιλο κοινό και θα παρουσιάσει στον Ιανό, ο διεθνούς φήμης Έλληνας βιρτουόζος της κλασικής κιθάρας και συνθέτης, Παναγιώτης Μάργαρης.
Ο Σταμάτης Μορφονιός ζωντανά στο ΚΕΤ
25.10.2016 14:12
Ο τραγουδοποιός Σταμάτης Μορφονιός έρχεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για δύο μοναδικές εμφανίσεις, που διαφοροποιούνται με ό,τι έχει κάνει στο παρελθόν ζωντανά. Χωρίς άλλους μουσικούς, παρουσιάζει παλιότερες και νέες μουσικές του, σε ένα ακουστικό unplugged set, μόνος, με τη συνοδεία της κιθάρας του.
Ακύρωση - Yiorgos Psihoyios accordion trio live στο Faust
09.05.2016 10:54
Μια μοναδική παράσταση θα δώσει ο Γιώργος Ψυχογιός με το gipsy - latin trio του, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο αγαπημένο Faust. - Η συναυλία ακυρώνεται
The Dominant Gipsy project live στο Faust
26.04.2016 11:12
Την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, το Dominant Gipsy project θα βρίσκεται live στο Faust.