Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Η Ξενάγηση

Η Ξενάγηση
Μια πρωτόγνωρη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη και κείμενα του Διαμαντή Γκιζιώτη, που σε ταξιδεύει σε δώδεκα διαφορετικά έργα του ζωγράφου Σπύρου Βασιλείου ξεκινά στο χώρο όπου έζησε και δημιούργησε τα τελευταία χρόνια ο καλλιτέχνης.

Με πρωτότυπο τρόπο, θεατρικές εικόνες ξεπηδούν από τις ζωγραφιές του Μπάρμπα-Σπύρου και περιγράφουν τις ζωές τους. Οι θεατές – επισκέπτες ξεναγούνται μ\' αυτό τον τρόπο στα δώδεκα αυτά θεατρικά έργα, σε δώδεκα διαφορετικές ιστορίες, με κοινό κώδικα την αναζήτηση για το συναίσθημα, που μοιάζει ξεχασμένο.

Το Μουσείο Σπύρου Βασιλείου ανασυνθέτει την καλλιτεχνική διαδρομή μιας από τις πλέον εμβληματικές μορφές της νεότερης ελληνικής τέχνης. Η συλλογή και το αρχείο του Σπύρου Βασιλείου (1903-1985) στεγάζονται στο ατμοσφαιρικό σπίτι -atelier- χαρακτηριστικό δείγμα αθηναϊκού μοντερνισμού - όπου έζησε και δημιούργησε ο καλλιτέχνης, απέναντι από το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στη σκιά της Ακρόπολης. Η έκθεση περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό αντιπροσωπευτικών έργων, απ’ όλες τις πτυχές της πολύπλευρης δημιουργικής πορείας του ζωγράφου, βασικού εκπροσώπου της περίφημης Γενιάς του ’30. Παίζουν: Μέλπω Κωστή, Αριστοτέλης Σφήκας, Βάλη Μαυρίδη, Άννα Κολιοφώτη. Στο πιάνο ο Χρήστος Θεοδώρου.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μηχανή Άμλετ, του Χάινερ Μίλλερ για 3 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
02.11.2016 17:11
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλλερ, Η Μηχανή Άμλετ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, επιστρέφει για τρεις “συλλεκτικές” στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη μέσα σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.
Ω… Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αριστοτέλειον
09.06.2016 12:34
Το Θέατρο Αριστοτέλειον θα φιλοξενήσει την προσεχή θεατρική περίοδο, από τον Οκτώβριο του 2016, την παράσταση Ω... Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.05.2016 13:34
Την Παρασκευή 27, Σάββατο 28 και Κυριακή 29 Μαΐου 2016, με τη συνεργασία του Σπιτιού της Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η παράσταση Αυτόχειρας της Βάσιας Βασιλείου.
Τα ανθισμένα παπούτσια στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
13.05.2016 13:18
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Τα ανθισμένα παπούτσια, από τη θεατρική ομάδα «Οι Μούσες των Τραυμάτων», βασισμένη σε πρωτότυπα κείμενα 6 ελλήνων συγγραφέων, σε σύλληψη και σκηνοθεσία Άννας Χατζηχρήστου.
Βέρθερος, στο θέατρο Σημείο
05.05.2016 14:40
Το Θέατρο ΣΗΜΕΙΟ παρουσιάζει από τις 14 Μαΐου 2016 την παράσταση 'Βέρθερος', ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα του J.W. Goethe, 'Τα Πάθη του Νεαρού Βέρθερου', σε σκηνοθεσία και σκηνική σύλληψη του Αλέξανδρου Διαμαντή.