Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

BBC World Questions από το BBC World Service και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

BBC World Questions από το BBC World Service και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το BBC World Service, ένα από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο πλαίσιο του Megaron Plus, διοργανώνει ένα από τα πιο πρωτότυπα διεθνή ντιμπέιτ με τίτλο BBC World Questions.

Πρόκειται για μία σειρά αγγλόφωνων δημόσιων συζητήσεων ανάμεσα στο κοινό και σε ένα πάνελ σημαντικών προσωπικοτήτων, οι οποίες πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο, ηχογραφούνται ζωντανά και μεταδίδονται διαδικτυακά. Η Ελλάδα και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι η επόμενη στάση. Το BBC θα δώσει «φωνή» στους 10 Έλληνες πολίτες που θα διατυπώσουν τις πιο καίριες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα Ευρώπη και Ελλάδα. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή με δωρεάν είσοδο σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μέρος, αρκεί κανείς να έχει προεγγραφεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου.

Οι ερωτήσεις θα διατυπωθούν από το κοινό στα αγγλικά και όλη η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα.

Η ραδιοφωνική εκπομπή  θα μεταδοθεί σε όλο τον κόσμο μέσω του BBC World Service λίγες μέρες μετά την εκδήλωση.

Καθώς η Ευρώπη παλεύει με τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει αντιμετωπίσει ποτέ, το πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης και οι οδυνηρές συνέπειες της λιτότητας έχουν γίνει αισθητά στην Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης “BBC World Questions:  Europe and Greece”, ο Τζόναθαν Ντίμπλεμπι (Jonathan Dimbleby) θα προσκαλέσει μέλη από το ακροατήριο της Αθήνας να θέσουν ερωτήσεις που αφορούν την Ελλάδα και το μέλλον της σε ένα πάνελ πολιτικών και στοχαστών, όπως, μεταξύ άλλων, του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας και της Ντόρας Μπακογιάννη, πρώην  Δημάρχου Αθηναίων και πρώην Υπουργού Εξωτερικών.

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το BBC World Questions θα αναζητήσει απάντηση στο ερώτημα αν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της Ε.Ε. και αν το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει ή θα βρει νέους τρόπους να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις του σήμερα.

Η Επικεφαλής του αγγλικού BBC World Service, Μαίρη Χόκαντεϊ (Mary Hockaday), αναφέρει: «Το BBC World Service αποτελεί την έδρα του διεθνούς δημοσίου διαλόγου.  Φέρνουμε το πρόγραμμα World Questions στην Ελλάδα, όπου η οικονομική και η μεταναστευτική κρίση είχαν τεράστιες επιπτώσεις. Είμαι βέβαιη ότι οι κοινό μας στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο θα θέλει να ακούσει ό,τι έχει να πει το κοινό στην Αθήνα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και ποιες λύσεις έχουν να προτείνουν οι διακεκριμένοι ομιλητές του πάνελ.»

Το World Questions είναι μια αγγλόφωνη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί χωρίς διερμηνεία. Όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις θα πραγματοποιούνται στα αγγλικά, αφού η εκδήλωση θα ηχογραφηθεί για να μεταδοθεί ραδιοφωνικά στους ακροατές του BBC World Service σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή με δωρεάν είσοδο σε οποιονδήποτε θέλει να πάρει μέρος, αρκεί κανείς να έχει προεγγραφεί ηλεκτρονικά και να παραλάβει εγκαίρως το δελτίο εισόδου του πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Σκέψου μία ερώτηση που θα καταγράψεις στα αγγλικά λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, και μπορεί η δική σου ερώτηση να είναι μία από τις 10 που θα επιλεγούν να απαντηθούν από το πάνελ. Οι εγγραφές έχουν ήδη αρχίσει. Αν θέλεις και εσύ να λάβεις μέρος στη δημόσια συζήτηση ως μέλος του κοινού, παρακαλώ συμπλήρωσε την παρακάτω αίτηση που θα βρεις στην ιστοσελίδα www.megaron.gr. Θα επιτραπεί η είσοδος μόνο σε όσους  έχουν προεγγραφεί.

Σχετικές ειδήσεις
Διεθνής Διαγωνισμός Κινηματογραφικής Μουσικής από το Μέγαρο και το Animasyros
06.02.2017 16:41
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σύνδεση εικόνας και μουσικής και με στόχο την ενίσχυση της κινηματογραφικής μουσικής δημιουργίας, για πρώτη φορά διοργανώνει διαγωνισμό πρωτότυπης σύνθεσης σε μικρού μήκους φιλμ animation σε συνεργασία με το ιδιαίτερα επιτυχημένο Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων.
Διάλεξη τoυ Μichel Brunet στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
30.01.2017 14:22
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος τιμούν το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), προσκαλώντας τους πλέον εξέχοντες ερευνητές του καιρού μας να καθοδηγήσουν το κοινό στο συναρπαστικό ταξίδι της γνώσης.
Παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης A World not Ours
03.08.2016 15:10
Το Art Space Pythagorion παρουσιάζει μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της έκθεσης A World Not Ours.
Αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.06.2016 14:18
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου και ώρα 13:30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής της Μαρίας Κάλλας, από τον θάνατο της οποίας συμπληρώνονται, το 2017, σαράντα χρόνια.
Masterclass Λυρικού Τραγουδιού με τον Άρη Αργύρη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.04.2016 12:18
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ και ο διεθνώς καταξιωμένος βαρύτονος ΑΡΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, προσφέρουν ένα ανοιχτό σεμινάριο ερμηνείας λυρικού τραγουδιού, από 5 έως 7 Μαΐου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.