Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte

Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte

Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.  

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μελωδίες που είναι αναγνωρίσιμες ακόμα κι από κοινό που δεν είναι καθόλου μυημένο στην όπερα .  Τέτοια περίπτωση δεν είναι π.χ. η Σουίτα από την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ;  Ή το Ιντερμέτζο από την «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Πιέτρο Μασκάνι;

Αλλά δεν είναι μόνον οι διάσημες μελωδίες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης του κοινού. Είναι και οι μεταγραφές  που δίνουν τη δυνατότητα των μουσικών της Κ.Ο.Α. να ξεδιπλώσουν τη μελωδική γκάμα του ταλέντου τους είτε ως Κουιντέτο, είτε σε κάποιες περιπτώσεις  κατά μόνας, όπως π.χ. στη Φαντασία για κλαρινέτο από την «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Την Εισαγωγή από  τη «Δύναμη του Πεπρωμένου», και την Άρια του Δούκα από το «Ριγκολέττο»  του Βέρντι, αποσπάσματα από το «Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, την Άρια της Βασίλισσας της Νύχτας από το «Μαγεμένο Αυλό» καθώς και την Εισαγωγή από τους «Γάμους του Φίγκαρο» του Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ , τους Χορούς από τον «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνώ και τις Άριες της Μουζέττα, του Καβαραντόσι και του Καλάφ, από τη «Μποέμ», την «Τόσκα» και την «Τουραντό» αντίστοιχα, του Τζάκομο Πουτσίνι .  

Το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. αποτελούν οι: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Γρηγόρης Ασωνίτης (κόρνο), Οδυσσέας Μπάσσιος (φαγκότο).

Σχετικές ειδήσεις
Πράξεις για 5 από το Ventus Ensemble στις Άλλες Παράλληλες
06.02.2017 16:40
Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου το σύνολο Ventus Ensemble συμμετέχει στις Άλλες Παράλληλες του Πόρτα με μια ξεχωριστή συναυλία δωματίου στην οποία θα παρουσιαστούν τα κουιντέτα για πνευστά και πιάνο των Μότσαρτ και Μπετόβεν, ενώ παρεμβάλλεται το κουιντέτο ξύλινων πνευστών Sing! (2011) του Κορνήλιου Σελαμσή.
Η Houseband του Gazarte υποδέχεται τον Γιάννη Καστανάκη
01.02.2017 10:24
Κάθε Σάββατο, η νέα Houseband του gazarte βάζει στη νύχτα φωτιά από το Roof Stage του gazarte. Ο George Zervos συναντά τη λαμπερή Eva Tsachra η οποία τραγουδά πάνω σε φρέσκες, σαρωτικές μελωδίες και... κάπως έτσι ο ρυθμός "εκτοξεύεται" σε νέα επίπεδα!
Ο Max The Sax επιστρέφει στο Gazarte
19.12.2016 17:16
Ένας πραγματικός "rock star" του σαξόφωνου στο Roof Stage του Gazarte! Μarkus Ecklmayr... Ο "εκκεντρικός" τύπος που ξεχωρίσαμε και αγαπήσαμε ως front man του Parov Stelar επιστρέφει στο Roof Stage του gazarte για ένα live... εμπειρία.
30 χρόνια Ωδείο Ριζοπούλου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες
09.12.2016 15:56
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 20:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ωδείου Ριζοπούλου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (στο κτίριο της οδού Πειραιώς, στην οδό Πειραιώς 138). Θέμα της φετινής γιορτής είναι οι δημοφιλείς Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ' όλο τον κόσμο: Πώς έγιναν γνωστές; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τις μελωδίες;
(Επι)μένοντας Αιγαίο: συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις από την ΚΟΑ
12.05.2016 16:50
Με το δώρο της μουσικής στις αποσκευές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι κάπως νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζε, ξεκινώντας άμεσα τα πρώτα από μία μεγάλη σειρά ταξιδιών που θα κάνει στην ελληνική περιφέρεια: στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος «(Επι)μένοντας Αιγαίο» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και με χορηγό μετακινήσεων την…καθ΄ύλην αρμόδια και έμπειρη εταιρεία «AirChampion24», το Metallon - Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. βρίσκεται ήδη αυτές τις ημέρες στη Ρόδο (9-11/5) και ετοιμάζεται να επισκεφτεί και τη Χάλκη (12-13/5), ώστε σε συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς των νησιών να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες.