Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte

Το Κουιντέτο ξύλινων πνευστών της Κ.Ο.Α. στο Gazarte

Χωρίς αμφιβολία πολλές από τις μελωδίες που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για όπερες (συμπεριλαμβανομένων, σε κάποιες από αυτές και δη στις γαλλικές όπερες, χορευτικών «στιγμιοτύπων») είναι ακαταμάχητα γοητευτικές και εξαιρετικά δημοφιλείς. Μερικές από τις χαρακτηριστικότερες επέλεξαν οι πέντε εκλεκτοί μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που απαρτίζουν το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών. Και τις παρουσιάζουν μέσα από ευφυείς μεταγραφές στη συναυλία μουσικής δωματίου που θα δώσουν τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στον πολυχώρο Gazarte.  

Το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει μελωδίες που είναι αναγνωρίσιμες ακόμα κι από κοινό που δεν είναι καθόλου μυημένο στην όπερα .  Τέτοια περίπτωση δεν είναι π.χ. η Σουίτα από την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ;  Ή το Ιντερμέτζο από την «Καβαλερία Ρουστικάνα» του Πιέτρο Μασκάνι;

Αλλά δεν είναι μόνον οι διάσημες μελωδίες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πόλος έλξης του κοινού. Είναι και οι μεταγραφές  που δίνουν τη δυνατότητα των μουσικών της Κ.Ο.Α. να ξεδιπλώσουν τη μελωδική γκάμα του ταλέντου τους είτε ως Κουιντέτο, είτε σε κάποιες περιπτώσεις  κατά μόνας, όπως π.χ. στη Φαντασία για κλαρινέτο από την «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Την Εισαγωγή από  τη «Δύναμη του Πεπρωμένου», και την Άρια του Δούκα από το «Ριγκολέττο»  του Βέρντι, αποσπάσματα από το «Ελιξίριο του Έρωτα» του Γκαετάνο Ντονιτσέτι, την Άρια της Βασίλισσας της Νύχτας από το «Μαγεμένο Αυλό» καθώς και την Εισαγωγή από τους «Γάμους του Φίγκαρο» του Βολφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ , τους Χορούς από τον «Φάουστ» του Σαρλ Γκουνώ και τις Άριες της Μουζέττα, του Καβαραντόσι και του Καλάφ, από τη «Μποέμ», την «Τόσκα» και την «Τουραντό» αντίστοιχα, του Τζάκομο Πουτσίνι .  

Το Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών της Κ.Ο.Α. αποτελούν οι: Βαγγέλης Σταθουλόπουλος (φλάουτο), Χριστίνα Παντελίδου (όμποε), Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), Γρηγόρης Ασωνίτης (κόρνο), Οδυσσέας Μπάσσιος (φαγκότο).

Σχετικές ειδήσεις
Let's Swing Again: Ο Δώρος Δημοσθένους στο Gazarte
25.11.2015 11:03
«Let’s swing again» μας προτρέπει ο Δώρος Δημοσθένους ως οικοδεσπότης μιας κεφάτης vintage βραδιάς στις 4 Δεκεμβρίου 2015 στο GAZARTE, γεμάτης ρετρό μελωδίες, γοητευτικά τραγούδια, χορό και… νοσταλγία.
Οι Next Step Quintet στις Jazz Sundays του Gazarte
23.11.2015 13:44
Οι Jazz Sundays συνεχίζονται στο Roof Stage του GAZARTE γεμίζοντας τις Κυριακές μας με αγαπημένες μελωδίες Jazz. Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015, στο Roof Stage του GAZARTE θα βρίσκονται οι Next Step Quintet.
Ο Δημήτρης Καλαντζής στα Jazz Sundays του Gazarte
20.11.2015 12:48
Ο Δημήτρης Καλαντζής και το κουιντέτο του εγκαινιάζουν τα Jazz Sundays του Gazarte την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015.
 Jazz Sundays στο Gazarte
13.11.2015 11:10
Ο αγαπημένος χώρος της πόλης, το GAZARTE, καθιερώνει έναν ακόμη θεσμό, γεμίζοντας τις Κυριακές μας με αγαπημένες μελωδίες της Jazz.
Omar Sosa AfroCuban Quartet live @ Gazarte
11.11.2015 15:00
Ο χαρισματικός πιανίστας και συνθέτης Omar Sosa, επιστρέφει στο Gazarte το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 με τρεις κορυφαίους μουσικούς συνεργάτες για μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη αφροκουβανικές μελωδίες και τζαζ αυτοσχεδιασμούς.