Οι Χειμερινοί Κολυμβητές με μία νέα μουσικοθεατρική (τι;) παράσταση στην Αθήνα! Αυτή τη φορά στο ΙΛΙΟΝ cinema + stage! Για 6 μέρες, 2 παρασκευοσαββατοκύριακα (5, 6, 7 και 12, 13, 14 του Φλεβάρη) η αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου του κέντρου της Αθήνας μετατρέπεται σε χώρο χειμερινών βουτιών με μουσικές, πρόζα και βίντεο αρτ.

Ας περιμένουν τα καλοκαίρια λοιπόν. Το Φλεβάρη βουτάμε παρέα με Αργύρη Μπακιρτζή και Χειμερινούς Κολυμβητές!

Οι Χ.Κ. αφού εγκαινίασαν στις αρχές Νοεμβρίου το ΙΛΙΟΝ plus, ένα νέο χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στην Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17, μετακομίζουν ένα δρόμο βορειότερα, Πατησίων και Τροίας, στον κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ, για μια σειρά 6 παραστάσεων, τα ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα 5, 6, 7 και 12, 13, 14 Φεβρουαρίου.

Βασικοί λόγοι αυτής της επιλογής ήταν κατά σειράν αξιολόγησης 1ον ο οικονομικός, αφού το κόστος παρακολούθησης  μιας μουσικής παράστασής τους, λόγω και των αυξημένων εξόδων μετακίνησης από Θεσσαλονίκη και διαμονής, είναι σχεδόν απαγορευτικό, ιδίως για τις νεαρότερες ηλικίες, 2ον ο ωραίος χώρος του κινηματογράφου ΙΛΙΟΝ, η καλή ορατότητα απ’ όλες τις θέσεις, η  καθαρή ατμόσφαιρα, η άνεση των καθισμάτων και η δυνατότητα παράλληλων προβολών στην οθόνη του, 3ον η ώρα έναρξης που εξυπηρετεί πολλαπλά, όπως με τη χρήση του Μετρό.. Διάλειμμα θα γίνει και φυσικά η άνεση του χώρου θα επιτρέπει την ευκολότερη  μετακίνηση προς το φουαγιέ.

Στο ΙΛΙΟΝ cinema + stage οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν σε πλήρη απαρτία. Όλες τις μέρες θα πλαισιωθούν από φίλους, μουσικούς και μη, και, λόγω του χώρου, θα υπάρξει η δυνατότητα της συμμετοχής μεγάλου μέρους των  θεατών στα δρώμενα της σκηνής. Θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης, με διαφορετικό άξονα την κάθε μέρα, τραγούδια από την 35χρονη παρουσία τους στη μουσική σκηνή με οκτώ δίσκους και άλλα ανέκδοτα.

Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια,  θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία. Κάθε συναυλία των Χ.Κ. είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία , εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη ατμόσφαιρα που δημιουργείται  με το κοινό τους.

Οι ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ διανύουν την όγδοη πενταετία της δράσης τους ως μουσικό συγκρότημα, καθώς ξεκίνησαν το 1979. Είναι οι παρακάτω:

Aργύρης Μπακιρτζής: φωνή
Θοδωρής Ρέλλος: κλαρίνο,σαξόφωνο

Κώστας Βόμβολος: ακκορντεόν

Κώστας Σιδέρης: τζουράς, φωνή
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσσο, φωνή
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα

Χάρης Παπαδόπουλος: μπουζούκι
Διονύσιος Ρούσσος: αναπληρωματική κιθάρα

Δημήτρης Πολυζωίδης: βιολί (θα απουσιάζει αφού ζει μόνιμα στο εξωτερικό)