Μετά την επιτυχημένη τους πρώτη εμφάνιση, οι ΠΛΕΓΜΑ επιστρέφουν την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 στο Μπαράκι της Διδότου.

Τι συμβαίνει όταν συναντιούνται ένας συγγραφέας και τραγουδοποιός, μια τραγουδίστρια, δύο ζωγράφοι και τρεις ηθοποιοί-σκηνοθέτες και βάζουν ως κοινό στόχο να φτάσουν… ως την άκρη της κλωστής;

Εφτά νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια ξεχωριστή καλλιτεχνική κολεκτίβα, τους ΠΛΕΓΜΑ που με επίκεντρο το ανέκδοτο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού «Ως την άκρη της κλωστής», δημιουργούν ένα πολύμορφο κουβάρι με λέξεις, μουσικές, ζωγραφιές και αναπαραστάσεις. Ένα πλέγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας που έχει στόχο να σπάσει τα όρια των τεχνών και να μπλέξει ιδέες και δράσεις. Στο τέλος αυτής της διαδρομής μια ιδιαίτερη μουσικοθεατρική παράσταση θα ζωντανέψει και θα αποτυπώσει με έναν ξεχωριστό τρόπο τις καλλιτεχνικές δημιουργίες τη κολεκτίβας.

Εύα Λαύκα, φωνή

Παντελής Κυραμαργιός, πιάνο

Νίκος Σταδιάτης ακορντεόν

Χάρης Παρασκευάς, κρουστά

Ιούλιος Κουτσογεωργίου, μπάσο

Γιάννης Ταυλάς, κιθάρες

Νικόλας Μαύρος, μπουζούκι

Οι ΠΛΕΓΜΑ μας συστήθηκαν πέρυσι μέσα από δύο μουσικές δημιουργίες τους, το «Για σενα άλλαξα θεό» και το «Θα γυρίσεις» που κυκλοφόρησαν ως single από τη Feelgood Records, και αμέσως κέρδισαν την αγάπη και την προτίμηση των ραδιοφωνικών παραγωγών. Φέτος, ετοιμάζουν μια σειρά δράσεων σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας που στόχο έχουν να μας ξεδιπλώσουν τις πολύπλευρες όψεις της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής συνεύρεσης.

Η τραγουδίστρια Εύα Λαύκα και ο Παντελής Κυραμαργιός στα κείμενα και τη μουσική θα παρουσιάσουν σε μορφή μουσικής αφήγησης, τραγούδια των ΠΛΕΓΜΑ, τα περισσότερα ακυκλοφόρητα, αλλά και διασκευές κομματιών μουσικών που τους ταιριάζουν, σε ένα live που αποτελεί στην ουσία προπομπό της μουσικοθεατρικής παράστασης που θα παρουσιαστεί μέσα στους επόμενους μήνες και που στόχο έχει να μας πάει… ως την άκρη της κλωστής!

Μαζί τους, στη σκηνή, το μουσικό κομμάτι των ΠΛΕΓΜΑ, οι Νίκος Σταδιάτης (ακορντεόν), Αλέξανδρος Κούρος (κρουστά), Ιούλιος Κουτσογεωργίου (μπάσο), Γιάννης Ταυλάς (κιθάρες) και Νικόλας Μαύρος (μπουζούκι).