Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τη σειρά Γνώσεις και δραστηριότητες. κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Προσαρμοσμένη για παιδιά από τη Ruth Rocha και τον Otavio Roth.

Το βιβλίο αυτό έχει εκδοθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και προσφέρει με απλό και σύντομο τρόπο στα παιδιά και τους νέους το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η σαφήνεια του λόγου και η λιτότητα της εικόνας το καθιστούν πολύτιμο για την κατανόηση των εννοιών και των αντιλήψεων τις οποίες διακηρύσσει.

 

Η Ruth Rocha γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Είναι κοινωνιολόγος και δίδαξε στην εκπαίδευση για πολλά χρόνια πριν γνωρίσει την επιτυχία ως συγγραφέας. Έχει γράψει πάνω από 80 έργα, που δημοσιεύτηκαν στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στην Ισπανία και στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 1976, τα βιβλία της πουλιούνται σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα: είναι μια από τους πιο δημοφιλείς και έγκριτους βραζιλιάνους συγγραφείς.

Ο Otavio Roth γεννήθηκε κι αυτός στο Σάο Πάολο. Είναι διπλωματούχος γραφικών τεχνών και βιομηχανικής αισθητικής, έχει ζήσει και έχει εργαστεί στο Λονδίνο, στο Όσλο, στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο. Από το 1972, έχει κάνει πολλές εκθέσεις με γκραβούρες, σχέδια και έργα σε χαρτί σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία, στη Βραζιλία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι πρωτότυπες γκραβούρες του σε λινέλαιο με θέμα τα δικαιώματα του ανθρώπου βρίσκονται σε μεγάλες συλλογές σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αυτές του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στη Γενεύη και στη Βιέννη. 

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες


Μετάφραση-Επίμετρο: Μαρία Μουμουλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Σύγχρονης Διδακτικής στην Προσχολική Εκπαίδευση