Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου - Ruth Rocha & Otavio Roth

Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου - Ruth Rocha & Otavio Roth

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τη σειρά Γνώσεις και δραστηριότητες. κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Προσαρμοσμένη για παιδιά από τη Ruth Rocha και τον Otavio Roth.

 

Το βιβλίο αυτό έχει εκδοθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και προσφέρει με απλό και σύντομο τρόπο στα παιδιά και τους νέους το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η σαφήνεια του λόγου και η λιτότητα της εικόνας το καθιστούν πολύτιμο για την κατανόηση των εννοιών και των αντιλήψεων τις οποίες διακηρύσσει.

 

Η Ruth Rocha γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Είναι κοινωνιολόγος και δίδαξε στην εκπαίδευση για πολλά χρόνια πριν γνωρίσει την επιτυχία ως συγγραφέας. Έχει γράψει πάνω από 80 έργα, που δημοσιεύτηκαν στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στην Ισπανία και στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 1976, τα βιβλία της πουλιούνται σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα: είναι μια από τους πιο δημοφιλείς και έγκριτους βραζιλιάνους συγγραφείς.

Ο Otavio Roth γεννήθηκε κι αυτός στο Σάο Πάολο. Είναι διπλωματούχος γραφικών τεχνών και βιομηχανικής αισθητικής, έχει ζήσει και έχει εργαστεί στο Λονδίνο, στο Όσλο, στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο. Από το 1972, έχει κάνει πολλές εκθέσεις με γκραβούρες, σχέδια και έργα σε χαρτί σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία, στη Βραζιλία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι πρωτότυπες γκραβούρες του σε λινέλαιο με θέμα τα δικαιώματα του ανθρώπου βρίσκονται σε μεγάλες συλλογές σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αυτές του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στη Γενεύη και στη Βιέννη. 

 

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες


Μετάφραση-Επίμετρο: Μαρία Μουμουλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Σύγχρονης Διδακτικής στην Προσχολική Εκπαίδευση

Σχετικές ειδήσεις
Η Συντεχία του Γέλιου συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών
12.12.2016 11:43
Η Ομάδα Νεανικού Θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου σε συνεργασία με το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων αλλά και των Δήμων Κορυδαλλού, Ζωγράφου, Πειραιά και Αγίου Δημητρίου, και μεταναστευτικών κοινοτήτων και οργανώσεων, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα μετανάστευσης με το κοινό σύνθημα της ημέρας «Τα Δικαιώματα είναι για Όλους, και για Όλους ίσα».
Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης
29.11.2016 14:22
Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα του Παιδιού, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, με δημιουργικές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια, με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν δράσεις!
Παραμυθολογία του Γιώργου Θεοφάνους στην Τεχνόπολη
14.11.2016 10:08
Οι Εκδόσεις Μένανδρος και ο Γιώργος Θεοφάνους σας καλούν στην παρουσίαση των 2 πρώτων βιβλίων της νεανικής σειράς Παραμυθολογία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού) στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars
28.04.2016 10:33
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
29.03.2016 13:04
Το «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οργανώνοντας έναν περίπατο στη γειτονιά του