Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου - Ruth Rocha & Otavio Roth

Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου - Ruth Rocha & Otavio Roth

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τη σειρά Γνώσεις και δραστηριότητες. κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Η παγκόσμια διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου. Προσαρμοσμένη για παιδιά από τη Ruth Rocha και τον Otavio Roth.

 

Το βιβλίο αυτό έχει εκδοθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και προσφέρει με απλό και σύντομο τρόπο στα παιδιά και τους νέους το επίσημο κείμενο της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η σαφήνεια του λόγου και η λιτότητα της εικόνας το καθιστούν πολύτιμο για την κατανόηση των εννοιών και των αντιλήψεων τις οποίες διακηρύσσει.

 

Η Ruth Rocha γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Είναι κοινωνιολόγος και δίδαξε στην εκπαίδευση για πολλά χρόνια πριν γνωρίσει την επιτυχία ως συγγραφέας. Έχει γράψει πάνω από 80 έργα, που δημοσιεύτηκαν στη Βραζιλία, στην Αργεντινή, στην Ισπανία και στη Μεγάλη Βρετανία. Από το 1976, τα βιβλία της πουλιούνται σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια αντίτυπα: είναι μια από τους πιο δημοφιλείς και έγκριτους βραζιλιάνους συγγραφείς.

Ο Otavio Roth γεννήθηκε κι αυτός στο Σάο Πάολο. Είναι διπλωματούχος γραφικών τεχνών και βιομηχανικής αισθητικής, έχει ζήσει και έχει εργαστεί στο Λονδίνο, στο Όσλο, στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο. Από το 1972, έχει κάνει πολλές εκθέσεις με γκραβούρες, σχέδια και έργα σε χαρτί σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ιαπωνία, στη Βραζιλία και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Οι πρωτότυπες γκραβούρες του σε λινέλαιο με θέμα τα δικαιώματα του ανθρώπου βρίσκονται σε μεγάλες συλλογές σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε αυτές του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στη Γενεύη και στη Βιέννη. 

 

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες


Μετάφραση-Επίμετρο: Μαρία Μουμουλίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Σύγχρονης Διδακτικής στην Προσχολική Εκπαίδευση

Σχετικές ειδήσεις
Τσέβερε - Κωστής Μπαρμπαγιαννέρης
02.09.2016 10:42
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Τσέβερε του Κωστή Μπαρμπαγιαννέρη σε εικονογράφηση Αντώνη Νομικού.
Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars
28.04.2016 10:33
Οι εκδόσεις Μεταίχμιο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Star Wars και προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε έναν ολοήμερο μαραθώνιο δράσεων την Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.
29.03.2016 13:04
Το «Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς» γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου οργανώνοντας έναν περίπατο στη γειτονιά του
Η φεγγαρόπιτα - Κώστας Μάγος
10.03.2016 12:41
Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Η φεγγαρόπιτα του Κώστα Μάγου σε εικονογράφηση της Ελίζας Βαβούρη.
Το παιχνίδι είναι δικαίωμα μου!: Εικαστική Οικογενειακή Δράση στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων
09.11.2015 12:51
Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) πραγματοποιεί την εικαστική δράση για όλη την οικογένεια «Το παιχνίδι είναι δικαίωμα μου» το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Νοεμβρίου στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο.