Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι Radiohead είναι «πειρατές»

Οι Radiohead είναι «πειρατές»
Κάποιοι λένε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική . Οι Radiohead πάλι έχουν αντίθετη άποψη. Και φανταστείτε ότι αυτοί είναι η μουσική - ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτή.

Κάποιοι λένε ότι η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική. Οι Radiohead πάλι έχουν αντίθετη άποψη. Και φανταστείτε ότι αυτοί είναι η μουσική - ή τουλάχιστον ένα μέρος από αυτή.

Οι Βρετανοί Radiohead δίνουν μια μικρή γροθιά στη μούρη της μουσικής βιομηχανίας, παρασύροντας και άλλες μουσικές μπάντες σε ανάλογες κινήσεις!

Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο «In Rainbows» διατίθεται πλέον αποκλειστικά και μόνο μέσω internet, στην τιμή που επιθυμούν, όχι οι ίδιοι και η πολυεθνική δισκογραφική εταιρεία που τους έχει αναλάβει, αλλά οι φίλοι του συγκροτήματος που θα θελήσουν να κατεβάσουν και να ακούσουν τα καινούρια τους κομμάτια.

Η απόκτηση του νέου album, λοιπόν, γίνεται κάπως έτσι: ο καθένας μπορεί να πληρώσει το νέο CD στην τιμή πού αυτός θέλει, δηλαδή από μία αγγλική λίρα μέχρι ό,τι είναι διατεθειμένος και έχει ευχαρίστηση. Και, προσοχή, μιλάμε για ολόκληρο το album και όχι για ένα κομμάτι από αυτό.

Η ιστοσελίδα που δημιούργησαν οι Radiohead αποκλειστικά για το σκοπό αυτό και μπορείτε να κάνετε την προπαραγγελία σας είναι η ακόλουθη: www.inrainbows.com/Store/Quickindex.html. Μάλιστα από τις 10 Οκτωβρίου, όσοι έκαναν προπαραγγελία του δίσκου μπορούν να τον κατεβάσουν και να τον ακούσουν όπου και όσες φορές θέλουν.

Οι Radiohead μεσα από αυτή την κίνηση έχουν αρχίσει επηρεάζουν και άλλους καλλιτέχνες , ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται οι Oasis και ο Jamiroquai, παίρνοντας πολύ σοβαρό υπόψη το ενδεχόμενο να διανείμουν τη μουσική τους μέσω διαδικτύου με ανάλογο τρόπο.

Επιπλέον, οι Charlatans πρόκειται να διαθέσουν το άλμπουμ τους εντελώς δωρεάν, αρκεί οι φίλοι τους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμό XFM, ενώ ήδη οι Nine Inch Nails διανέμουν την μουσική τους χωρίς καμία βοήθεια από δισκογραφικές εταιρείες.

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Οι Next Step Quintet σε ένα αφιέρωμα στους Radiohead στο Gazarte
23.11.2016 16:52
Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο "hot jazz μπάντα". Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.
Η Μουσική Βιβλιοθήκη στις Μουσικές Συλλογές του Europeana Sounds
21.07.2016 10:10
Αυτό το μήνα η αρχική σελίδα των Μουσικών Συλλογών της Europeana είναι αφιερωμένη στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη".
Η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος για μία βραδιά στον Κήπο του Μεγάρου
21.06.2016 10:58
Όταν συναντιούνται επί σκηνής η Αρλέτα και ο Λάκης γράφουν ιστορία! Κάθε μουσική συνάντησή τους είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Αυτή που θα συμβεί τη Τετάρτη 13 Ιουλίου στον Κήπο του Μεγάρου, θα είναι μία και μοναδική! Συλλεκτική, συγκινητική. Και θα είναι πολύ όμορφη.
Μία μελωδία… χίλιες εικόνες!: συναυλία μουσικής δωματίου της ΚΟΑ στο Gazarte
25.02.2016 14:08
Δεν είναι καινούρια διαπίστωση, ούτε ακριβώς πρωτότυπη: στα νοερά «παιχνίδια» των κινηματογραφικών συνειρμών, βασικό ρόλο παίζει πολύ συχνά και η μουσική μνήμη. Είναι π.χ. σχεδόν αδύνατον να επαναφέρει κάποιος στη φαντασία του από τον «Νονό» ΙΙΙ του Κόπολα, την περίφημη σκηνή του πυροβολισμού και του θανάτου της «Μαίρη Κορλεόνε» (Σοφία Κόπολα) και του θρήνου του πατέρα της «Μάικλ Κορλεόνε» (Αλ Πατσίνο) στα σκαλιά του Τεάτρο Μάσιμο του Παλέρμο, χωρίς τη μουσική υπόκρουση της Cavalleria rusticana του Πιέτρο Μασκάνι.