Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μια φορά την εβδομάδα

Μια φορά την εβδομάδα
Η θεατρική ομάδα Λωτοφάγοι μετά την επιτυχία της με το «Destination: Pigs’ Planet» πέρυσι τον χειμώνα συνεχίζει με την ανατρεπτική κωμωδία… Μια φορά την εβδομάδα, στο θέατρο Άλεκτον από τις 16 Φεβρουαρίου.

Εσύ, τι κάνεις μια φορά την εβδομάδα; Και αν είσαι ΕΣΥ... ο πρωταγωνιστής της ιστορίας; Μήπως κάποιος άλλος καθορίζει την εξέλιξη της; Και αλήθεια… πρέπει να περιμένεις μία ολόκληρη εβδομάδα για να κάνεις αυτό που θέλεις;

Βασικό συστατικό του έργου είναι το χιούμορ και αμεσότητα, που με πολύ επίκαιρο και ανάλαφρο τρόπο περνάει καίρια μηνύματα και θίγει θέματα κοινωνικού προβληματισμού, όπως την ανειλικρίνεια στις διαπροσωπικές σχέσεις, τη ρουτίνα, την ιδιοτέλεια, τον σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους και τις σχέσεις των δύο φύλων.

Η θεατρική ομάδα «Λωτοφάγοι» δημιουργήθηκε στην Αθήνα τον Μάϊο του 2007. Η πρώτη παράσταση της ομάδας ήταν το έργο «Πτήση 634 Fly Donkey Fly» που ανέβηκε στην Αθήνα στα θέατρα NOSOTROS και BIOS τον Ιούνιο του 2007. Το έργο αυτό, έλαβε μέρος στο φεστιβάλ «POCKET THEATRE FESTIVAL» που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο και κέρδισε το πρώτο βραβείο. Το Δεκέμβριο του 2007 ανέβηκε στο θέατρο «ΑΛΕΚΤΟΝ» το δεύτερο έργο της ομάδας με τίτλο «destination: PIG’S PLANET», μια παράσταση βασισμένη στο devised theater (θέατρο της επινόησης) που δημιουργήθηκε μέσα από έρευνα κι αλλεπάλληλους αυτοσχεδιασμούς της ομάδας και βασίστηκε σε δική της σύλληψη και ιδέα. Οι κριτικές που δέχτηκαν και οι δύο παραστάσεις ήταν εξαιρετικές και σημείωσαν εισπρακτική επιτυχία.

Παίζουν: Τίνα Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Πέτρου, Αθηνά Αρσένη, Ιγνάτιος Αξής και Μάυ Χάννα. Σκηνοθεσία: Μάυ Χάννα, επιμέλεια κειμένων: Ρένος Πρελορέτζος, σκηνογραφία: Στάθης Γράψας, Graphic Designer: Δάφνη Παπαδάκη, φωτογραφία: Τίνα Αλεξοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Ριχάρδος Β': Sold out πριν την πρεμιέρα η πρώτη εβδομάδα στο Θέατρο Ροές
22.11.2016 13:46
Η παράσταση «Ριχάρδος Β’» της Έφης Μπίρμπα, με τον Άρη Σερβετάλη στον ομώνυμο ρόλο, που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή στο θέατρο Ροές, ξεκίνησε με sold out την πρώτη εβδομάδα, ενώ η προπώληση εισιτηρίων ισχύει μέχρι την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016.
Άμλετ ο Β, από τον Οκτώβρη στο Θέατρο Ζίνα
08.08.2016 15:26
Το ξεκαρδιστικό έργο του Σάμιουελ Μπόμπρικ, Άμλετ ο Β', που γνώρισε εκκωφαντική επιτυχία όταν ανέβηκε παλιότερα στο Θέατρο Νέο Ριάλτο σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη, επιστρέφει αυτόν τον Χειμώνα στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
Off Off Athens 8: 4η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
21.06.2016 10:31
Το θεατρικό φεστιβάλ Off Off Athens 8 συνεχίζεται στο Θέατρο Επί Κολωνώ για 4η εβδομάδα.
Off off Athens 8: 3η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
13.06.2016 14:34
Η τρίτη εβδομάδα του θεατρικού φεστιβάλ Off off Athens 8 ξεκινάει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016.
Off off Athens 8: 2η εβδομάδα παραστάσεων στο θέατρο Επί Κολωνώ
31.05.2016 16:44
Η δεύτερη εβδομάδα του θεατρικού φεστιβάλ Off off Athens 8 ξεκινάει στο Θέατρο Επί Κολωνώ την Κυριακή 5 Ιουνίου.