Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Για την εκεχειρία και το ευ αγωνίζεσθαι..

Για την εκεχειρία και το ευ αγωνίζεσθαι..
Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας οργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής την παρουσίαση των έργων των εικοσιεννέα Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση του Πεκίνου τον Αύγουστο του 2008 στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα.

Η έκθεση  ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σπίτι στο Πεκίνο είχε τίτλο: Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο: Έλληνες και Κινέζοι καλλιτέχνες συζητούν για την εκεχειρία και το ευ αγωνίζεσθαι, για τον πόλεμο και την ειρήνη. Η έκθεση αυτή περιελάμβανε έργα τέχνης που αντλούν τα θέματά τους από την ειρήνη, την εκεχειρία και τον αθλητισμό.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να καταδειχθεί η πορεία από την Ελλάδα, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε την τιμή να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στην Κίνα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Δύο αρχαίοι και μεγάλοι πολιτισμοί συνομίλησαν για τον αθλητισμό, την εκεχειρία και την ειρήνη μέσα από τα έργα σύγχρονων ζωγράφων τους και κατέδειξαν πώς γίνονται αντιληπτές κάποιες πανανθρώπινες αξίες.

Σχετικές ειδήσεις
Two voices: Past and Present: Έκθεση με έργα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery
04.08.2016 13:55
Το Cronwell Resort Sermilia σε συνεργασία με την MaLou Art Consultig@Gallery οργανώνει την έκθεση ‘’Two voices: Past and Present’’ με έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων ζωγράφων του 20ου και 21ου αιώνα από τη συλλογή της MaLou Art Gallery.
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Υπεραστικές Περιπλανήσεις: Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα
16.05.2016 16:14
Οι Έλληνες φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν την 4η ομαδική τους έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις». Ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.