Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Για την εκεχειρία και το ευ αγωνίζεσθαι..

Για την εκεχειρία και το ευ αγωνίζεσθαι..
Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας οργανώνει στο Μέγαρο Μουσικής την παρουσίαση των έργων των εικοσιεννέα Ελλήνων καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση του Πεκίνου τον Αύγουστο του 2008 στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα.

Η έκθεση  ζωγραφικής που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Σπίτι στο Πεκίνο είχε τίτλο: Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο: Έλληνες και Κινέζοι καλλιτέχνες συζητούν για την εκεχειρία και το ευ αγωνίζεσθαι, για τον πόλεμο και την ειρήνη. Η έκθεση αυτή περιελάμβανε έργα τέχνης που αντλούν τα θέματά τους από την ειρήνη, την εκεχειρία και τον αθλητισμό.

Σκοπός της έκθεσης ήταν να καταδειχθεί η πορεία από την Ελλάδα, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και είχε την τιμή να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, στην Κίνα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Δύο αρχαίοι και μεγάλοι πολιτισμοί συνομίλησαν για τον αθλητισμό, την εκεχειρία και την ειρήνη μέσα από τα έργα σύγχρονων ζωγράφων τους και κατέδειξαν πώς γίνονται αντιληπτές κάποιες πανανθρώπινες αξίες.

Σχετικές ειδήσεις
Γλυπτικός Λόγος: Έκθεση σύγχρονης γλυπτικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
15.07.2016 15:57
Με ιδιαίτερη συγκίνηση τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, εγκαινιάζει στο ανανεωμένο Αίθριο του Μουσείου την παρουσίαση έργων καταξιωμένων σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδος.
Καλοκαιρινές εκθέσεις 2016 στην Los Art Gallery στη Σύμη
08.06.2016 14:21
Στο νησί Σύμη, η γκαλερί ARTFORUM της Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πολιτιστικό της έργο για 2η χρονιά, την παρουσίαση σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, στο ιστορικό κτήριο της με την επωνυμία LOS ART GALLERY.
Sempre la Grecia: έκθεση στη Βενετία με τη συμμετοχή 10 Ελλήνων καλλιτεχνών
19.02.2016 10:18
Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti, μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.
Έκπληξη 7 - Crisis edition: έκθεση για την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας
12.02.2016 15:54
H “ΕΚΠΛΗΞΗ” επιστρέφει με την 7η έκδοση της. Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ συνεργάζεται και φέτος με πληθώρα Έλλήνων και ξένων καλλιτεχνών και, μέσα απο την καθιερωμένη ετήσια έκθεση, ενισχύουν μαζί το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ. 
Επαναστροφή: έκθεση της ομάδας Θίς στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
28.01.2016 17:04
Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην ύλη, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.