Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

35 Χρόνια Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας: Έκθεση – Αφιέρωμα με έργα παιδιών στο Φουγάρο

35 Χρόνια Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας: Έκθεση – Αφιέρωμα με έργα παιδιών στο Φουγάρο

Με αφορμή τα 35 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, παιδικά έργα τέχνης που απευθύνονται και σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους, ταξιδεύουν για πρώτη φορά από τη Χαλκίδα στο Ναύπλιο, στη FOUGARO THE GALLERY.

 

Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 μμ. Παράλληλα, κάθε Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιούνται μέσα στην έκθεση εργαστήρια για παιδιά με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων του Εργαστηρίου Τέχνης και τις καθημερινές, επισκέψεις σχολείων και ξεναγήσεις.

 

Όπως τονίζει η Πρόεδρος του Εργαστηρίου, κα Χαρίκλεια Μυταρά, «Μέσα από την Τέχνη, το Τ με κεφαλαίο, το πιο σημαντικό είναι να εκφράσουν τα παιδιά τις ελπίδες και τους φόβους τους και να γνωρίσουν βαθύτερα τον κόσμο που τα αγκαλιάζει».

 

Με οδηγό την ελπίδα των παιδιών η έκθεση – αφιέρωμα στη FOUGARO THE GALLERY, περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρτογλυπτικής, κεραμικής, σκηνογραφίας, χαρακτικής, φωτογραφίας, κατασκευές, κόμικ και έργα από ανακυκλωμένα υλικά.

 

Θα δείτε απίθανα πράγματα! Εικόνες με γαλαξίες από χρώματα και καρφίτσες, «βαλίτσες» από διάφορα υλικά εμπνευσμένες από τις δημιουργίες του Αλέξη Ακριθάκη, έργα με αφορμή την καλλιτεχνική πορεία του  Δημήτρη Μυταρά, μεγάλες κατασκευές όπως το παραμυθένιο δάσος με δέντρα πολύχρωμα και ζώα χαρούμενα. Μία ομαδική κατασκευή - αφιέρωμα στη Guernica του Picasso, ανάγλυφα κυβιστικά πορτραίτα, φωτογράμματα, σκηνικά και κοστούμια, πολιτείες ολόκληρες από χαρτόκουτες!!

 

Στην έκθεση θα λειτουργεί πωλητήριο με αντικείμενα τέχνης για την ενίσχυση του έργου του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας.

 

Αρχική σύλληψη & επιμέλεια έκθεσης

Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

 

Επιμέλεια & οργάνωση έκθεσης

ΦΟΥΓΑΡΟ

 

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

 

Ο Δημήτρης και η Χαρίκλεια Μυταρά έχοντας μεγάλη αγάπη για την Τέχνη καθώς είναι και οι δύο εικαστικοί, σε συνδυασμό με την καταγωγή του ζωγράφου από τη Χαλκίδα συνέβαλαν ώστε να ξεκινήσει το 1978, το εγχείρημα του πρωτοποριακού τότε Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας προσφέροντας μέχρι σήμερα μεγάλο πολιτιστικό έργο . Δεκάδες βραβεία έχουν απονεμηθεί στο Εργαστήρι Τέχνης σε  διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μεγάλες εκθέσεις στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό, όπως στο Millesgarden (Στοκχόλμη-Σουηδία) το 1998 και στο Palazzo Vecchio, στη Φλωρεντία το 2001.  Επίσης τα παιδιά του Εργαστηρίου έχουν λάβει μέρος σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς ζωγραφικής κατακτώντας την πρώτη θέση.

 

Με καταξιωμένους δασκάλους αποφοίτους των Καλών Τεχνών όπως ο πρώην πρύτανης της ΑΣΚΤ  Σπηλιόπουλος Μάριος, ο αντί –πρύτανης Αντωνόπουλος Άγγελος και οι δάσκαλοι της ΑΣΚΤ Πατρασκίδης Λάκης, Δουκουμετζίδη-Σάλλα Τιτίκα, Μιχάλης Μανουσάκης,  Χανδρής Παντελής κι άλλοι γνωστοί καλλιτέχνες όπως   Αντωνίου Τέτα, Βαρβάκη Κάτια , Καραλέκα Σοφία, Αδαμάκος Γιάννης, Λαμπαδαρίδης Σωτήρης,  Μαλέα Φρόσω, Γουνελά Βούλα, Μπαντούνα Αιμιλία, Μωραΐτη Ελένη, Ζάννος Σταμάτης,  Δουκουμετζάκης Μιχάλης, Παντελής Τσάβαλος, Θανάσης Μουτσόπουλος, κ.α, συνεχίζει δυναμικά τη δημιουργική του πορεία με τις Εκθέσεις και τα Εργαστήρια που πραγματοποιεί.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Francesco Moretti στο Φουγάρο
27.01.2017 17:12
Το ΦΟΥΓΑΡΟ παρουσιάζει στη FOUGARO THE GALLERY, από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 6μμ έως την Κυριακή 5 Μαρτίου, την έκθεση του εικαστικού Francesco Moretti με τα πρωτότυπα έργα του για την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου της Χρύσας Σαββάκη με τίτλο «Πού πάει ο ήλιος όταν φεύγει;».
Εκπαιδευτικά προγράμματα Φεβρουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
27.01.2017 15:48
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Εκπαιδευτικά προγράμματα Iανουαρίου  στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
29.12.2016 17:04
Δευτέρα με Παρασκευή σχολείο, Σάββατο Κυριακή Μουσείο και τη νέα χρονιά! Κάθε Σαββατοκύριακο του Ιανουαρίου, παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, φωτογραφία και μουσική ενώ τα χριστουγεννιάτικα εργαστήρια γεμίζουν το Μουσείο δώρα και στολίδια!
Φανταστικές Κυκλάδες. Φτιάξε το Νησί σου!: Έκθεση παιδικής ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
09.12.2016 16:27
Έκθεση παιδικής ζωγραφικής με τίτλο «Φανταστικές Κυκλάδες», οργανώνει από τις 14 Δεκεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η έκθεση, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου, περιλαμβάνει τα χιλιάδες παιδικά έργα που προέκυψαν από τον φετινό, τέταρτο κατά σειρά διαγωνισμό για την αφίσα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.
Έκθεση Νέων Εικαστικών 65+ στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
25.05.2016 16:43
Τρία χρόνια με πολλές κατασκευές, συζητήσεις και αναζητήσεις στα 2D και 3D εικαστικά εργαστήρια για άτομα άνω των 65 ετών, καταλήγουν σε μία έκθεση με έργα από τους συμμετέχοντες Νέους εικαστικούς.