Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

A Mountain of Black Stones, της Nicole Vivien Watson στο Beton 7

A Mountain of Black Stones, της Nicole Vivien Watson στο Beton 7

Η Surface Αrea Dance Theatre (UK) και το BETON7, παρουσιάζουν τη νέα σόλο-παράσταση της χορογράφου Nicole Vivien Watson, με τίτλο A Mountain of Black Stones σε συνεργασία με τον εικαστικό Γιώργο Μαραζιώτη και τον μουσικό Klunks.

Το παραπάνω έργο μπορεί να περιγραφεί ως μια ζωντανή/σωματική περφόρμανς, η οποία στηρίζεται στην αλληλεπίδρασή γλυπτού, σωματικής κίνησης και ήχου.

Το περιβάλλον της περφόρμανς κυριαρχείται από μια μεγάλη ποσότητα άνθρακα, τοποθετημένου στο κέντρο. Θαμμένα μέσα στο γλυπτό βρίσκονται 4 ηχεία που μεταδίδουν μια μουσική σύνθεση , που αποτελείται από ήχους, γήινους και συνθετικούς, αποσυνδεδεμένους από το φυσικό περιβάλλον της γκαλερί . Εκ τούτου δημιουργείται μία διάκριση μεταξύ των υφιστάμενων πλαισίων αλλά και αυτών πού εννοούνται.

Η χορογραφία είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προκαλέσει μια μεταφορική έννοια στον θεατή, από την πρώτη στιγμή, όπου θα αντικρίσει το γλυπτό.

Η πρόθεση της παράστασης είναι να διευκολύνει τον θεατή/ επισκέπτη να βυθιστεί σε ένα περιβάλλον, στο οποίο η προσοχή “θολώνεται”, προκαλώντας μια υπαρξιακή κατάσταση η οποία παίζει μεταξύ του σαρκικού, του υλικού και του αισθηματικού.

* Κατόπιν της πρώτης παράστασης στις 12 Φεβρουαρίου θα υπάρξει συνομιλία με τους καλλιτέχνες στο χώρο.

surfacearea.org.uk/

Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας της Αθήνας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις
Μετατόπιση - Ο δρόμος: Περφόρμανς Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πέρσας Σταματοπούλου στο ΕΜΣΤ
08.12.2016 16:37
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ολοκληρώνει το Πρόγραμμα ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ με την παρουσίαση της Περφόρμανς Μετατόπιση - Ο δρόμος της Ομάδας Σύγχρονου Χορού της Πέρσας Σταματοπούλου, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 19.00 και την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.
Lagune, του Denis Savary στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
16.05.2016 13:54
Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Ίδρυμα Fluxum και το Flux Laboratory,με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα και το metamatic:taf, παρουσιάζουν στο δώμα του ΕΜΣΤ στις 19 Μαΐου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την περφόρμανς Lagune του Ελβετού καλλιτέχνη Denis Savary.
Caravani, από το The Social Body Dance Lab στο Black Box
04.05.2016 12:39
Η ομάδα χορού The Social Body Dance Lab παρουσιάζει στο θέατρο Black Box στη Θεσσαλονίκη, την παράσταση Caravani.
In Vitro στο θέατρο Altera Pars
17.03.2016 13:02
Στις 25 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2016 το θέατρο Altera Pars θα φιλοξενεί την παράσταση "In Vitro", μια συνεργασία των Μυρτώ Πετροχείλου και Έφη Δήμου που συνδυάζει κίνηση, μουσική, τσίρκο σε μουσική σύνθεση/εκτέλεση από τον Κώστα Παντέλη.
Links: από τους Αντώνη Φωνιαδάκη και APOTOSOMA στο Θέατρο Ολύμπια
10.03.2016 12:50
Η νέα παραγωγή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνή, που έχει την υπογραφή του σπουδαίου χορογράφου Αντώνη Φωνιαδάκη και είναι αφιερωμένη στους δύο κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, τον Γ. Σ. Μπαχ και τον Γ. Φ. Χαίντελ, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Ολύμπια.