Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Στο Ημίφως...

Στο Ημίφως...
Σκιές που κινούνται σε έναν ατέρμονα χορό αισθήσεων ζωγραφισμένες με λάδι πάνω σε καμβά συναντάμε στην Titanium Yiayiannos Gallery στην δέκατη κατά σειρά έκθεση ζωγραφικής του Σταύρου Χατζηιωάννου με τίτλο Στο Ημίφως.

Η φαινομενικά ρεαλιστική ζωγραφική, η οποία όμως εκτείνεται ως τα όρια του υπερρεαλισμού, αγγίζει το φαντασιακό και μεταποιεί την εικόνα του πραγματικού σε θεατρικό δρώμενο. Οι φιγούρες και οι σκιές τους συντίθενται σε ένα χώρο συμβολισμού κι αλληγορίας, όπου η αυτονόητη και γνώριμη εικόνα παίρνει διαστάσεις οικείου μύθου.

Το κοντινό παρελθόν, δηλαδή το χθες, που ενώ ζήσαμε εντούτοις το αγνοήσαμε, σήμερα το αναπολούμε, διαψεύδοντας την άρνηση που ήταν προϊόν της ασυγκράτητης ηλικίας μας. Έτσι συμβαίνει πάντα στη ζωή και στην τέχνη και φαίνεται πως αυτός είναι ο λόγος, που η ζωγραφική του Σταύρου Χατζηϊωάννου βρίσκει μία καθολική αποδοχή εκεί όπου τίθενται τα ερωτήματα και όπου υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να δοθούν και οι απαντήσεις.

 

Σχετικές ειδήσεις
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Pathways: Έκθεση της Ελένης Χατζηιωάννου στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία
20.04.2016 13:48
Η Ελένη Χατζηιωάννου παρουσιάζει την νέα της δουλεία με τίτλο "Pathways" στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνία από τις 6 μέχρι 23 Μαΐου 2016.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.