Μια πολυσυζητημένη παράσταση που παίχτηκε τη θεατρική περίοδο 2012-13, επιστρέφει από 18 Μαρτίου 2016, στο Θέατρο της Ημέρας. Πρόκειται για το συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ «Εσύ, εγώ και τα σύννεφά μας» του Ερίκ Βεστφάλ.

Η δράση χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστη ένταση και συνεχείς ανατροπές. Οι έννοιες Αγάπη – Μίσος δεσπόζουν στο έργο και οι μεταξύ τους συγκρούσεις κρατούν αδιάλειπτο το ενδιαφέρον του θεατή. Τα πρόσωπα βυθίζονται στους απέραντους και σκοτεινούς κόσμους της ανθρώπινης ψυχής.

Πού βρίσκονται άραγε τα όρια ανάμεσα στην τρέλα των λογικών και τη λογική των τρελών;

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια επαρχιακή πόλη της Γαλλίας, δυο αδελφές, η Ερνεστίν και η Αντέλ, ώριμες σε ηλικία -μετά το θάνατο των γονιών τους-  ζουν ολομόναχες, απομονωμένες από τον κοινωνικό περίγυρο, κλεισμένες σε ένα παλιό σπίτι γεμάτο παράξενα αντικείμενα και μνήμες. Ο μοναδικός άνθρωπος που επισκέπτεται, παραστέκεται και ενδιαφέρεται για τις δυο αδελφές, είναι ο Ζομπρόβιτς, επιστήμονας  – ζωολόγος, συνάδελφος και φίλος του πατέρα τους. Η αναπάντεχη επίσκεψη ενός πλασιέ σε αυτό το αφιλόξενο και αλλόκοτο περιβάλλον, δημιουργεί  ιλαροτραγικά επεισόδια, με άφθονα στοιχεία γκόθικ και απρόσμενη-εφιαλτική εξέλιξη.

Ένα ψυχολογικό θρίλερ με τέσσερις ήρωες, που αντιπροσωπεύουν τέσσερις διαφορετικούς κόσμους. Συναντιούνται και  συγκρούονται μετωπικά μέσα σ’ έναν αμφίρροπο σκηνικό ρεαλισμό. Τα διλήμματά τους και οι  αιφνίδιες ψυχολογικές  μεταπτώσεις  τους, δημιουργούν απρόβλεπτες υπόγειες εσωτερικές εκρήξεις.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Απόδοση – Διασκευή: Βίκυ Ευαγγέλου
Σκηνοθεσία// Σκηνικά – Κοστούμια // Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Γραμματικός
Φωτισμοί: Γιώργος Σηφάκης
Επιμέλεια κίνησης: Γεωργία Σακελλάρη
Φωτογραφίες: Ρενάτα Γραμματικού – Πάνος Ροντογιάννης

ΔΙΑΝΟΜΗ:
Εύη Θεοδωρίδου – Αντέλ
Θεόφιλος Βανδώρος – Εμίλ Γκαστόν
Βίκυ Ευαγγέλου – Ερνεστίν
Γιώργος Γραμματικός – Μαρσέλ Ζομπρόβιτς

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ώρες με διάλειμμα