Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band live στο Half Note

Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band live στο Half Note

Το Half Note υποδέχεται τους Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band από την Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.

Η φιλία και η συνεργασία του Bill Sims Jr. και του γνωστού μας αρμονικίστα και band leader Matthew Skoller μετράει πολλά χρόνια και εκτείνεται σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που ακολουθεί την πορεία του blues από τα βάθη του Δέλτα του Μισισιπή, πάει στο κλασικό boogie woogie και φθάνει ως το ηλεκτρικό urban blues του Σικάγου. Έτσι η μουσική τους γίνεται ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλο το φάσμα του blues, μέσα από original συνθέσεις αλλά και κλασικά κομμάτια που έχουν γραφτεί στην ιστορία.

Ο τραγουδιστής και πολυοργανίστας Bill Sims προέρχεται από την κλασική αφροαμερικάνικη παράδοση του Νότου. Πιανίστας από πολύ μικρή ηλικία αλλά και δεξιοτέχνης κιθαρίστας, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην εφηβεία παίζοντας rhythm & blues ενώ βαθμιαία πέρασε από όλα τα είδη του blues με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται κορυφαίος μετρ αυτής της μουσικής. Πολυβραβευμένος και με ιδιαίτερες οργανωτικές ικανότητες, ο Bill Sims έχει επιμεληθεί μουσικά πάρα πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές ενώ η μπάντα του, η Heritage Blues Orchestra, λειτουργεί σαν φυτώριο του blues στη Νέα Υόρκη.

Και, φυσικά, ξέρουμε πως ο Matthew Skoller είναι μια κορυφαία μορφή στη σύγχρονη σκηνή του Chicago blues και, ουσιαστικά, έχει διαμορφώσει πολλές από τις αισθητικές κατευθύνσεις του σε διεθνές επίπεδο. Το στυλ του βασίζεται στην εκφραστική των μεγάλων του Chicago blues αλλά η προσέγγισή του αφορά στο σήμερα. Η δισκογραφική του παρουσία είναι ξεχωριστή όπως και η αντίστοιχη σκηνική του, πράγμα γνωστό από τις προηγούμενες εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Bill Sims Jr. - acoustic guitar, piano & vocals
Matthew Skoller - harmonica 
Frederick Jouglas  - bass
Pascal Delmas - drums

Σχετικές ειδήσεις
Οι Bojan Ristic Brass Band live στο Half Note
08.02.2017 12:04
Οι Bojan Ristic Brass Band, μία από τις σπουδαιότερες και πλέον αυθεντικές μπάντες πνευστών στα Βαλκάνια, έρχονται μέσα στη καρδιά του καρναβαλιού να μας ξεσηκώσουν με τέσσερις «καυτές» εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club.
Η Deitra Farr και ο Matthew Skoller με την μπάντα του στο Half Note
25.01.2017 17:18
Ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας στο πολύ στενό οικογενειακό περιβάλλον της Zora Young που προέκυψε μόλις χθες (24/1) την ανάγκασε να μας ενημερώσει ότι αδυνατεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα για τις προγραμματισμένες συναυλίες της στο Half Note με τον Matthew Skoller. 
Η Zora Young και ο Matthew Skoller στο Half Note Jazz Club
18.01.2017 13:46
Η μοναδική Zora Young, μια από τις σημαντικότερες και ιστορικές φωνές του σύγχρονου Chicago Blues, επιστρέφει δριμύτερη μετά από πολλά χρόνια στην χώρα μας για μια σειρά νέων εμφανίσεων στην σκηνή του Half Note Jazz Club, έχοντας στο πλευρό της έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους, τον κορυφαίο αρμονικίστα Matthew Skoller και την εξαίσια μπάντα του.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!