Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band live στο Half Note

Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band live στο Half Note

Το Half Note υποδέχεται τους Bill Sims JR. & Matthew Skoller Band από την Παρασκευή 5 έως και τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016.

Η φιλία και η συνεργασία του Bill Sims Jr. και του γνωστού μας αρμονικίστα και band leader Matthew Skoller μετράει πολλά χρόνια και εκτείνεται σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο που ακολουθεί την πορεία του blues από τα βάθη του Δέλτα του Μισισιπή, πάει στο κλασικό boogie woogie και φθάνει ως το ηλεκτρικό urban blues του Σικάγου. Έτσι η μουσική τους γίνεται ένα συναρπαστικό ταξίδι σε όλο το φάσμα του blues, μέσα από original συνθέσεις αλλά και κλασικά κομμάτια που έχουν γραφτεί στην ιστορία.

Ο τραγουδιστής και πολυοργανίστας Bill Sims προέρχεται από την κλασική αφροαμερικάνικη παράδοση του Νότου. Πιανίστας από πολύ μικρή ηλικία αλλά και δεξιοτέχνης κιθαρίστας, ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην εφηβεία παίζοντας rhythm & blues ενώ βαθμιαία πέρασε από όλα τα είδη του blues με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται κορυφαίος μετρ αυτής της μουσικής. Πολυβραβευμένος και με ιδιαίτερες οργανωτικές ικανότητες, ο Bill Sims έχει επιμεληθεί μουσικά πάρα πολλές θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές ενώ η μπάντα του, η Heritage Blues Orchestra, λειτουργεί σαν φυτώριο του blues στη Νέα Υόρκη.

Και, φυσικά, ξέρουμε πως ο Matthew Skoller είναι μια κορυφαία μορφή στη σύγχρονη σκηνή του Chicago blues και, ουσιαστικά, έχει διαμορφώσει πολλές από τις αισθητικές κατευθύνσεις του σε διεθνές επίπεδο. Το στυλ του βασίζεται στην εκφραστική των μεγάλων του Chicago blues αλλά η προσέγγισή του αφορά στο σήμερα. Η δισκογραφική του παρουσία είναι ξεχωριστή όπως και η αντίστοιχη σκηνική του, πράγμα γνωστό από τις προηγούμενες εμφανίσεις του στο Half Note Jazz Club.

Bill Sims Jr. - acoustic guitar, piano & vocals
Matthew Skoller - harmonica 
Frederick Jouglas  - bass
Pascal Delmas - drums

Σχετικές ειδήσεις
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Η 7η Σφραγίδα από τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο και τη Νεκταρία Καραντζή στο Half Note
05.04.2016 11:47
Οι επτά σφραγίδες της Αποκάλυψης «ανοίγουν» με τη μουσική του Βασίλη Τσαμπρόπουλου και τη φωνή της Νεκταρίας Καραντζή, στη σκηνή του Half Note, την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου.
20 Anos Brasil: Miranda Verouli & Friends live στο Half Note
23.03.2016 11:53
Στις 30 Μαρτίου 2016, η Μιράντα Βερούλη θα γιορτάσει στο Half Note τα 20 χρόνια ενασχόλησης με τη βραζιλιάνικη μουσική, προσκαλώντας στη σκηνή φίλους και συνεργάτες, σε μια επετειακή βραδιά με διάθεση party!
Ο Κώστας Χατζής επιστρέφει στο Half Note
15.02.2016 16:35
Ο κορυφαίος τραγουδοποιός Κώστας Χατζής, μετά τις sold out εμφανίσεις του στο Half Note, επιστρέφει για τέσσερις εμφανίσεις, από την Παρασκευή 26 έως και τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου, για να μας μεταφέρει και πάλι στις παλιές, καλές εποχές των αθηναϊκών μπουάτ.
Ο Harold Mabern και το τρίο του στο Half Note
18.01.2016 17:06
Ο Harold Mabern, η μαγεία του θρυλικού «Mr. Big Hands» της τζαζ, θα εμφανιστεί στη σκηνή του Half Note, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου έως και τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016.