Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Σκηνοθέτησέ μας!, από τους Felizol- Improv Comedy Theater Group στο Θέατρο Αθήναιον

Σκηνοθέτησέ μας!, από τους Felizol- Improv Comedy Theater Group στο Θέατρο Αθήναιον

Η ομάδα Felizol- Improv Comedy Theater Group παρουσιάζει την παράσταση Σκηνοθέτησέ μας!, για όλες τις Κυριακές του Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Αθήναιον στη Θεσσαλονίκη.

Έχεις πρόσφατα χωρίσει; Έχεις χάσει τη δουλειά σου και μαζί της το χαμόγελο από τα χείλη σου; Έχεις οποιονδήποτε άλλο λόγο που κάνει τη ζωή σου να μοιάζει μίζερη και δίχως νόημα;

Τα παιδιά του Felizol- Improv Comedy Theater Group είναι η όαση που αναζητάς για λίγες ανάσες γέλιου..!

Πώς θα σου φαινόταν αν έβλεπες επί σκηνής τον Δούκα ενός ράντζου στο διάστημα να είναι τρελά ερωτευμένος με την κοπέλα που αρμέγει τις αγελάδες στους στάβλους του και θέλει κολασμένα να την κάνει δική του; Ή αν ήσουν καλεσμένη στην εκπομπή "Ραντεβού στα τυφλά" με υποψήφιους γαμπρούς έναν μικροβιοφοβικό και έναν τύπο διασταύρωση του Μπομπ Σφουγγαράκη με τον κύριο Καλαμάρη;

Έχεις κάποια ιδέα..; Σκηνοθέτησέ τους λοιπόν..!

Οι Felizol στη σκηνή . Χωρίς κείμενο , χωρίς κοστούμια και σκηνικά, χωρίς να  έχουν γενικά καμιά ιδέα πού πάνε τα τέσσερα, με μόνα τους εργαλεία τον αυθορμητισμό, τη φαντασία και το παιχνίδι, απελευθερώνουν και ξετυλίγουν πάνω στη σκηνή το έμφυτο ταλέντο και τη δημιουργικότητά τους.

Ό,τι παρουσιάζεται στη σκηνή δημιουργείται εκείνη ακριβώς τη στιγμή, βασισμένο μόνο σε προτάσεις του κοινού, που συμμετέχει ενεργά, δίνοντας σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, ιδέες που καθορίζουν την εξέλιξή της. Με άλλα λόγια κάθε παράσταση είναι μοναδική, τελείως διαφορετική από την προηγούμενη! Δεν παίχτηκε ποτέ ξανά και ούτε και θα ξαναπαιχτεί στο μέλλον, αφού το κοινό κάθε φορά προτείνει και οι ηθοποιοί εκτελούν!

Προκαλέστε τους, να ξεπεράσουν τα όρια (και θα το κάνουν, μην αμφιβάλλετε)…!

*Σημαντικό: Απαγορεύεται αυστηρά η είσοδος στους γονείς των performers, με σκοπό να διασφαλιστεί κάθε κληρονομικό τους δικαίωμα.

ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: Αλέξανδρος Χαριζάνης, Στέλιος Ανατολίτης, Γιώργος Βαβούρας, Παναγιώτης Κούδας, Ρόζα Παναγιωτάκη, Ειρήνη Ξυγκάκη.

Διάρκεια: 100 λεπτά (με διάλειμμα)

Felizol – Improv Comedy Group

Οι Felizol είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα Improv Comedy της πόλης και ξεκίνησε πριν ένα χρόνο πειραματικά. Φέτος, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό. Αποτελείται από 6 άτομα, οι περισσότεροι από τους οποίους ασχολούνται με το stand-up comedy και το θέατρο παράλληλα. Τα μέλη της ομάδας συναντήθηκαν σιγά-σιγά, καθώς ο κοινός τους παρονομαστής ήταν -τίι άλλο- η κωμωδία και το γέλιο.

Ο αυτοσχεδιασμός έχει το ρόλο του πρωταγωνιστή σε κάθε παράσταση. Για την ακρίβεια, το κοινό είναι αυτό που ουσιαστικά θέτει κάθε φορά τις συνθήκες πάνω στις οποίες καλούνται να αυτοσχεδιάσουν οι 6 performers. Όπως είναι αναμενόμενο, οι τρελές ιδέες του κοινού δημιουργούν ευτράπελες, στα όρια του σουρεάλ, καταστάσεις, που ακριβώς επειδή δε βγάζουν κανένα νόημα, βγάζουν τελικά γέλιο μέχρι δακρύων..!

Σχετικές ειδήσεις
Improv Comedy Nights στο Θέατρο Άβατον
01.11.2016 11:09
Για 4η συνεχόμενη σεζόν, η ImproVIBE παρουσιάζει παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού στο Θέατρο Άβατον στο Γκάζι με τον τίτλο «Improv Comedy – Πολύ Κακές Ιδέες». Οι «Bus και» και οι «Κακές Ιδέες» ανεβαίνουν στη σκηνή και δημιουργούν ολόκληρο το θεατρικό έργο εκείνη τη στιγμή.
 Σκηνοθέτησε μας! Τhe Revenge: από τους Felizol στο Studio 29A
21.10.2016 11:36
Οι Felizol επιστρέφουν με την αυτοσχεδιαστική παράσταση Σκηνοθέτησέ μας! στο Studio 29A, στη Θεσσαλονίκη.
Stand Up Comedy Special: Alistair Barrie & Γιώργος Χατζηπαύλου στο θέατρο Αθήναιον
14.09.2016 15:45
Δύο σπουδαίοι κωμικοί, ο Alistair Barrie και ο Γιώργος Χατζηπαύλου ενώνουν τις δυνάμεις τους και θα βρίσκονται στο θέατρο Αθήναιον στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2016.
Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω: από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group στην Πειραιώς 260
06.06.2016 16:33
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.