Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σε ένα κονσέρτο με έργα Beethoven και Chopin με τον Μιχαήλ Tagkas την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016.

Ο Μιχάλης Tάγκας είναι Έλληνας πιανίστας. Γεννήθηκε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 1984. Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών με την Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα την Αλίκη Βατικιώτη-Farrant και αποφοίτησε πέρνοντας το δίπλωμα του από την τάξη του Άρη Γαρουφαλή. Έχοντας γίνει ήδη δεκτός ως μαθητής της Patsy Toh (Fou Tsong’s wife) στο Λονδίνο στη Royal Academy of Music σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, σπούδασε με τον Pavel Gililov στο Mozarteum Salzburg. Υποστηριζόμενος από το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ. Παρακολουθώντας παράλληλα, στην International Piano Academy Lake Como στην Ιταλία master classes από το διάσημο πιανίστα Fou Τsong.

Νικητής του «Fulbright Art Serie» προσκλήθηκε από τον Dr. Vitaly Margulis να συνεργαστεί μαζί του στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες {UCLA}. Και αργότερα με τον Jura Margulis όπου ίδρυσαν μια συνεργασία, η οποία συνεχίζεται ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εχει πάρει μέρος σε master courses με τους: Aquilles Delle-Vigne, George Kern, Peter Lang, Sulamita Aronovsky, Christopher Elton, Pierre-Laurent Aimard, Andras Schiff, Dame Fanny Waterman, Fou Ts’ong και Dmitri Bashkirov.

Το 2015 θα ηχογραφήσει το πρώτο του CD στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με έργα Haydn, Beethoven και Chopin υπό την ευγενική υποστήριξη του Ίδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Έχει επίσεις υποστηριχθεί από: Διεθνές Μουσικό Σωματείο Τζίνα Μπαχάουερ, το Ίδρυμα Fulbright, Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Ιδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη, Θέκλα Mαρινίδη, Λόλα Ζολώτα, Chrisanthy Lemos, Dame Fanny Waterman, Life Action Trust, Philharmonia Trust.

Έχει πραγματοποιησεί εμφανίσεις/συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Moιράζει το χρόνο του μεταξύ Αθήνας, Λονδίνου και Λος Άντζελες.