Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Παράδεισος από τους Achaperformace στο Ρομάντσο

Παράδεισος από τους Achaperformace στο Ρομάντσο

Οι Achaperformace παρουσιάζουν στο Ρομάντσο την performance Παράδεισος, για μία παράσταση τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016.

Η περφόρμανς «Παράδεισος» βασίζεται σε δυο σώματα και έντεκα ορθογώνια αντικείμενα. Σκοπός της η έρευνα δομών που λειτουργούν με διττό, αντιφατικό ρόλο: την παροχή βοήθειας και την αυτοϊκανοποίηση μέσω του ελέγχου. Το αντικείμενο εισβάλλει με σκοπό να πλαισιώσει το σώμα ή άλλοτε συνυπάρχει συμβάλλοντας στην επέκτασή του. Οι απορρέουσες περιοριστικές καταστάσεις δημιουργούν συνώνυμους ρόλους. Ο «Παράδεισος» προσεγγίζει αυτούς τους ρόλους ως μεταβλητούς και εναλλασσόμενους, θέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα πλαίσιο παρατήρησης των σωμάτων ως προς τη συγκατάβαση της χειραγώγησής τους, καθώς και την αέναη επιθυμία για ελευθερία.

Διάρκεια: 50 λεπτά

Ενδυματολογία: Παρασκευή Κουρμπέτη

ACHAPERFORMANCE

Ο Αχιλλέας Χαρίσκος και η Αστάρτη Αθανασιάδου είναι χορογράφοι/περφόρμερς που συναντήθηκαν στη σχολή χορογραφίας School of New Dance Development στο Άμστερνταμ και συνεργάζονται από το 2010. Η δουλειά τους είναι μια εν εξελίξει πρακτική που διερευνά τη σωματικότητα σε σχέση με την παραστατική πραγματικότητα, την έκθεση και το μετασχηματισμό.

http://achaperformance.weebly.com
http://astartiathanasiadou.tumblr.com/
http://trashourt.blogspot.nl/

Σχετικές ειδήσεις
Το είπε ο γέρος, από το Εθνικό Θέατρο και το Μουσείο Μπενάκη
24.02.2017 12:20
Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παραστάσεων της γόνιμης συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη με το Εθνικό Θέατρο με τίτλο «Από τη σιωπή της προθήκης στον θεατρικό λόγο». Ως πρωταγωνιστές, τα αντικείμενα του Μουσείου αφηγούνται πτυχές της ιστορίας τους, με οδηγό τα δραματοποιημένα από τους ηθοποιούς κείμενα.
Aγαπητή Λουίζ, πώς έθαβαν οι έλληνες τα αγάλματά τους; δύο performance από την Ghostwriter
10.06.2016 16:51
Η Ghostwriter παρουσιάζει δύο performance σε διάλογο, με τη Δέσποινα Σεβαστή και τον Sebastian De Line.
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90s performance στο Vis Motrix Performance Studio
28.04.2016 14:56
Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις του Μαρτίου στον Πολυχώρο WE οι “Τραχίνιες” και οι Svoradov Theatre επιστρέφουν για 4 συλλεκτικές παραστάσεις στο Vis Motrix Performance Studio.
Η εντυπωσιακή performance του Φίλιππου Τσιτσόπουλου στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
06.04.2016 13:18
Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Απριλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη η performance του διακεκριμένου δημιουργού, Φίλιππου Τσιτσόπουλου, με τίτλο «Ένα μακρύ αντίο, λοιπόν, σε ολόκληρο το μεγαλείο μου» («A long farewell to all my greatness»).
Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance των Svoradov Theatre στον πολυχώρο WE
03.03.2016 13:52
Ο Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE υποδέχεται από τις 9 Μαρτίου 2016 τους Svoradov Theatre με την παράσταση Τραχίνιες Σοφοκλή: the 90’s performance.