Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Μάσκα από ανακυκλώσιμα υλικά

Μάσκα από ανακυκλώσιμα υλικά
Με πάνω από 300 μάσκες που έφτιαξε εμπνευσμένη από τα θέματα που αναδύονται στην εποχή μας και στην επικαιρότητα, η Νίκη Θεόκα-Χιλλ στήνει μια μεγάλη ατομική έκθεση στην γκαλερί Δράσις στο Θησείο.

Γυναίκες και παιδιά από όλο τον κόσμο διαμαρτύρονται, Άντρες πολεμιστές, Οικογένεια αγροτών είναι τα θέματα της έκθεσης της. Η Νίκη Θεόκα-Χιλλ μεγάλωσε στην Καλαμάτα σε ένα περιβάλλον δημιουργικό, με αργαλειούς, υφαντά, γνεσίματα, κουκούλια, μετάξια, φυσικές βαφές. Βρέθηκε αργότερα στην περίοδο του έτοιμου. Πιστή στην άποψη της ότι η παράδοση πρέπει να συνεχιστεί χρησιμοποιεί άχρηστα-χρήσιμα υλικά, κατασκευάζοντας κούκλες, υφαντά, κοσμήματα, ρούχα, πλεκτά, κεντητά, πίνακες, μάσκες.  Επίσης φτιάχνει μαρμελάδες (μέχρι και φραγκόσυκο), γράφει παραμύθια , ποιήματα και ζωγραφίζει. Ζει στη Μάνη, στο βουνό, μαγειρεύει στο τσουκάλι με ξύλα, φυτεύει κήπους, έχει κατσίκες, κότες, γαϊδουράκι, άλογο. 

Αυτή την εποχή, μαζί με το σύλλογο Καρδαμυλαίων της Αθήνας, οργανώνουν στην Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης, σεμινάρια μίας εβδομάδας για την κατασκευή μάσκας. Οι μάσκες που θα κατασκευαστούν θα γίνουν αφορμή να ξεκινήσει ένα καρναβάλι, ένα δρώμενο που οργανώνεται για πρώτη χρονιά, με την ελπίδα να καθιερωθεί κάθε τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Σχετικές ειδήσεις
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Perception: η εγκατάσταση τεχνολογικού design του Γιάννη Βογδάνη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
05.09.2016 11:29
Η διαδραστική εγκατάσταση τεχνολογικού design του 25χρονου καλλιτέχνη Γιάννη Βογδάνη, που δίνει ζωή και κίνηση στα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο σκληρός δίσκος ενός υπολογιστή παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στη γκαλερί ΑΔ
15.06.2016 11:40
Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στις 20:00 εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Γιάννη Γίγα στην γκαλερί ΑΔ.
Έκθεση γλυπτικής της Παγώνας Κανέλλου εμπνευσμένη από την Οδύσσεια στην Αθηναΐδα
31.03.2016 14:50
Μία μοναδική έκθεση γλυπτικής, με έργα της αρχιτέκτονος μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Παγώνας Κανέλλου, εμπνευσμένη από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα από την Οδύσσεια, παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, από τις 4 Απριλίου 2016.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.