Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

H Seung Ah από την Κορέα στο Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς

H Seung Ah από την Κορέα  στο Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς

Στο «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς», η αφηγήτρια Seung Ah Kim από τη Νότια Κορέα θα αφηγηθεί στην αγγλική γλώσσα ιστορίες από την λαϊκή προφορική παράδοση του τόπου της και θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με θέμα τη γνωριμία με το «Πανσόρι» και τους συμβολισμούς στα λαϊκά παραμύθια , την προφορική παράδοση και την αφήγηση στην Κορέα

 

Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, στο «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς», η αφηγήτρια Seung Ah Kim από τη Νότια Κορέα θα αφηγηθεί στην αγγλική γλώσσα ιστορίες από την λαϊκή προφορική παράδοση του τόπου της. Σας περιμένουμε να μπούμε στον μαγικό κόσμο των κορεάτικων παραμυθιών με την ιστορία του πεινασμένου τίγρη που φοβάται τους αποξηραμένους λωτούς αλλά και με τη ρομαντική ιστορία «Chunhyang-ga», μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες μουσικές αφηγήσεις «Πανσόρι» στην Κορέα. Ένας δυνατός έρωτας καταφέρνει να ξεπεράσει τα εμπόδια που υψώνουν οι διαφορετικές κοινωνικές τάξεις και να νικήσει θριαμβευτικά. 

 

Η ταυτότητα της παράστασης:

Τίτλος: «Storytelling Journey to Korea»

Αφήγηση: Seung Ah Kim

Απευθύνεται: Σε ενήλικες και εφήβους 

Διάρκεια: 60’ 

 

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 στο «Σπίτι των Παραμυθιών - To Μουσείο Αλλιώς», η  Seung Ah Kim από τη Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσει στην αγγλική γλώσσα σεμινάριο με θέμα τη γνωριμία με το «Πανσόρι» και τους συμβολισμούς στα λαϊκά παραμύθια, την προφορική παράδοση και την αφήγηση στην Κορέα.

 

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:

1. Pansori and how did Pansori singers captivate their audience for 5 hours upto 9 hours.

2. Characters and Symbolism in Korean Folktales

3. «Han»: Korean People's Artistic Resources

4. Pansori (Korea) vs Noh (Japan)

5. Arirang and Stories

6. Influence on Arts in Modern Korean Society (K-pop and K-drama)

 

Διάρκεια: 5 ώρες

Απευθύνεται: Σε ενήλικες

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
19.12.2016 10:28
Αποχαιρετώντας το επετειακό έτος του 2016 και υποδεχόμενοι το 2017, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, όπου τον πρώτο λόγο έχουν η μουσική και η δημιουργικότητα. Μια ευκαιρία να γνωρίσετε το μουσείο αλλιώς και να μοιραστείτε τη χαρά των Χριστουγέννων με νότες και χρώματα.
Εργαστήριο Αφήγησης Τσιγγάνικων Παραμυθιών στο Εργαστήρι Μαιρηβή
23.09.2016 10:48
Το Εργαστήρι Μαιρηβή μας προσκαλεί σε ένα εργαστήριο αφήγησης τσιγγάνικων παραμυθιών, με τους Αρμέλ και Πεππό Ωντιγκάν.
«Ένα σχολείο για αφηγητές» στο Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών
24.08.2016 17:10
Το «Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών» ανακοινώνει τη λειτουργία από τις 17 Σεπτεμβρίου 2016 του νέου τμήματος της «Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης».
Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας: παράσταση από το ΚΘΒΕ στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
18.05.2016 15:39
Η εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας αποτυπώνεται μέσα από επιλεγμένα κείμενα και ποίηση ενός αιρετικού συγγραφέα της ίδιας περιόδου, του Δανιήλ Χαρμς (Δανιήλ Ιβάνοβιτς Γιουβατσόφ), στο θεατρικό αναλόγιο με τον τίτλο «Η πρώτη βόμβα που θα πέσει θα βρει το σπίτι μας» που θα παρουσιαστεί από ηθοποιούς του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016, στις 20:00. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα για τον εορτασμό της φετινής Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διάρκεια: ~ 1 ώρα.
Τρίτο κουδούνι ή Το θέατρο αλλιώς: παραστάσεις του προγράμματος στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
20.04.2016 14:52
Το «Τρίτο κουδούνι ή το θέατρο αλλιώς» είναι μια θεατρική-εκπαιδευτική δράση την οποία υλοποιεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε συνεργασία και με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.