Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Γενιά των Κόστια

Η Γενιά των Κόστια
Η ομάδα Per-Theater-Formance με την βοήθεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Τσιάμη αναλύει και σκιαγραφεί με τον δικό της τρόπο το πρόσωπο της σημερινής γενιάς σε αντιπαράθεση με την γενιά του τσεχωφικού ήρωα Κόστια Τρέπλιεφ…

Μιλά για την γενιά των νέων που σήμερα βρίσκονται ηλικιακά γύρω στα 25 με 35 .Παραλληλίζει την ως τώρα διαδρομή  της  με την διαδρομή του Κόστια  ,όπως αυτή αναπτύσσεται στον Γλάρο και συνθέτει το δικό της έργο για τις σχέσεις αυτής της γενιάς με το Κατεστημένο, τα Όνειρα ,την Τέχνη και κυρίως τον ίδιο της τον Εαυτό.

Η ομάδα ανοίγει το ερώτημα του Κόστια «Ποίος είμαι; Τί είμαι;» σε έναν  πληθυντικό που να αφορά στην συγκεκριμένη γενιά και επιχειρεί η απάντηση σ’ αυτό  να μην περιλαμβάνει όρους οικονομικούς. Ο τσεχωφικός κόσμος αντιπαραβάλλεται με την σύγχρονη πραγματικότητα και η γενιά των σημερινών νέων φανερώνεται …« Όχι όπως είναι ή όπως θα έπρεπε να είναι αλλά όπως την βλέπουμε στα Όνειρα μας».       
 
Παίζουν: Μαρία Αθηναίου, Σωκράτης Ράτσης, Θοδωρής Σμέρος.

Σχετικές ειδήσεις
Η αρχή του κακού, της Μαρίας Φακίνου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
21.02.2017 10:14
Είναι παλιά πρακτική η διασκευή της λογοτεχνίας στο θέατρο. Το διαφορετικό στη δράση του ΙΜΚ «Η λογοτεχνία στη σκηνή», είναι ότι οι όλοι οι δημιουργοί συνομιλούν με τη γενιά τους.
O Nτέτεκτιβ, του Δημήτρη Χατζή στο Skrow Theater
30.12.2016 14:36
Το αριστούργημα του Δημήτρη Χατζή «Ο Ντέτεκτιβ» ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο Skrow από 18 Ιανουαρίου κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00.
Πρώτες φωτογραφίες από την «Δωδέκατη Νύχτα» του Εθνικού Θεάτρου
27.09.2016 16:16
Η «Δωδέκατη νύχτα» του Σαίξπηρ, αναμένεται να παρουσιαστεί από 20 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού, σε μετάφραση Νίκου Χατζόπουλου και σε σκηνοθεσία του νεαρού και ταλαντούχου σκηνοθέτη Δημήτρη Καραντζά -ο οποίος καταπιάνεται πρώτη φορά με έργο του Σαίξπηρ- ενώ τους ήρωες θα "ζωντανέψει" επί σκηνής ένα επιτελείο εκλεκτών ηθοποιών. Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες της παράστασης, οι οποίες μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον, και ετοιμαστείτε να ζήσετε μία νύχτα περιπέτειας, μεταμφιέσεων ή ...ό,τι προτιμάτε!
Capriccio Veneziano: μία μουσική κωμωδία στο πλαίσιο του 3ου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»
07.09.2016 17:26
Στο πλαίσιο των μεταφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 3ου Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας προσφέρει στο κοινό του, με Ελεύθερη Είσοδο, το “Capriccio Veneziano”, μια απολαυστική μουσική κωμωδία, ελεύθερη μεταγραφή του Σαιξπηρικού «Eμπόρου της Βενετίας» σε καθημερινό, έμμετρο λόγο, από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Βλάσση και την 10μελή του «Ομάδα Θεατρικής Άσκησης».
Pierrot Lunaire, του Arnold Schonberg στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση
18.03.2016 13:49
Το διασημότερο έργο του Άρνολντ Σένμπεργκ και ένα από τα πλέον εμβληματικά του μουσικού μοντερνισμού, ο Φεγγαρίσιος Πιερότος, γίνεται παράσταση μουσικού θεάτρου μέσα από τη σύμπραξη του dissonArt ensemble, του συνθέτη Δημήτρη Μαρωνίδη και του σκηνοθέτη Αλέξανδρου Ευκλείδη.