Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Χρόνος - Χώρος – Όνειρο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής στο Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ

Χρόνος - Χώρος – Όνειρο: Ομαδική έκθεση χαρακτικής στο Χώρο Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ

Ο Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ παρουσιάζει τις εικαστικούς, Τζίνα Δελλασούδα, Δέσποινα Κοταλακίδου και  Σοφία Λιβανού.  Πρόκειται για μία έκθεση χαρακτικών έργων, με τίτλο Χρόνος - Χώρος – Όνειρο, που έχουν φιλοτεχνηθεί με παραδοσιακές αλλά και πειραματικές τεχνικές χάραξης και θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016. Δίνεται λοιπόν η ευκαιρία στο φιλότεχνο κοινό να ανακαλύψει την χαρακτική , μια τέχνη που δεν είναι διαδεδομένη και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ως είδος εικαστικής έκφρασης με τις δικές της τεχνικές και αισθητικές προδιαγραφές.

 

Στα έργα της Δελλασούδα  παρατηρούμε  το σημείο, την γραμμή, την φόρμα και το χρώμα, να συνθέτουν έναν ονειρικό κόσμο. Η Κοταλακίδου παγιδεύει τον χρόνο  αποτυπώνοντας τα ίχνη του με φόρμες  εμπνευσμένες από τη φύση, που συνομιλούν με την ανθρωπινή φιγούρα. Η Λιβανού με τις αυστηρές γεωμετρικές φόρμες της συνθέτει  σπίτια – καράβια  στο χώρο και  μας καλεί σε  νυχτερινά  ταξίδια.  Και οι τρεις δημιουργούν μία μοναδική έκθεση χαρακτικής σε έναν άκρως ατμοσφαιρικό χώρο.

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:  Τζίνα Δελλασούδα, Δέσποινα Κοταλακίδου, Σοφία Λιβανού

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ:

 

Η Τζίνα Δελλασούδα γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος της ΑΣΚΤ (τομέας Χαρακτικής), υποψήφια διδάκτορας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (με θέμα: «το εικαστικό έργο ως μέσο άμβλυνσης της διάκρισης και της διαφοράς») και πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΕΑΠ. Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων.

 

Η Δέσποινα Κοταλακίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Τομέα Χαρακτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Ανωτέρας  Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στην Αγιογρφία στη Σχολή Αγιογραφίας του Δήμου Νίκαιας.  Έχει λάβει μέρος σε πλήθος ατομικών και ομαδικών εκθέσεων.

 

Η Σοφία Λιβανού γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών των Τομέων Ζωγραφικής και Χαρακτικής.  Έχει διακριθεί με βραβεία και επαίνους και έχει συμμετάσχει σε πλήθος ομαδικών εκθέσεων με πιο πρόσφατη «Το Φανταστικό στη Σύγχρονη Ελληνική Τέχνη» στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (2015).

Σχετικές ειδήσεις
Ελάχιστη Προσπάθεια: ομαδική έκθεση στο Χώρο Τέχνης Ηώς
05.07.2016 16:51
Ο Ηώς Χώρος Τέχνης εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Ελάχιστη Προσπάθεια.
Ensemble: Έκθεση της Κορίνας Παπαφράγκου στον χώρο τέχνης Ισόγειο
06.06.2016 13:26
Ο Χώρος Τέχνης ΙΣΟΓΕΙΟ σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης της Κορίνας Παπαφράγκου, με τίτλο «ENSEMBLE» την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στις 20.00.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Αναμαδαλισμός: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ηώς
04.04.2016 15:12
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αναμαδαλισμός» από τις 12 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016.
Ζωή: έκθεση του Νίκου Σταυρακαντωνάκη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
09.03.2016 14:34
Στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο 3ο Φεστιβάλ Χαρακτικής Αθηνών, οι Εικαστικές Αναζητήσεις, ένας χώρος που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζουν την Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016, ώρα 7:00μ.μ. την έκθεση χαρακτικής του Νίκου Σταυρακαντωνάκη, με τον τίτλο «Ζωή».