Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Τα μεταναστάκια του ιστορικού κέντρου

Τα μεταναστάκια του ιστορικού κέντρου
Νέα παιδιά από διαφορετικές χώρες Αλβανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Κίνα και Ελλάδα συναντιούνται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στο Μεταξουργείο, σε μια σχολή χορού…

Με όπλο τη ζωντάνια και την ορμή της ηλικίας τους και όχημα τους τη μουσική και το χορό, αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας σήμερα, χορεύουν με το ίδιο πάθος hip-hop αλλά και τσάμικο και με τη βοήθεια video wall και αφήγησης μαθαίνουν περισσότερα για το μέρος, που πολλά απ\' αυτά γεννήθηκαν και μεγαλώνουν και που κάποτε ήταν κέντρο πολιτισμού και διανόησης.

Σχετικές ειδήσεις
Σαίξπηρ για 2 - Νέα Υόρκη - Αθήνα: δύο έργα του Σαίξπηρ στο Θέατρο Άλφα Ιδέα
24.11.2016 15:53
Δύο ομάδες, δύο χώρες, δύο έργα του Σαίξπηρ για δύο άτομα. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις, μια συνάντηση για ένα θέατρο ανθρώπινο, χειροποίητο, συγκινησιακό.
Αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών
22.06.2016 16:31
Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά συμμετέχει στις συναντήσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς, με την θεατρική εγκατάσταση αδιέξοδος έρωτας, Oφηλία σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, η οποία θα παρουσιαστεί σε τρείς διαφορετικούς χώρους, σε τρεις διαφορετικές στιγμές της ημέρας.
To Meeting the Odyssey project στην Ελλάδα
27.05.2016 10:46
Τέσσερα χρόνια προετοιμασίας. Πενήντα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Τέσσερις διαφορετικές θεατρικές παραστάσεις στην Ελλάδα. 68 μέρες με παραστάσεις, workshops και instants με φόντο το θρυλικό Αιγαίο. Μια ιδέα.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.
Νύχτα στην Εθνική, της Λείας Βιτάλη στο θέατρο Μεταξουργείο
19.01.2016 11:11
Το Θέατρο Μεταξουργείο παρουσιάζει το έργο της Λείας Βιτάλη, Νύχτα στην Εθνική.