Έφτασε η ώρα να μάθουμε την ελληνική ιστορία μέσα από την τηλεόραση! Ο ΟΤΕ, φέρνοντας στους δέκτες μας ένα νέο αμιγώς ελληνικό κανάλι, στα πρότυπα του History Channel και του National Geographic, μας καλεί να γνωρίσουμε την Ελλάδα, τους τόπους και την ιστορία αυτών μέσα από τις εκπομπές και τα ντοκιμαντέρ του.

Θέλετε να επιχειρήσετε ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι; Τώρα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε από τον καναπέ σας, καθώς στον «αέρα» του ΟΤΕ TV βγήκε το OTE History, το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας, με εξαιρετικής ποιότητας παραγωγές.

Ευρύ φάσμα θεματικών, με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, καλύπτει το OTE History: Ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, επιστήμη και σημαντικά ανθρώπινα επιτεύγματα, οι τόποι της Ελλάδας και οι παραδόσεις τους, τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, οι μεγάλες προσωπικότητες του χθες και του σήμερα.

Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE HISTORY, είναι το «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω», που εγκαινιάζει το πρόγραμμα του καναλιού (22 Ιανουαρίου, 21.00). Αποτελεί μία σειρά πολιτιστικών ντοκιμαντέρ που ταξιδεύει σε διαφορετικούς τόπους σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα μάτια σημαντικών Ελλήνων οι οποίοι συνδέονται με τους συγκεκριμένους τόπους και μας ξεναγούν σε αυτούς επιχειρώντας ένα ιστορικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και επιστημονικό ταξίδι. Πρώτος σταθμός είναι η Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι προορισμοί, όπως η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.

 

Να σημειωθεί πως το 24ωρο πρόγραμμα του OTE History θα απαρτίζεται από εκπομπές παραγωγής ΟΤΕ ΤV, ξένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα από διεθνή δίκτυα και κανάλια όπως το National Geographic, το DiscoveryC hannel καθώς και ντοκιμαντέρ ελληνικής παραγωγής από πολιτιστικά ιδρύματα και άλλους φορείς, ανεξάρτητους παραγωγούς κ.ά.Εξάλλου, οι παραγωγές για το OTE History θα ενισχυθούν μελλοντικά και με άλλες εκπομπές με θέματα από την πλούσια ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό. Μείνετε συντονισμένοι και… καλή θέαση!