Ο Μάνος Αλιγιζάκης παρουσιάζει τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο με μία συναυλία στον Σταυρό του Νότου την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016.

Γράφει σε ελληνικό στίχο, αγαπάει τον ηλεκτρισμό και το progressive στον ήχο, με παρόντα κάπου πάντα το πιάνο ή το κλαρίνο άλλοτε σε διακριτικό και άλλοτε σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα τραγούδια του είναι σε ελληνικούς δρόμους, με παραδοσιακά ή και λαϊκά στοιχεία, και πάντα με μια ηλεκτρική ροκ ένταση στο φόντο και έχουν καταφέρει να έχουν δικό τους προσωπικό και ιδιαίτερο ύφος.

Ο ίδιος είναι επίσης ιδρυτικό μέλος των Salonumuz klimalidir και έχει δώσει από το 2007 συναυλίες μαζί τους ή  σαν solo artist σε γνωστά venues στην Αθήνα όπως Σταυρός Του Νότου, After Dark, six dogs, AN, Κύτταρο, Romantso, αλλά και στην επαρχία και έχει επίσης συμμετάσχει σαν support act σε φεστιβάλ όπως το Αντιρατσιστικό, LegalizeIt, Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής@Τεχνόπολις. Τον Νοέμβριο του 2014 ολοκλήρωσε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο σε δικούς του στίχους και μουσική ο οποίος ονομάζεται Sapiens σε παραγωγή Νίκου Ottomo Αγγλούπα. Το καινούργιο LP του με τίτλο “τα ξενοδοχεία” είναι επίσης σε συμπαραγωγή Νίκου Ottomo Αγγλούπα και ηχογραφήθηκε στo Fab Liquid Studio.

Στον Σταυρό του Νότου θα παίξει τραγούδια από τον πρώτο του δίσκο,  από τον προηγούμενο δίσκο του με τους Salonumuz Klimalidir, κάποιες επιλεγμένες διασκευές,  και φυσικά τα τραγούδια του καινούργιου του δίσκου, ο οποίος θα κυκλοφορήσει επίσημα τέλη Φλεβάρη.

Παίζουν

Δημήτρης Στεργίου, drums

Πάνος Λιάπης, ηλεκτρική κιθάρα

Δημήτρης Πατρώνας, ηλεκτρικό μπάσο

Μάνος Αλιγιζάκης, πιάνο, organ, κλαρίνο, τραγούδι

Ο πρώτος δίσκος διατίθεται δωρεάν στο http://goo.gl/jNH0vI και κυκλοφορεί επίσης στα Deezer, Spotify, iTunes, Apple Music, Google Play και Amazon.